Hledáte informace o úsporách energií?

Hledáte informace o úsporách energií?

Zúčastněte se vzdělávacích exkurzí, které organizuje Energy Centre České Budějovice ve spolupráci s O.Ö. Energiesparverband. 6 vzdělávacích exkurzí o úsporách energií a obnovitelných zdrojích proběhne mezi 10.9. a 15.10. 2009 vždy ve čtvrtek, v Horním Rakousku.

Jak získat čistou energii?

Jak získat čistou energii?

Malá vodní elektrárna není jen zmenšená verze velké vodní elektrárny. Vyžaduje speciální zařízení, aby splňovala základní požadavky na jednoduchost, vysoký výkon, co nejvyšší spolehlivost a snadnou, laickou obsluhu.
Hlavním požadavkem při využití vodní energie je vytvoření umělého spádu, aby voda vedená přívodním kanálem či potrubím do turbíny vtekla zpět do říčního proudu pod elektrárnou. Malá vodní elektrárna je především „silou toku řeky“ (není k ní tedy nutná výstavba velkých přehrad a nádrží).

S čím nesouhlasí Jihočeský kraj

S čím nesouhlasí Jihočeský kraj

Návrh, který zpracovalo Ministerstvo životního prostředí vyvolává podle krajských představitelů obavu, že téměř veškeré rozvojové možnosti jihočeského regionu by při takovéto ochraně přírody musely vzít za své. To samé platí i pro krajem připravované projekty a záměry. Proč s ministerským návrhem kraj nesouhlasí, na to nám odpověděl první náměstek hejtmana Jihočeského kraje Jiří Vlach.