48 497 aktuálních nabídek
od 960 realitních kanceláří a soukromníků

Chcete bydlet ve svém v Budějovicích? Kde v ČB koupit nový byt?

Datum vydání: 26.02.2019 | redakce

Ptali jste se sami sebe, kde by se dal ještě koupit v Českých Budějovicích byt? A nemyslíme tím na sídlišti? Možností k novému bydlení přeci jsou, a i na místech, kde byste je možná zprvu nečekali. Třeba právě jako byty v Mladém. A že se investice do bytu nevyplatí? Určitě ano!

Vyplatí se koupit byt?

Možná se to zdá jako klišé, ale i v dnešní době je tato otázka na přetřes. Hypotéky podražily a je nutné mít k její pořízení i větší uspořenou částku. Ceny bytů v Českých Budějovicích vzrostly a jedním z důvodů je právě horší dostupnost hypotéky. Průměrný nový byt v Českých Budějovicích stál v loňském roce při rozloze 1+kk, či 1+1 od 39 500,- za metr čtvereční. Letos však tato cena mírně stoupla. Realitní makléři se shodují, že „byty v ČB stále intenzivně zdražují a je možné, že ceny ještě dále porostou. Z tohoto důvodu je koupě bytu nyní stále dobrou investicí.“ uvedl Jiří Doucha z realitní kanceláře RONDO.  Nájem se v dnešní době zkrátka nevyplatí. Pokud uvažujete o koupi bytu, tak je právě teď ten nejlepší čas. A dalším důvodem pro koupi mohou být neustále rostoucí ceny nájmů, které i v roce 2019 porostou dále. Jedním z velkých důvodů je i zdlouhavý proces stavebního řízení.

Bytový dům v Mladém u Českých Budějovic

Proč je lepší byt než dům

Ano, proč ne dům? Otázka je nasnadě, když už si budete brát hypotéku, proč ne rovnou na dům. Kromě toho, že hypotéka na dům je mnohonásobně vyšší než na byt, celkem určitě nepořídíte za cenu nového bytu nový dům. Dům určený k rekonstrukci za tuto cenu sice pořídit lze, ale je dost pravděpodobné, že rekonstrukce vyjde na jednou tolik. Dům se sice jeví jako investice více zajímavá (dům lze rozdělit na následní byty, pronajímat celý, obývat s několika příbuznými apod.), ale péče o něj jednoznačně hlasuje proti. Oproti tomu lze byt časem částečně rekonstruovat ze společného fondu pro opravy a investice tak bude menší než ta na vlastní náklady a do celého domu. I když je bydlení bez sousedů a s jabloňovým sadem místo pár metrů trávy lákavé, nenechte se ošálit a zůstaňte při zemi. Byt je snazší a mnohem pružnější pro další využívání.

Bydlení v Mladém u Českých Budějovic

Příjemná lokalita je základ

Bydlet v zeleni by si přáli asi všichni. Lokality jsou však omezené a díky husté zástavbě takových míst příliš není. Byty na menších městech bývají obecně finančně dostupnější, ale zdaleka nenabízejí takové benefity jako byty na kraji větších okresních měst. Například v okrajové části Českých Budějovic mohou stále ještě poskytnout dostatek zeleně v nové zástavbě bytových domů. Snoubí se zde totiž jednoduchá přístupnost do centra a zároveň kontakt s přírodou. Veškeré zázemí je zde samozřejmostí, ať už z pohledu školy, lékaře či dopravní obslužnosti MHD. Třeba nové byty v developerském projektu Rezidence Mladé pak poskytnou pohled do přírody i kontakt s městem.

Bydlení v Mladém u Českých Budějovic

Kdo dřív přijde, ten dřív bydlí...

Výstavba bytů v Českých Budějovicích není tak častá a některé části jsou už takřka přelidněny nebo se nadále ještě rozrůstají. Na okraji ČB pak příliš nový bytů nenajdeme. A kdo nechce bydlet na sídlišti, poohlédne se buď po starším bytovém domě ve starší zástavbě (kde pravděpodobně nebude mít takový kontakt s přírodou), nebo vyzkouší vkročit do vod neprobádaných a podívat se na klidnou lokalitu rezidence v Mladém. Zde se totiž developerům povedlo to, co nebývá příliš obvyklé, a sice spojení zeleně a krásného bydlení. Každý kousek stavby je zde rozumně vyvážen podílem zeleně, a tak navozuje pro obyvatele pocit, že příroda je zde na dosah. Stavby jsou energeticky příznivé a nezatěžují nadměrně životní prostředí, a i úspora na energiích bude každý měsíc vidět.

Rezidence Mladé

Nároky na nové bydlení jsou v současné době čím dál vyšší, a kdo se rozhoduje pro investici do vlastního, dává si záležet i na samotném okolí bytu. Betonové džungle a vysoké bytové domy už nejsou v kurzu. Většina nových potencionálních zájemců o bydlení klade důraz na ekologii, užité materiály a preciznost zpracování, zkrátka myslí už jinak. Tím, že mají náročnější práci, chtějí i více odpočívat a vyhledávají klidné lokality i pro možnost aktivního využití volného času jako je právě Rezidence Mladé.  Zahrada, která je v rezidenci součástí jednotlivých bytů je kouskem přírody, který dělá nové bydlení v Mladém jedinečným.

Rezidence Mladé

Investice do bytu není jen možností bydlení pro mladé, nový byt je ideální i pro všechny ostatní, kdo nechtějí donekonečna opravovat rozpadající se starý dům nebo chtít místo panelu kolem sebe trochu zeleně a příjemného ovzduší. Počáteční investice není tak nákladná a do budoucna se vyplatí, vzhledem k tomu, že se nárůst cen nemovitostí ještě nadále očekává. Kdo zaváhá, ten nebydlí.

Zdroj: https://www.rondocb.cz/

Bydlení v Mladém u Českých Budějovic
Bydlení v Mladém u Českých Budějovic
Bydlení v Mladém u Českých Budějovic
Bydlení v Mladém u Českých Budějovic
Bydlení v Mladém u Českých Budějovic
Bydlení v Mladém u Českých Budějovic
Bydlení v Mladém u Českých Budějovic
RONDO - obchodní a realitní společnost, s.r.o.

RONDO - obchodní a realitní společnost, s.r.o.

České Budějovice, Mánesova 423/60, 37001
Tel: 420 777 101 001
Web:https://www.rondocb.cz/
E-mail: rondo@rondocb.cz
nové, byty, bytové, domy, novostavby, bytových, domů, nové, bydlení, bydlení, v, českých, budějovicích
TOPlist