Investice do rekonstrukce bytu se vyplatí Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Váš byt či dům má jako každá nemovitost určitou hodnotu. Tím, že jej zrekonstruujete, své finance jen tak nevyhodíte z okna, ale přesně naopak – vaše nemovitost se zhodnotí a bude mít výrazně vyšší tržní cenu než předtím.

Nemovitosti – nejlepší investice

Nevěříte rizikovým investicím, které vám nabízejí poradci v bance s tím, že jde o nejlepší způsob zhodnocení vašich peněz pro budoucnost? Ano, určitě existují i výrazně bezpečnější řešení, jak a kde svůj kapitál uložit a navíc následně i zhodnocovat. Pokud například necháte v bance ležet 100.000 korun na běžném účtu, po roce se zajisté zděsíte, jak vám finanční ústav vaše peníze zhodnotil.

Většina odborníků se shoduje, že k takovým osvědčeným způsobům patří nemovitosti - a to jak byty, tak domy. Tato tradiční metoda uložení financí je zároveň metodou nejspolehlivější. Zvláště pokud nemovitost zdědíte nebo koupíte v době, kdy se ceny pohybují v nižších hladinách – v takovém případě totiž dům či byt snadno kdykoli prodáte za podobné nebo i vyšší peníze a původní investice se vám vrátí často i s úroky.

Ještě lepší ale je, pokud se pustíte do rekonstrukce daného objektu a tím ještě zvýšíte jeho hodnotu. Platí přitom, že vaše vložené prostředky jsou vždy nižší, než částka, o jakou se zvýší hodnota zrekonstruovaného objektu na trhu s realitami.
Zrekonstruovaná kuchyně bytu v historické zástavbě
Zrekonstruovaná kuchyně bytu v historické zástavbě
Zrekonstruovaná místnost bytu v historické zástavbě
Zrekonstruovaná místnost bytu v historické zástavbě
Zrekonstruovaná místnost bytu v historické zástavbě
Zrekonstruovaná místnost bytu v historické zástavbě

Vedou nová bytová jádra, půdní vestavby a mezonety

Ze zkušeností realitních kanceláří vyplývá, že v podstatě jakákoli stavební úprava bytu či domu, která vede ke zkvalitnění života jeho obyvatel, znamená zvýšení ceny nemovitosti.

U panelákových bytů je trend zcela zřejmý – vyměnit původní umakartové jádro za moderní jádro zděné či sádrokartonové je už naprostou nutností, abyste mohli byt v budoucnu výhodně prodat. Nehledě na to, že vám samotným se bude v takovém prostředí do této doby výrazně příjemněji a zdravěji žít.

Hodnotu bytu v horním patře bytového domu mnohonásobě zvýší případná půdní vestavba či nadstavba, která byt promění v dnes velmi vyhledávaný mezonet. Pokud má navíc takový byt k dispozici terasu, dostáváte se jako prodejce či pronajímatel do úplně jiné škatulky, kde se pohybují hlavně dobře finančně situovaní kupci.

Hodnotu bytu či domu ale mohou zvýšit i převážně estetické úpravy jako jsou nové omítky či fasády. Už jen proto, že navenek takový dům vypadá udržovaně a pěkně.

Zdroj: www.stredoceskestavby.cz/vera.leixnerova
Zrekonstruovaná koupelna s wc bytu v historické zástavbě
Zrekonstruovaná koupelna s wc bytu v historické zástavbě