Jádrové vrtání s přesností strojů Husqvarna Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Dodatečné perforování konstrukce, vytváření prostupů pro vedení technických instalací či přístupových a odvětrávacích odvodů jsou nejčastější situace, ve kterých je potřeba využít jádrového vrtání. Jádrové vrtání je velice přesnou a rychlou metodou, která neohrožuje konstrukci vibracemi. Kvalitní stroje značky Husqvarna ji však dokáží ještě velice zrychlit a zefektivnit. 

Vrtací systémy od značky Husqvarna jsou vysoce výkonné, spolehlivé a usnadňují a zrychlují práci. Veškeré vytváření prostupů, kotvení konstrukcí či třeba pomocné vrty lze díky nim vyvrtat velice rychle a přesně. 

Elektronické polohování

Jednotlivé vrtačky se liší zejména maximálním průměrem vrtáku a délkou vrtné dráhy. Při výběru vrtačky je proto nutné brát v potaz, jak hluboký otvor a v jakém materiálu je potřeba vyvrtat. Pro jednodušší práce jako je vrtání otvorů pro vzduchotechniku, topení či elektroinstalaci, poslouží například typ DM 220, který je vybaven systémem elektronického polohování. Systém se aktivuje, když je vrtačka v preferované svislé, nebo vodorovné poloze a vrtání je tak mnohem účinnější. S tímto typem můžete vrtat do 80 mm, případně 150 mm při použití stojanu.

Technologie PRIMETM: lehkost a výkonnost

Některé vrtačky jsou vybaveny vysokofrekvenční technologií, díky které lze uspořit čas a zvýšit výkon. K veškerým úkonům, jako je vrtání, řezání stěn, stačí jeden, stejný napájecí zdroj. Tuto technologii využívá například Husqvarna DM 650, která je velice lehká, má vysoký výstupní výkon a velice snadno se s ní manipuluje. Je univerzální a je možné s ní vrtat i náročnější otvory až do průměru 600 mm, jako jsou například otvory do kanalizačního a odpadního potrubí. 
Jádrové vrtání
Jádrové vrtání

Stojany pro jádrové vrtání

Stojany pro jádrové vrtání usnadňují práci a prodlužují délku vrtu. Vybírají se vždy dle průměru vrtáků a délky vrtné dráhy. Stojany Husqvarna jsou lehké, snadno se nastavují a pomocí integrované vakuové desky se nemusí vždy invazivně kotvit. Například největší stojan DS 50 Gyro je kompatibilní s většinou vrtaček a umožňuje vyvrtat otvory z jednoho místa v různých směrech pod různými úhly – je vhodný i při vrtání do řady, do stěn i stropů.

Automatický vrtací systém AD 10

Díky automatickému vrtacímu systému AD 10, který některé systémy mají, není nutné jádrovou vrtačku ovládat manuálně a při vrtání jednoho prostupu rovnou připravit další prostor. Jedním ovladačem lze libovolně měnit rychlost, směr a výkon. Systém komunikuje s vrtačkou tak, aby byla rychlost posunu optimální, vrtání efektivní, nepřetěžoval se motor a docházelo k co nejmenšímu opotřebení diamantové jádrové korunky. Všechny tyto vlastnosti vedou ke zvýšení produktivity práce.

Snadné ovládání a rychlost

Husqvarna nabízí široký výběr produktů pro jádrové vrtání, jejichž předností je dobrá ovladatelnost, rychlost, výkon, přesnost a možnost přizpůsobení dle typu vrtací práce. Husqvarna neustále vyvíjí inovativní technologie, tak aby stroje pracovaly co nejlépe a byly co nejméně poruchové. Nabízí nejen záruku, ale také kvalitní záruční a pozáruční servis. 
Jádrové vrtání
Jádrové vrtání
MANEK stavební stroje, spol. s r.o. Poslat poptávku