Co nesmí chybět ve vaší dílně? Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Elektrické nářadí je v současné době nedílnou součástí výbavy jak profesionálů, tak i domácích kutilů. Jeho využití je pochopitelně multifunkční, a tak není od věci rozdělit si jej do několika kategorií. Jestliže momentálně přemýšlíte, jaké kusy vám chybí v domácí výbavě, případně v profesionální dílně, jste na správné adrese. Pokusíme se vytvořit takový malý výčet jednotlivých typů elektrického nářadí. Rozdělíme jej podle toho, na jakou činnost se používá. Nakonec doporučíme i společnost, která nabízí prodej nářadí za výhodné ceny.

Stavební činnosti

Hrubé stavební práce vyžadují bytelné elektrické nástroje schopné pomoct za jakékoli situace. Začít bychom mohli kupříkladu bouracími pracemi. Doba, kdy jsme do toho šli pouze s velkým kladivem, je již dávno pryč. Výbornou volbou jsou bezesporu velká elektrická kladiva schopná velmi rychle rozbíjet i pevné a silné betony. Máte-li ten správný nástavec, můžete se pustit do bourání ihned. Volit můžete silnější i slabší modely. Optimální je orientace podle množství otáček. Určitě je třeba také vybírat řezačky obkladů. Právě obložení a realizace dlažby patří mezi základní záležitosti při každé větší rekonstrukci nebo stavbě nového objektu. Venkovní dlažba se většinou řeže pomocí velké úhlové brusky vybavené diamantovým kotoučem, nicméně ne vždy tomu tak musí být. U řezačky dlažby anebo u řezaček obkladů máte jistotu opravdu precizní práce, jelikož budete vedení šablonou a jednotlivé kusy budou jeden jako druhý. Z nástrojů určených pro úpravu terénu jmenujme hutnicí desky, jež se využívají pro srovnání terénu před položením venkovní dlažby. 
Bourací kladivo
Bourací kladivo

Práce se dřevem

Dřevo patří mezi velmi oblíbené materiály. Svou vůní, pevností, přírodním charakterem i speciálním půvabem láká spousty lidí. Jeho úprava navíc není nijak extrémně náročná. Máte-li k dispozici to správné nářadí, můžete se do jednotlivých úkonů pustit prakticky ihned. Základem ve vašem arsenálu by měla být kvalitní pila. Volit můžete jak klasickou elektrickou pásovou, která se hodí spíše na hrubé řezání, tak i přímočaré variace anebo kotoučové pily, ocasky a jiné variace. Váš výběr se bude logicky odvíjet od konkrétní činnosti, k níž budete daný model potřebovat. Z dalších nástrojů obrábějící dřevo je třeba upozornit na elektrické hoblíky vyrábějící se v několika šířkách. Po ohoblování jednotlivých trámů či desek je nutná jejich další úprava v podobě vyhlazení povrchu. Na to je zapotřebí služeb vibračního hoblíku, jenž si dokáže poradit s jakýmkoli povrchem a doladí jej do optimální podoby. Pak už můžete v případě potřeby vrtat otvory třeba pro spojovací kolíky nebo předvrtávat pro nasazení šroubků. 
Kotoučová pila
Kotoučová pila

Opravy všeho druhu

V jakémkoli dílenském provozu je nezbytné také elektrické nářadí, které je připraveno pro případ okamžité nutnosti oprav. Začít bychom měli zejména u klasických elektrických šroubováků. Ty je možné vybírat právě jak v elektrické variaci, tak i v aku provedení. Záleží pouze na vás samotných. Jestliže ale počítáte s tím, že budete utahovat a odtahovat větší množství závitů v pravidelném sledu, je vhodnější první variace. Aku nářadí se totiž vcelku často vybíjí a následně nefunguje. Výbornou volbou do domácích dílen a specializovaných provozů jsou taktéž svářečky a tavicí pistole. Zapomenout nelze ani na detektory, kamery a jiná zařízení. 
Aku vrtačka
Aku vrtačka

Jednoduše si vyberte sami

Ať už potřebujete jakékoli, a to nejen elektrické, nářadí, vyberte si dle libosti v nabídce internetového obchodu Nářadí 77.cz. Velkoobchod se sídlem v Praze nabízí nepřeberné množství nejrůznějších nástrojů určených jak pro domácí dílny, tak i pro autoopravny anebo jiné provozy za výhodné ceny. Ať už potřebujete cokoliv, určitě to v jeho nabídce najdete.