Došlápněte si na vinyl – s 1 FLOOR Zobrazit fotky zobrazit 11 fotek

Vinylové dílce řady DESIGN line jsou určené pro každého, kdo nedosáhne na cenu masivní dřevěné podlahy a přitom má špatné zkušenosti s laminátovou podlahou plovoucí. Vinylové podlahy DESIGN line jsou nabízené ve třech různých formátech. Nejluxusnějším a tedy i nejdražším řešením je vinylová podlaha se zámkem (plnohodnotná plovoucí podlaha), druhým formátem jsou dílce, které se vedle sebe lepí na dokonale vystěrkovaný podklad a třetím formátem jsou lepené dílce menších rozměrů imitující kamennou dlažbu, ale i dřevo. Třetí formát je nejlevnější, ale také nejméně reprezentativní. 

Ukázka dekorů podlah DESIGNline® Connect - Bacana
Ukázka dekorů podlah DESIGNline® Connect - Bacana

Vinyl místo laminátu

Výhoda vinylu oproti podlahám laminátovým? Nemají takzvaný dutý efekt (nepříjemný zvuk při došlápnutí), vinyl je tvrdý a pevný, přímo uložený či lepený na stěrku či podkladové desky. Křehkost laminátu je u vinylu eliminována na nulu, navíc je vinyl odolný vůči působení vody a dalších tekutin. Snadno je na mokro setřeme. Pro svou odolnost jsou vinylové podlahy obzvláště vhodné do prostor s vysokou frekvencí pohybu – chodeb, kuchyní, školek a škol, obchodů, administrativních center a podobně.

Problém dutého efektu u laminátu

Laminátová krytina se pokládá plovoucím způsobem – volně a na izolační podložku, která je však často z lehkých pěn s četnými dutinami. A zde dochází ke kolizi optického efektu laminátu a praktické zkušenosti z chůze po něm. Uživatelé nakonec dojdou k poznatku, že laminátová plovoucí podlaha vytváří nepříjemný kročejový hluk. Při pořizování je však na první pohled velmi pěkná a opticky zdařile nahrazuje masiv. Dokonce hovoří o jakémsi „laciném prefabrikátu,“ konflikt mezi vzhledem a hlukem náš mozek vyhodnocuje jako „rušivou záležitost.“
DESIGNline® NOBILE - Calma sand
DESIGNline® NOBILE - Calma sand
inylové podlahy „Elastoclic design vinyl“
inylové podlahy „Elastoclic design vinyl“

Vinylové podlahy „Elastoclic design vinyl“

Tyto pružné podlahové krytiny jsou vizuálně srovnatelné s jakýmkoli jiným typem kvalitních podlah. Nášlapná vrstva podlahy z tvrzeného polyuretanu je silná 1,8 mm. Podlaha je tak velmi odolná vůči škrábancům, respektive jakémukoli mechanickému poškození včetně prošlapu. Ze spodní strany je nalepena kročejová podložka, která tlumí kročejový hluk. Vybrat si můžeme z deseti dekorů dřeva - dub, ořech, modřín, smrk, hruška a další. Vinylové podlahy jsou antistatické, při chůzi hřejivé, vyráběné v zátěžové třídě 31 – AC3, resp. 32-33 (dlouhotrvající ochrana, pokud jsou podlahy ošetřené v souladu s pokyny na údržbu dle Witex).

První vinylová podlaha se zámkem

DESIGNline® Connect je první vinylová krytina se zámkovým spojem. V nabídce jsou dvě kolekce - Bacana a Laguna. Každá kolekce nabízí 12 dekorů s reálnou strukturou dřevin, se sraženými hranami a možností pokládky na podlahové vytápění. Výborná je i zátěžová třída těchto podlah: Bacana - 34/42, Laguna - 23/31.

Základ této vinylové podlahy tvoří pryžový nosič. Na něj je nanesen jeden z 12 dekorů zalitých vrstvou vinylu. Povrch krytiny je navíc ještě vytvrzen ochrannou vrstvou polyuretanu.

Jednotlivé dílce podlah DESIGNline® Connect jsou silné pouhých 5 mm, což umožňuje pokládku i při omezení konstrukční výšky podlahy. Nášlapná vrstva podlahy dosahuje u Bacany 0,5 mm a u Laguny 0,3 mm. Zásadní výhodou je samozřejmě zámkový spoj Uniline. Podlahu na kvalitní vystěrkovaný podklad jen pokládáme, nelepíme, což je ohromná výhoda třeba pro nájemníky bytů. Při stěhování si svou podlahu odvezou a položí ji jinde.

V případě podlah Bacana si můžete vybrat z dekorů borovice bílá, borovice country, borovice skandinávská, broskev exotická, jablko golden, javor champagne, ořech černý, ořech classic, třešeň supreme, white fashion wood, zebrano čokoládové, zebrano světlé. Laguna zase nabízí dekory borovice tmavá, buk hamilton, dub černý, dub cottage (alba), dub cream (alba), dub everglade, dub siena (alba), dub snow (alba), dub tmavý, javor victoria, ořech mexican, třešeň boston.

Rozměr jednotlivých desek je 121,2 x 18,5 cm, jde tedy o pruhy opatřené zámkem.
DESIGNline® Connect - Bacana
DESIGNline® Connect - Bacana

Vinylová podlaha s dílci lepenými vedle sebe

Nabízeno je ale i dalších 6 kolekcí DESIGNline® s dekory imitujícími nejen dřeviny, ale i kámen a mramor, ovšem bez zámkového spoje. Tyto krytiny se lepí na dokonale vystěrkovaný povrch. Kolekce Terra, Terra Stone, Select, Nobile, Prestige Antique a Prestige Original nabídnou pevný a odolný povrch s dobrou pružností.

Tloušťka těchto podlah se pohybuje od 2 do 2,5 mm, což je výhodné pro skladování materiálu a manipulaci s ním (nízká hmotnost, malý objem balení), stejně jako pro samotnou pokládku v prostorách s omezenou konstrukční výškou. Samotná pochozí vrstva je silná až 0,7 mm.
DESIGNline® TERRA - Zebrano chocolate
DESIGNline® TERRA - Zebrano chocolate
DESIGNline® SELECT jsou desky 120 x 18 cm o tloušťce 2,5 mm a tloušťce nášlapné vrstvy 0,5 mm, s autentickým povrchem vytvrzeným polyuretanem a zkosenými hranami

Podlahy DESIGNline® PRESTIGE Antique a Original jsou nabízené v deskách o rozměrech 120 x 18 cm a 91,44 x 15,24 cm o tloušťce nášlapné vrstvy 0,7 mm a celkové tloušťce 2,5 mm.

Desky DESIGNline® NOBILE jsou nabízené v rozměrech 90 x 45 cm, o tloušťce nášlapné vrstvy 0,5 mm a celkové tloušťce 2,5 mm.

Podlahy DESIGNline® TERRA Line (dekory dřeva) jsou nabízené v rozměrech 120 x 18 cm a 91,44 x 10 cm. Tloušťka nášlapné vrstvy je však pouhých 0,3 mm a celková tloušťka 2 mm. Jde o levnější variantu vinylové podlahoviny, čemuž odpovídá i zátěžová třída 23/31.

Stejně jako podlahy DESIGNline® TERRA Stone, které jsou nabízené v rozměrech 45 x 45 cm, 60,9 x 30,4 cm a 90 x 45 cm. 
DESIGNline® SELECT - Borovice bílá
DESIGNline® SELECT - Borovice bílá
DESIGNline® TERRA Stone
DESIGNline® TERRA Stone

NOVINKA - síť prodejen 1 FLOOR

V září byl v brně otevřen první SHOW ROOM nové sítě prodejen podlahovin 1 FLOOR. Společnost KPP – Kratochvíl Parket Profi soustředila pod značku 1 FLOOR TOP prodejce podlahovin v ČR. Součástí této sítě se stala i společnost ČEČETKA s.r.o., dominantní prodejce na jihu Čech. Marketing je vytvořením prodejní sítě 1 FLOOR soustředěn pod jednu značku, což je výhodné pro všechny členy sítě. V rámci sítě jsou nabízené produkty KPP. Připravovány jsou AKCE, které existenci sítě podpoří výhodnými slevami i zajímavou a originální nabídkou produktů. Chcete novou podlahu? HLEDEJTE V SÍTI 1 FLOOR!