Co všechno dokáže šikovný truhlář? Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek Stále více lidí si zamilovává přírodní materiály a dřevo patří k těm vůbec nejpopulárnějším. Není se čemu divit. Dřevo nabízí krásnou kresbu, která se – bez nadsázky hodí snad všude. Proto se možnosti zpracování dřeva stále rozrůstají a technologie práce se dřevem nabízí další varianty. Krása dřeva vynikne v každém interiéru, ale dováží se k nám i exotické dřevo pro exteriér. Kde všude v naší domácnosti můžeme dřevo využít?

Dřevěná podlaha, dřevěný nábytek, dřevěná okna a dveře – pokud si přejeme výrobky ze dřeva, záleží na našem přání, vkusu, na naší kapse a především na výběru šikovného truhláře. Až v samotném truhlářství se totiž z neopracovaného kusu dřeva stane prvotřídní nábytek, krásné a originální dveře nebo kvalitní podlaha.

Interiér

Pro interiér dřevo nabízí širokou škálu využití. Některé prvky – např. skříňky pro kuchyně jsou už téměř samozřejmě vyráběny s možností zabudování vestavěných spotřebičů. Pro pohodlí hospodyňky se vyplatí investice do kuchyně na míru, s pracovní deskou v odpovídající výšce. V chodbách a ložnicích se oblibě těší např. vestavěné skříně.

Pokud potřebuje obložit stěny a zároveň chceme celou místnost zútulnit, pak se doporučuje použití dřeva pro obklady stěn nebo také efektivní obklad stropu. Velice elegantním dojmem působí i schodiště z masivního dřeva.
Foto TRUHLÁŘSTVÍ PERNÍK a JUNGWIRTH
Foto TRUHLÁŘSTVÍ PERNÍK a JUNGWIRTH

Renovace

Pokud máme doma starý nebo dokonce starožitný nábytek, který chceme obnovit, vyplatí se zadat zakázku zkušeným restaurátorům. (Pokud se nejedná pouze o jednodušší retuše povrchových škrábanců a poškození). Možnost renovace (dokonce několikanásobnou) máme i pokud si zvolíme dřevenou podlahu.
Foto TRUHLÁŘSTVÍ PERNÍK a JUNGWIRTH
Foto TRUHLÁŘSTVÍ PERNÍK a JUNGWIRTH

Exteriér

Dřevo má široké uplatnění i venku. Samozřejmě bude nutná kvalitní impregnace, ale nejrůznější altánky, pergoly, verandy i originální dřevěné ploty a další doplňky krásně dokreslí zahradu i park.
Foto TRUHLÁŘSTVÍ PERNÍK a JUNGWIRTH
Foto TRUHLÁŘSTVÍ PERNÍK a JUNGWIRTH

Exotické dřevo

Ještě do nedávna byl pro dřevo nejproblémovější kontakt s vodou. Dnes se k nám dováží i exotická dřeva, která i tyto náročné podmínky bez problémů přežijí. Charakteristická je jejich vysoká tvrdost a odolnost. Nepotřebují dokonce ani chemické ošetření. Jedním ze zástupců, které můžeme použít např. pro venkovní terasy, cesty kolem bazénů a zahradní chodníky, je dřevina bangkirai.
Foto TRUHLÁŘSTVÍ PERNÍK a JUNGWIRTH
Foto TRUHLÁŘSTVÍ PERNÍK a JUNGWIRTH

Vzorkovna

Než se rozhodneme pro zadání zakázky truhlářské firmě, měli bychom pokud možno navštívit vzorkovnu. Zde si můžeme prohlédnout několik hotových výrobků a udělat si konkrétní představu o kvalitách a barevném provedení vybraného druhu dřeva.

Ať už si přejete jakýkoliv produkt ze dřeva, doporučujeme se obrátit na všestrannou společnost Truhlářství Perník a Jungwirth. Nejčastěji se zabývají zakázkovou výrobou a poradí si i s atypickým přáním zákazníka. Široká nabídka zahrnuje i zakázkovou stavební výrobu – okna, dveře, balkony, garážová vrata a další. Nabízený sortiment vyrábí z měkkých i tvrdých dřev, z laminovaných a dýhovaných desek.
Foto TRUHLÁŘSTVÍ PERNÍK a JUNGWIRTH
Foto TRUHLÁŘSTVÍ PERNÍK a JUNGWIRTH
Josef Perník
Poslat poptávku