Hledáte omyvatelnou barvu na stěny? Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Omyvatelná barva, která se aplikuje na sokly schodišť, na chodby domů i veřejných budov, by měla splňovat především nároky na praktičnost a odolnost. Povrch by měl vypadat dobře i za náročných podmínek denního provozu. Jaké další vlastnosti by měla tato barva mít a jak se používá? Rychlou, levnou a hlavně efektivní změnu nabízí omyvatelné barvy a nástřiky.

Vlastnosti

Do náročných podmínek volte odolné a praktické barvy. Budeme hledat takový povrch, který odolá působení vody, prachu a bude praktický na údržbu. Důležitá je také odolnost proti otěru, která se přímo pojí s životností barvy. Optimální varianty pro společné prostory domů, chodby, schodiště i interiéry veřejných budov tvoří omyvatelné barvy a nástřiky (např. Variopaint). Nabízí nejen vhodné vlastnosti do těchto prostor, ale zároveň dávají možnost vybrat si z celé řady zajímavých barev (u barev až stovky odstínů), u nástřiků i možnost volby povrchů (hladké i strukturální provedení).

Z nabídky klasických barev budeme volit z těch, které jsou použitelné do podmínek koupelen a kuchyní. Péče o takovou omítku je snadná: stačí smýt nečistoty houbou namočenou v roztoku s univerzálním čistícím prostředkem.

Důležitá je přilnavost

Samozřejmě, každý chce ušetřit také za přípravu podkladu. Barvy se aplikují na čistý, odmaštěný a pevný podklad. Omyvatelné nástřiky jsou variabilní možností pro více typů povrchů právě díky dobré přilnavosti. Ať máme na chodbě klasickou omítku, betonový sokl nebo jiný povrch, provedení nástřiku nebude problém. Nástřiky můžeme nanášet i na sklo a hladké povrchy, dlaždice, umakart, dřevo, kov i plast. Díky tomu dosahují omyvatelné nástřiky velké univerzality.
Obr: www.domusaurea.cz
Obr: www.domusaurea.cz
Obr: www.domusaurea.cz
Obr: www.domusaurea.cz

Řešení pro obzvláště namáhaná místa

Nejnamáhanější místa se dají opatřit ještě další ochrannou vrstvou vodou ředitelným lakem, který vytvoří další ochranný povrch a zvýší odolnost nátěru.

Aplikace

Při aplikaci omyvatelné barvy záleží na předpokládaném stupni znečištění – při malém znečištění bude díky vysoké krycí schopnosti stačit renovovat barvu jednou vrstvou nátěru. Také aplikace omyvatelných nástřiků má řadu výhod. Na prvním místě zmiňme rychlost postupu. Samozřejmě nám nejlepší výsledky nabídne zkušená profesionální firma.
Obr: www.domusaurea.cz
Obr: www.domusaurea.cz