Atypický nábytek na míru Zobrazit fotky zobrazit 19 fotek

Za jednu z nejtěžších truhlářských a nábytkářských prací lze považovat řešení interiérů na míru, kdy můžeme dokonale vyplnit požadovaný prostor, a kdy si můžeme vybrat různé povrchové úpravy, originální řešení skříněk a šuplíků apod. Nábytek na míru je snem každého, kdo si jej nemůže dovolit, nebo si to alespoň myslí. Opak je však pravdou. A nábytek na míru, to je často atyp.

Nabídka sériově vyráběného nábytku je sice široká, ale tyto výrobky pojí jistá podobnost, uniformita, kterou nerozežene ani různá barevnost a povrchové úpravy materiálů. A co hlavně, málokterý kousek se přesně vejde na dané místo, buďto něco chybí, nebo naopak přebývá. Přitom není nad to nechat si vyrobit originální, osobitý nábytek na míru. Nemluvě o kvalitě zakázkové výroby a vzhledu tohoto nábytku.

Pravda, sériově vyráběný nábytek je levný a všude ihned dostupný, jeho stinnými stránkami jsou však nižší kvalita, která souvisí se snahou na všem co nejvíce uspořit (i malé šroubky jsou spočítány přesně na kus) a s tím související kratší životnost. Nábytek přitom nikdy nebyl myšlen jako spotřební zboží, kterého se brzy zbavíme, které rychle nahradíme jiným. Naopak je nábytek organickou součástí interiérů stejně jako příčky, podlahy, obklady stěn apod. U sériově vyráběného nábytku je navíc prakticky nemožné důsledně skloubit vzhled a funkčnost, jako to dovede nábytek zakázkový. A to už vůbec nelze mluvit o atypických interiérech, třeba v podkroví.
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Oproti tomu zakázkově vyráběný nábytek má i svou historii přesně opačnou. Dříve se dokonce dědil z generace na generaci a jeho hodnota postupně, úměrně rostla. Zakázkově vyrobený nábytek je vlastně dlouhodobou investicí do bydlení. A cena? Představa mnohonásobně vyšších nákladů je mylná. Ano, zakázkový nábytek může být a často bývá dražší než ten sériově vyráběný, ale vůbec nemůžeme hovořit o řádech, nemluvě o tom, že sériové výrobky jsou často předražené, v ceně je zakalkulována masivní reklamní kampaň a snaha o co nejvyšší zisk obchodníka.

Kdo osloví zakázkového výrobce a porovná si ceny se sériovými výrobky, bývá mnohdy velmi překvapen. Ceny bývají srovnatelné, případně mírně vyšší, což odráží i samotný návrh a vyšší náročnost zakázkové výroby.
Zakázkový nábytek umí kopírovat i šikminy
Zakázkový nábytek umí kopírovat i šikminy
Vestavěná skříň
Vestavěná skříň
Vestavěná skříň
Vestavěná skříň
Vestavěná skříň
Vestavěná skříň
Na prvním místě však je a vždy bude dokonalé využití prostoru. To prostě umí jen zakázkový nábytek. Dispozice místnosti jsou přesně změřeny a nábytek je vyroben tak, aby přesně zapadl na své místo. Problémem nejsou ani šikminy v podkroví, kterým se nepřizpůsobí žádný sériově vyráběný nábytek. Ve výklencích nevznikají mezery mezi nábytkem a zdí, skříň je tak vysoká a postel tak dlouhá a široká, jak mají být. V podkroví můžeme postavit knihovnu třeba i do do rohu a podobně. Prostě využijeme místo nikoli do posledního centimetru, ale milimetru.

Například vestavěné skříně přesně zapadnou do vymezeného prostoru, přičemž je vzhled ostatního nábytku v konkrétní místnosti navzájem přizpůsoben. Jde o volbu jednotného stylu, výběr materiálů, barevnosti a povrchových úprav. Na druhou stranu si však i zakázkový nábytek může dovolit extravagance, rozpory, protiklady, odvážná řešení.
Zakázkové vyrobená dětská palanda
Zakázkové vyrobená dětská palanda
A pokud vyžadujeme skutečný luxus, lze sáhnout po cenných a drahých materiálech, například dobře vysušeném, tvrdém, tuzemském dřevě s nádhernou kresbou a odstíny, ale též cenných dřevinách exotických. Jestli chcete do nábytku skutečně investovat, aby jeho hodnota neklesala, je masiv smysluplným řešením.

A co teprve, když řešíme zakázkově celý interiér, nejen nábytek, a chceme skloubit nábytek se schodištěm, příčkou, dveřmi apod. Pro výrobce, tedy řemeslníky, je přitom výběr materiálů a návrh nábytku, stejně jako jeho výroba, zábavou a do jisté míry i detektivní prací.
Zakázková výroba v koupelně
Zakázková výroba v koupelně
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek

O firmě Dřevosprint P+B s.r.o.

Firma Dřevosprint P+B s.r.o. byla založena v roce 1992. Zabývá se převážně výrobou atypického nábytku pro konečné zákazníky, ale i pro architekty nebo firmy zabývající se kompletní dodávkou interiérů či kompletní rekonstrukcí bytů nebo kanceláří, prodejen, restaurací apod. Vyrábí také kuchyňské linky na zakázku včetně vybavení vestavnými spotřebiči a montáže, stejně jako jakýkoli nábytek na míru (vestavěný i volně stojící). Nábytek nakonec dovezou na místo určení vlastní dopravou.

Realizace provádí podle dodané výkresové dokumentace zákazníka v jednoduchých nákresech, případně výkresově a konstrukčně poradí. Nábytek může být v provedení lamino, dýha, případně masiv (dub, buk, olše, javor, smrk, bříza apod.). Výkresová dokumentace je zpracována počítačově v programu DataCAD a umožňuje zákazníkovi udělat si okamžitou představu o nábytku. Bez větších problémů pak lze výkres během chvilky změnit. Projekt je dodáván v několika perspektivách a s půdorysným pohledem, který je okótován. Pokud si zákazník objedná zakázku, za projekt neplatí. Každý výrobek je možné na přání zákazníka doplnit o vybrané doplňky. K dispozici jsou různé druhy úchytek v provedení kovovém, dřevěném nebo kombinovaném. Dále nabízí individuální řešení vybavení skříní, úchytek, skleněných povrchů a není problém spojit výrobu nábytku i se zakázkovou kovovýrobou.

Zdroj: www.drevosprint.cz
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Zakázkový nábytek
Dřevosprint P + B s.r.o. Poslat poptávku