Betonové rošty pro chov domácích zvířat Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Podlaha je jeden z nezbytných aspektů pro celkovou pohodu zvířat. Pomáhá dosahovat co nejvyšší produkce chovaných zvířat. Především ve stájích, kde se nepodestýlá, je důležité, aby povrch podlahy byl přiměřený. Nesmí být příliš kluzký, ale ani příliš hrubý, aby nedošlo k poranění kopyt zvířat. Navíc by měl odvádět co možná nejméně tělesného tepla chovaných zvířat. 

Výhody betonových roštů

Beton je snadno tvarovatelný materiál s dlouhou životností a lze ho snadno přizpůsobit požadovaným rozměrům. Provedení tak může být realizováno s vysokou přesností. Rozměry konkrétních betonových roštů jsou díky tomu optimálně voleny tak, aby byla zabezpečena jejich snadná manipulace při pokládce. 
K výrobě betonových roštů jsou používány vysokopevnostní betony B 55. Ty jsou obohaceny o speciální přísady zamezující nasákavosti. Díky tomu vytváří hygienické prostředí. Zamezí se tak šíření infekcí, které je spojené s množícími se bakteriemi v důsledku přebytku nečistot. Tyto betonové rošty mají ideálně tvarovaný povrch tak, aby nepoškozoval nohy zvířat. Díky kombinaci všech těchto vlastností splňují harmonizovanou evropskou normu ČSN EN 12737 + A1:2008.  
Betonový rošt
Betonový rošt

Typy betonových roštů

Nabídka jednotlivých typů betonových roštů vychází z požadavků zootechniků a nejnovějších poznatků vědy. Typ konkrétního betonového roštu, který bude použit, je volen na základě chovaného druhu zvířat.

Do stájí pro prasata

Výběr roštů se posuzuje podle váhy prasat a to pro selata (7-30 kg), prasata (30-125 kg) a prasata nad 125 kg. Všechny druhy roštů lze vyrobit s plastovým nebo pozinkovaným okénkem.

Do stájí pro skot

Všechny typy roštů lze vyrobit v požadované délce, šířce a hloubce. U skotu jsou doporučeny distribuce roštů pro mladý skot do 450 kg a pro skot od 450 kg do 720 kg.

Atypické železobetonové rošty

Podle přání zákazníka je možné do všech typů roštů osadit ocelová pozinkovaná, nebo plastová okénka. Případně vycházet z již existujících podmínek a konce roštů zeslabit a osadit je do stávajících kanálů. Novodobou preferencí zákazníků jsou rošty se sníženým procentem prošlapů, které mohou být vyrobeny dle konkrétního přání zákazníka.
Betonový rošt
Betonový rošt
Betonový rošt
Betonový rošt
Betonový rošt
Betonový rošt
Betonový rošt
Betonový rošt
Betonový rošt
Betonový rošt
HB BETON - beton, betonové rošty, zámková dlažba Poslat poptávku