Jak vybrat a kam umístit dětskou postýlku? Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Dědí se u vás dětská postýlka z generace na generaci? Pro vás je pravděpodobně volba jasná. Pokud se už ale na podesáté montované posteli rozklížily všechny spoje, vykašlete se na trápení u montáže starého krámu a přečtěte si článek o nových trendech v oblasti spaní pro miminka.

Nový vzhled i způsob montáže

Ať už jste příznivci klasického stylu nebo nejmodernějšího designu, na českém trhu je nabídka dětských postýlek velice různorodá. Vybírejte z postýlek s nebesy, z klasických klícek nebo ekologických a snadno udržovatelných modelů.

Mezi prvky, které se však svou praktičností osvědčily nehledě na letopočet, zůstávají u postýlky kolečka, která dovolují přesuny během dne. V noci je kvůli kojení a kontrole dítěte vhodné mít postýlku co nejblíže posteli rodičů, přes den je možné ji převážet podle toho, kde se rodiče pohybují.

Jako doplněk klasické postýlky lze zvolit i tzv. přístavnou postýlku, která dovolí bezpečný spánek miminka co nejblíže rodičům přímo napojením na manželskou postel, nebo poslouží jako přístavek například u gauče.
Dětská postýlka Bulles
Dětská postýlka Bulles
Dětská postýlka Combo I
Dětská postýlka Combo I
Dětská postýlka Mis
Dětská postýlka Mis

Rostoucí postýlka

Zajímavou inovací je tzv. rostoucí postýlka, která vydrží s vaší ratolestí skoro až do dospělosti. V první fázi se nábytek podobá klasické postýlce se „žbrdlinami“, ale její variabilita končí až u využití v běžné dětské ložnici.

Přebalovací nástavec

Nechcete-li z finančních nebo prostorových důvodů investovat do přebalovacího pultu, postačí vám přebalovací nástavec. Ten položíte podle potřeby v blízkosti postýlky a lze ho opět rychle umístit např. do skříně nebo komory.

Pokud vám přece jen přebalovací pult připadá jako nutnost, lze zvolit takový, který je později přestavitelný na prádelník nebo dokonce psací stůl. K postýlce je vhodné přistavit i polici na nezbytnosti pro péči o miminko a na klidné kojení i pohodlné křeslo.
Dětská postýlka Hubi
Dětská postýlka Hubi
Dětský pokoj Hubi
Dětský pokoj Hubi

Doplňky a osvětlení

Co se týče světelných podnětů pro malé objevitele, na trhu existuje nepřeberné množství dětských světelných a zvukových hraček, kolotočů a chrastítek. Favoritem bývají speciální lampičky promítající roztomilé obrázky s nočními motivy na strop a zdi, které mají navodit kouzelnou atmosféru pro usínání.

Při častém vstávání k miminku ocení vhodné osvětlení i rodiče. Se stmívačem nebudete muset budit partnera ostrým světlem při rozsvěcení. K dětské postýlce nebo přebalovacímu pultíku, můžeme rovněž postavit tlumenou lampu, aby se i miminku lépe usínalo bez světelného šoku při přebalování a krmení.

Více informací najdete na www.nabytek-aldo.cz
Dětská lampička Chicco
Dětská lampička Chicco
Nábytek ALDO, s.r.o. Poslat poptávku