Dekorativní úpravy stěn, to není jen pouhé vymalování Zobrazit fotky zobrazit 10 fotek

Tapetování stěn a nové dekorativní způsoby úprav zdí dodají našim stěnám nový kabát. Pokud cítíte, že je čas na změnu, podívejte se na inspirativní nabídku nových tapet a jiných možností dekorování zdiva. K současným trendům patří sklotextilní přetíratelné tapety, velkoformátové tapety, dekorování zdí antickými zeminami a třeba i nové barevné odstíny. Ať už se chystáte vymalovat celý byt, nebo pouze jeho část, nechte se inspirovat zajímavými dekoracemi stěn tapetou i jinými technikami.

Ke krásnějšímu bydlení nám pomohou tapety a originální dekorace. Stačí ozvláštnit nebo oživit jednu stěnu a celý byt se promění v útulnější domov.

Tapety

Tapety jsou moderní cestou, jak zpestřit fádní interiér. Široká nabídka zahrnuje luxusní designové tapety, speciální tapety do koupelen, klasické papírové tapety i čistitelné vinylové tapety s izolačními vlastnostmi. Pokud se obáváme budoucnosti vytapetované zdi, zvolíme přetíratelné tapety nebo vliesové tapety, které jsou beze zbytku odstranitelné. Dále stačí jen vybrat typ, barevné odstíny, vzor a proměna bydlení může začít.

Sklotextilní tapety

Tyto tapety se hodí pro všechny typy povrchů, včetně keramických obkladaček. Jejich hlavní přednost spočívá v možnosti minimálně 5x je přemalovat při zachování povrchové struktury. Sklotextilní tapety tvoří ideální podklad pro různé techniky malby. Výborně zakryjí staré trhliny a praskliny povrchu i nerovnosti stěn. Zároveň umožňují stěnám dýchat, nepřitahují nečistoty ani prach a jsou snadno čistitelné.

Skleněná vlákna dodávají vysokou trvanlivost, odolnost, pevnost. Tapety se nenatahují, netrhají, neničí, nepoškrábají a neodírají. Vlákna se skládají z přírodního anorganického materiálu, který je nevyhovující pro roztoče a bakterie. Proto se ideálně hodí pro interiéry alergiků a pro dětské pokoje. Své využití díky odolnosti a omyvatelnosti nachází také v chodbách, halách, kancelářích a hotelech. Sklotextilní tapety nabídnou zajímavé struktury podobné tkaným textiliím. Po nanesení barvy se tato jedinečná struktura ještě zvýrazňuje.
Tapety
Tapety
Dekorace na stěně
Dekorace na stěně
Tapety
Tapety
Tapety
Tapety
Plastická dekorace
Plastická dekorace

Dekorativní efekty výmalbou – antické zeminy

Zajímavé efekty nabízí také ozdobné styly výmalby. Pokud chceme místnost ozvláštnit, můžeme na jednu z dominantních zdí použít antickou zeminu, která dodá interiéru nádech antického stylu. Touto dekorační technikou vytvoříme v místnosti jedinečnou a nezaměnitelnou atmosféru. Na připravený podklad se nanáší přírodními barvivy probarvený materiál, který je k dispozici v mnoha odstínech. U každé barvy můžeme dosáhnout od světlého až po tmavý odstín. Probarvení se dosáhne smícháním „zeminy“ a příslušného množství barviva.

Efektivní nástřiky

Jemně plastické povrchové úpravy lze vytvářet také pomocí moderních nástřiků. Jsou alternativou omyvatelných tapet a můžeme je aplikovat na různé druhy materiálů. Výhodou je nejen krásný povrch v nejrůznějších barevných provedeních, ale také rychlá aplikace, omyvatelnost a odolnost.

Zdroj: www.malirstvi-rajmic.cz
Plastická dekorace
Plastická dekorace
Malba na stěnu
Malba na stěnu
Dekorativní úprava stěn
Dekorativní úprava stěn
Dekorativní úprava stěn
Dekorativní úprava stěn
Malířství RADEK RAJMIC Poslat poptávku