Francouzská vína na výstavě Stavíme - Bydlíme Zobrazit fotky zobrazit 11 fotek

V prostorách Klubu kultury se v pátek 11. a v sobotu 12.3. uskuteční sedmý ročník výstavy Stavíme, Bydlíme. V pátek od 9 do 18 hodin a v sobotu do 17 hodin se na výstavě budou prezentovat vystavovatelé s kvalitními výrobky a službami, ze kterých si návštěvníci budou moci jistě dobře vybrat v závislosti na svých potřebách. Vstup na výstavu je zdarma a téměř každá firma poskytuje výstavní slevy. Navíc se bude i v Uherském Hradišti soutěžit (losovat) o diamant. Losovací kupón najdete na pozvánkách na výstavu, které se distribuují před výstavou do schránek domácností celého Uherskohradišťska.

Pro koho je výstava určena, na to jsme se zeptali manažerky výstavy Ing. Veroniky Povýšilové z pořádající společnosti Omnis:

"Výstava je určena pro všechny, kteří se alespoň trochu o stavbu, rekonstrukci, opravu či úpravu opravdu zajímají, tzn. jak pro odborníky tak i pro laiky. Na výstavě dostanou návštěvníci vždy konkrétní a požadované informace přímo od odborníků. Takto cenné informace se jim nedostanou v hypermarketu, který jistě nabízí nespočet zboží i novinek, ale co z toho, když vás o přednostech nového zboží nedokáží kvalifikovaně informovat. Potřebné informace samozřejmě můžete také načerpat z odborné literatury. Ale přiznejme si sami, kdo hned napoprvé pochopí technické postupy, funkci a účinnost zboží. Na výstavě se vám to nemůže stát. Odborníci, které na výstavě potkáte, mají zájem o předání kvalitních a odborných informací dle přání návštěvníka."

Na co konkrétně se návštěvníci mohou na výstavě STAVÍME, BYDLÍME těšit?

V posledních letech je stále aktuální téma úsporného vytápění. Což splňují na trhu dostupná tepelná čerpadla. Jde o zcela automatický, bezobslužný topný systém s velmi komfortním ovládáním. Moderní jsou také solární a teplovodní systémy. 
Ti, kteří se zajímají o stavební práce nebo bytovou výstavbu mohou tuto problematiku konzultovat s nejednou stavební firmou či přímo s firmou zabývající se výrobou stavebního materiálu. Dále budou moci zájemci o tyto práce, opravu bytů, domů či zkrášlování volit z obkladů a dlažeb z přírodného kamene.

U starších domů se majitelé často potýkají s vlhkostí. Toto lze vyřešit různými způsoby vysušování vlhkého zdiva.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Stavebníci rodinných domů mohou vybírat z nejširší nabídky garážových vrat, jako jsou výklopná vrata, sekční vrata, ale i vrata rolovací. Dnes je také moderní vybavit svůj oplocený pozemek automatickou bránou.

Lákadlem pro nové stavebníky budou stále více populární centrální vysavače. Umožňují rychle, tiché a kvalitní vysávání celého domu bez zbytečného přetahování těžkého přístroje z místa na místo.
Dámy jistě zaujme nabídka dřevěných oken a eurooken i dveří s možností vytvoření např.: zimní zahrady jako příjemný a útulný koutek ve svém bytě.
vybavení interiéru je velice důležité. Pro zájemce je připravena nabídka výroby dřevěných podlah, dřevěných třívrstvých parket – plovoucích podlah se speciální povrchovou úpravou, která dává vyniknout přírodní povaze materiálu. 
Zajímavá jistě bude i nabídka obkladů, dlažeb, podlahového topení, zámečnické výroby, systému fyzikální úpravy vody či potřeb pro domácnost, ale i možnosti výstavby fotovoltaických elektráren.

Stínící technika je zastoupena nabídkou žaluzií, roletami, sítěmi proti hmyzu či markýzami.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)

Objeví se také poradenské firmy?

Všichni dobře víme, že stavba, menší přístavba a rekonstrukce domu či bytu, není levnou a krátkodobou investicí. Aby tato investice byla efektivní, mohou návštěvníci využít služeb finančního poradce přímo na výstavě.

Na co by se měli návštěvníci ještě těšit?

Každý návštěvník se může zúčastnit losování o Diamant. Losovací kupón nalezne na pozvánkách na výstavu, které se distribuují před výstavou do schránek domácností celého Uherskohradišťska. Pak již jen stačí kupón vyplnit a hodit do losovacího osudí. Třeba se právě na vás usměje štěstí a stanete se majiteli Diamantu.

V rámci výstavy se nakonec uskuteční i přednáška na téma „Energeticky úsporné budovy - ŠANCE PRO BUDOUCNOST“ v pátek 11.3. od 15 do 17 hod. 
Sdružení SENUB - Systémy energeticky úsporných budov.Partneři – Centrum pasivního domu a sdružení Dřevostavby-CZ.
  1. Řešení energeticky úsporných a pasivních domů
  2. Ing. Arch. Křivka: Porovnání návrhu RD ve vyhov. a pasivním standardu.
  3. Zdeněk Kaňa : Stavba nízkoenergetického a pasivního domu krok za krokem, (příklady nejčastějších vad)
  4. Radim Vojtek: Financování výstavby pasivních domů jinak
Další přednáška na téma „Tepelná čerpadla v teorii a praxi“ se uskuteční v sobotu 12.3. od 10 do 12 hodin, je vhodná pro zájemce o tento způsob vytápění.
Návštěvníci na výstavě také získají písemné informace o nových povinnostech při údržbě a čištění komínů a seznam kominíků v regionu.

Košt kvalitních francouzských vín

Na výstavě Stavíme, bydlíme v Klubu kultury v Uherském Hradišti proběhne i košt kvalitních francouzských vín. Přiďte i s přáteli ochutnat pár doušků sladké Francie za doprovodu stylové hudební kulisy, pátek 11. března od 13.00 do 18.00 a v sobota 12. března od 9.00 do 17.00 hod. Vína jsou vybírána sommelierem přímo u vinařů – jedná se většinou o malá rodinná vinařství, jejichž produkce není dostupná v běžné distribuční síti.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
  • oblast Beaujolais - červená vína
  • oblast Bourgogne – červená vína, bílá vína 
  • oblast Côtes du Rhône – červená vína 
  • oblast Côtes du Ventoux – červená vína 
  • oblast Côtes du Vivarais – červená vína 
  • oblast Cahors – červená vína, růžová víná 
  • oblast Val de Loire – růžová vína, bílá vína 
  • oblast Languedoc – červená vína
V omezeném množství bude možné si některá vína též zakoupit nebo objednat pro pozdější zaslání ze skladu v ČR.

Bližší informace na www.omnis.cz v návštěvnické sekci výstavy Stavíme, bydlíme Uherské Hradiště.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Foto: Omnis
Foto: Omnis
Foto: Omnis
Foto: Omnis
Foto: Omnis
Foto: Omnis
Omnis Olomouc, a.s. Poslat poptávku