Elektrický kotel je skvělou volbou pro váš domov Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Časy, kdy se topilo především uhlím a dřevem, jsou nenávratně ty tam. Dnes je možné vybírat z bohaté nabídky nejrůznějších moderních technologií vytápění. Rozhodně mezi ně patří i elektrické kotle RAY společnosti Protherm. Dnešek nahrává elektřině i proto, že je dostupná všude na území České republiky a elektrické kotle tak mají zelenou.

V jejich prospěch hovoří i řada dalších nezanedbatelných a pozitivních aspektů. Elektrokotle neprodukují žádné emise, což je výhodné pro použití například v chráněných krajinných oblastech nebo, tam, kde hrozí časté inverze a smogové nebezpečí. Mají tichý provoz, jsou prakticky bezobslužné a šetří náklady. Nepotřebují komín ani žádná jiná zařízení na odvod spalin. Nepotřebují ani vzduch pro spalování jako kotle na jiná paliva.
Uživatelé ocení i snadnou regulaci provozu, rychlou reakci na okamžitou potřebu tepla u přímotopného vytápění elektrokotlem. Dalším důležitým faktorem je vysoký komfort provozu i obsluhy.

Kotle RAY – sázka na kvalitu a zkušenost

Pokud vsadíte na značku Protherm, rozhodně neuděláte chybu. Elektrokotle RAY z její nabídky jsou ideálním řešením nejen pro dřevostavby, ale pro rodinné domy všeobecně, pro byty, novostavby i rekonstrukce.
Největšími přednostmi kotlů RAY a zásobníků teplé vody jsou variabilita, stupeň výbavy a spolehlivost. Tyto montážní systémy si pro své kompaktní řešení zcela právem získaly oblibu i množství spokojených uživatelů.
Elektrický kotel Ray Protherm
Elektrický kotel Ray Protherm
Elektrokotel RAY je doslova synonymem pro moderní vytápění bytů a rodinných domů. Již z výroby je kompletně vybavený všemi provozními a bezpečnostními prvky včetně regulace. Lze jej použít pro topení i pro ohřev teplé vody s propojovacím zařízením v externím zásobník. Systém plynule moduluje svůj výkon a umožňuje tím významně snižovat náklady.
Pokud se u elektrokotlů hovoří o tichém provozu a praktické bezobslužnosti, pro RAY to platí dvojnásob. Vedle extrémně tichého provozu a jednoduchého a přehledného ovládání je dalším příjemným bonusem pro každou domácnost i elegantní design kotle.
Elektrokotel RAY disponuje také vestavěnou ekvitermní regulací. Co to znamená? Zjednodušeně řečeno – prostřednictvím venkovního teplotního čidla budete mít záruku, že teplota topné vody bude řízena podle zvolené topné křivky. Celý proces regulace kotle je tak přizpůsobován změnám venkovní teploty.
Elektrokotel Ray Protherm
Elektrokotel Ray Protherm
Do výbavy elektrokotlů, které bezezbytku splňují směrnice ErP, patří i protimrazová ochrana a možnost instalace na stávající nebo zcela nový topný systém. Kotle mají plynulý modulační rozsah výkonu pro vyšší efektivitu provozu topného systému a rovnoměrné zatěžování topných těles.
Velkou předností elektrokotlů RAY je jejich jednoduché ovládání, které zvládne každý. A jako bonus navíc lze kotel ovládat i GSM branou prostřednictvím chytrých telefonů. Nenadálé situace navíc dokáže systém RAY vyhodnotit sám díky službě autodiagnostiky.
Zajímavá je i nabídka elektrokotlů RAY v pestré škále rozsahů výkonů. Díky tomu si můžete vybrat ideální kotel pro svůj dům nebo byt podle konkrétních požadavků. Výkonné spektrum kotlů začíná na 6 kW a končí na 28 kW. U kotlů o výkonech 24 a 28 kW je možné připojit i další zdroj do kaskády. Celá kaskáda se pak řídí jako jeden modulovaný zdroj, takže nedochází k jednorázovému zatížení elektrické sítě.
www.protherm.cz

Zdroj: Časopis Guzman 2017
Tepelný komfort v koupelně
Tepelný komfort v koupelně
Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. Protherm) Poslat poptávku