Celosvětově první komín certifikovaný pro pasivní domy! Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Unikátní komínový systém Schiedel Absolut Xpert umožňuje lehce pořídit krb i v pasivním domě. Lze ho však využít nejen pro realizaci krbu, ale je na něj možné připojit spotřebiče na jakákoli paliva.

Schiedel Absolut Xpert představuje technologickou špičku v oblasti komínových systémů. Lze ho využít pro všechny typy budov. Jako první na světě je přímo certifikován pro pasivní rodinné domy s požadavkem roční měrné potřeby tepla na vytápění nepřesahující 15 kWh/(m2a).

Úspory na topení

Absolut Xpert vytváří ideální podmínky pro instalaci spotřebičů pro doplňkové topení k hlavnímu topnému systému. Podle četnosti využití krbu a druhu hlavního topného zdroje s ním lze ušetřit až 30% nákladů na vytápění. Komín kromě odvodu spalin zajišťuje i přívod spalovacího vzduchu do spotřebiče, takže se nijak nenarušuje koncept bydlení v pasivním standardu. Protože je vzduchový průduch speciálně konstruován, má jeho plášť povrchovou teplotu vždy minimálně 17°C. Komín tak při dotyku nevyvolává nepříjemný pocit chladu. Tím se zamezuje situaci, kdy lidé často zbytečně přetápěli dům kvůli pocitu zimy táhnoucí se od konstrukce. 

BlowerDoor komponenty

Schiedel Xpert patří mezi dvousložkové komíny. Jeho základ tvoří vnitřní tenkostěnná keramická vložka, poté následují sendvičové tvárnice, které v sobě spojují funkci tepelněizolační, těsnicí a nosnou. Pro zachování vysoké těsnosti nutné pro využití v pasivních domech je komín vybaven i dalšími doplňky, a to například speciální BlowerDoor čelní deskou a dvířky. Tím se řeší nejkritičtější místa, tedy otvory do komínu, tak, aby systém vyhovoval náročným BlowerDoor testům, jimiž se ověřuje těsnost konstrukce.

Komínový systém Schiedel Absolut Xpert lze pořídit zhruba od 30 000 Kč a je použitelný pro všechny paliva. Více informací naleznete na www.schiedel.cz.
Řez komínem Schiedel Absolut Xpert
Řez komínem Schiedel Absolut Xpert
Komín Schiedel Absolut Xpert
Komín Schiedel Absolut Xpert
Komín Schiedel Absolut Xpert
Komín Schiedel Absolut Xpert