Jak vybrat dřevěná eurookna? Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky Chcete vyměnit svá stará okna nebo kupujete nová a rozhodujete se jaká? Jednou z možností jsou dřevěná eurookna. V posledních letech jsou tato okna stále oblíbenější. Jsou skvělou kombinací krásy, přirozenosti a estetiky. Rozhodnout se pro dřevěná okna je dobré nejen z ekologického hlediska. Díky geniálnímu materiálnímu spojení dřeva, termopěny a hliníku je možná využít tato okna i pro nejnáročnější požadavky nízkoenergetických domů.

V kombinaci s hliníkem jsou vnější strany oken odolné povětrnostním podmínkám a jejich povrch je velmi snadno udržovatelný. Pokud jste se již rozhodli pro eurookna, možná stále nevíte, jakou dřevinu vybrat.
Smrk je nejlevnější z používaných dřevin. Co se tvrdosti týče je jednoznačně nejměkčí a tím pádem nejméně odoloný vůči mechanickému poškození.
Borovice již patří mezi nadstandartní dřeviny. Má vyšší objemovou hmostnost než smrk, je mastnější, houževnatější a obsahuje více pryskyřice.
Meranti je velice oblíbenou dřevinou. Má netradiční vzhled a eurookna z meranti vypadají velice pěkně. Nevýhodou může být velice rozdílná hustota a to i jednotlivých kusů meranti. To znamená, že některé kusy se svými vlastnostmi podobají spíše smrku než dubu. ¨
Dub je nejčastěji používanou listnatou dřevinou pro výrobu oken. Okna z dubu jsou velmi trvanlivá. Jeho nevýhodou je vysoká cena a horší tepelná izolace oproti měkkým dřevinám.
Modřín se vyznačuje svojí zvláštní tvrdostí a svěžím charakterem povrchu.
Foto ŠIMŮNEK - okna a dveře
Foto ŠIMŮNEK - okna a dveře
Společnost Internorm vyrábí dřevěná eurookna ve čtyřech různých provedeních, které se liší svými vlastnostmi a použitým materiálem. Okna od Internormu spočívají na geniálním principu: zevnitř příjemné dřevo a vně povětrnostním podmínkám odolný ochranný hliníkový profil.

Vyrábí se ve třech různých profilacích křídel. Vaše okno můžete díky nim přizpůsobit stylu vašeho domu. Tyto tři varianty mají stejné technické hodnoty a lze je perfektně kombinovat se všemi dalšími okenními systémy Internormu. Každý typ okna je možné obdržet ve třech různých designech. Jako první je to design premium, který je vytvořen proslulými designéry a okouzlí tvary konvexních a konkávních křivek.
Design Klassik si vás získá svým tradičním klasickým rovným tvarem, jednoduchostí a nadčasovostí. Design Softline sobě spojuje estetiku a harmonii, díky zaoblení všech vnějších hran.

Řada oken EDITION obsahuje zevnitř příjemné dřevo, zvenku ochranný hliník a mezi nimi vysoce izolující termopěnu. Má výbornou tepelnou i hlukovou izolaci a zcela skryté kování. EDITION lze vyhotovit v četných barvách. Okno je také možné kombinovat s protisluneční ochranou a ochranou proti hmyzu, má speciální zdvojenou konstrukci.
Foto ŠIMŮNEK - okna a dveře
Foto ŠIMŮNEK - okna a dveře
Řada GENION je dřevohliníkové okno, které přináší komfort masivního materiálu, příjemné dřevo zevnitř, které může být upraveno v mnoha odstínech lazur nebo v krycích barvách, velkou odolnost proti povětrnostním podmínkám zvenku a velice snadnou údržbu. GENION je k dodání ve dvou profilacích křídel, Klassik a Softline.

Co se týká základní bezpečnosti oken u Internormu, všechna okna jsou standartně chráněna kloboučkovým čepem a bezpečnostním uzavíracím plechem. Okna navíc mohou být v rozích vybavena prvky kování, pojistkou proti odvrtání, zamykatelnou kličkou a 6-ti mm sklem. Silikonování skel zaručuje jejich vysokou těsnot. Inovativní systémová technika zaručuje, že nedochází ke kontaktu hliníku a dřeva. Přesto je zaručeno dostatečně pevné spojení.
Foto ŠIMŮNEK - okna a dveře
Foto ŠIMŮNEK - okna a dveře
Šimůnek - okna a dveře
Poslat poptávku