Na dřevo jedině přírodní oleje a vosky Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek Přírodní oleje a vosky Kreidezeit jsou zaručeně vyráběné bez jakýchkoli přídavků silikonů, ropných látek a dalších syntetických chemických surovin. Hlavně díky své původní a tedy tradiční receptuře jsou doporučované především Ústavy památkové péče a používají se k ochraně dřevěných komponent památkově chráněných objektů. Poslední dobou se s nimi právě pro jejich výjimečné vlastnosti setkáme i v exteriérech a interiérech našich chat, chalup a rodinných domů. Ideální jsou pak pro sruby či roubenky.

Srub i roubenka

Vlastníte srub nebo roubenku? Měli byste sáhnout po dřevěných olejových nátěrech a včelích voscích.

Podle složení dělíme nátěry na syntetické (alkydové pryskyřice), vodní (akrylové) a přírodní (dřevní oleje a včelí vosky). Syntetické a vodní nátěry jsou však naprosto nevhodné pro použití při nátěrech dřevostaveb, a to v interiérech i exteriéru těchto staveb. Dřevo totiž uzavírají do jakéhosi ochranného povlaku a důvody, proč jste se rozhodli právě pro dřevostavbu, tak pohřbíte pod vrstvou v podstatě plastické hmoty.

Naproti jsou olejové nátěry směsí dřevních a rostlinných olejů, které podporují kresbu dřeva. Tyto nátěry přitom pronikají do hloubky dřeva a tvoří tak dobrou, silnou a velmi trvanlivou impregnaci. Olejové nátěry dřevo neuzavřou ochranným povlakem jako ty syntetické. Proto zůstaneme s původním dřevem ve stálém kontaktu.

Olejové nátěry navíc umožní stejnoměrné prostupování vodních par a vysychání dřeva. To pak tolik nepraská. Vysoká je i jejich schopnost difůze, díky které si dřevo dokáže zachovat všechny své podstatné vlastnosti a výhody a udrží v interiéru příjemné klima.
Foto: Kreidezeit
Foto: Kreidezeit
Foto: Kreidezeit
Foto: Kreidezeit
Barvení dřevními oleji a včelími vosky

Dřevní oleje a včelí vosky lze libovolně dobarvovat zemními a minerálními pigmenty. Ty jsou značně stálobarevné. Je přitom možné namíchat přesně takový odstín, jaký zákazník pro své konkrétní dřevěné materiály potřebuje. Pokud zvolí správný odstín, podpoří nátěry Kreidezeit přirozený vzhled domu. Dřevní a olejové nátěry, které jsou určené pro exteriéry, pak obsahují UV filtry, které zvyšují odolnost vůči slunečnímu záření.

Pro nátěr olejovými nátěry a včelími vosky není navíc třeba, aby bylo dřevo dokonale suché. A právě to je ohromná výhoda u srubů a dřevostaveb, často jde dokonce i o nutnost. Nátěry z olejů a vosků jsou dokonale elastické a přitom zůstanou součástí dřeva. Nemůže tedy dojít k jejich odlupování.

Včelí vosky

Včelí vosky se vyrábí z volného zbytku včelího vosku, který je roztaven a vyčištěn. Nadále však zůstane nezměněn a zachovává si svou typickou medovou vůni. Pokud pak včelí vosk namícháme s dřevními oleji, získáme absolutně nerozpustný vosk, který je pro ochranu dřeva jedinečný. Včelí vosky jsou snadno zpracovatelné a odolné vůči vodě a nečistotám, jsou antistatické a  hedvábně lesklé.
Foto: Kreidezeit
Foto: Kreidezeit
Foto: Kreidezeit
Foto: Kreidezeit
Konkrétně Saflorový vosk (nežloutnoucí nátěr) se vyrábí bez usazenin, bez chloru a s vyběleným včelím voskem. Včelí vosk je smíchán se saflorovým olejem, což je olej ze světlice barvířské – Carthamus tinctorius, která je podobná bodláku a se stálými oleji.

Kreidezeit

Kreidezeit je německá firma s dlouholetou tradicí. Výrobce olejových a vápenných barev z nejedovatých a zdraví neškodných surovin. Výroba těchto barev je založena na starých a osvědčených recepturách z malířského řemesla. Vznikají tak produkty velmi dobré ručně řemeslné kvality.

Výrobky Kreidezeit jsou používané zejména památkáři, což jen dokazuje jejich kvalitu a výjimečnou pozici na trhu. Používají se především v kostelích, hradech, zámcích a na mnoha dalších místech, kde jde především o šetrnou ochranu historických památek. Vzhledem ke své kvalitě a nezávadnosti se tyto barvy v poslední době stále více používají také v interiérech našich domácností.

Všechny barvy jsou vyráběné bez umělých látek. Mohou tedy být přímo zkompostovány či zlikvidovány při likvidaci běžného domácího odpadu. Kreidezeit své výrobky exportuje hlavně do Japonska, Austrálie, Rakouska, Itálie, Francie, Švýcarska, Slovenska , Maďarska a řadu let již působí i v České Republice.
Foto: Kreidezeit
Foto: Kreidezeit
Foto: Kreidezeit
Foto: Kreidezeit
Přírodní barvy a oleje na dřevo KREIDEZEIT Poslat poptávku