Jak vybrat trezor? Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Koupě trezoru rozhodně nepatří mezi nejlevnější záležitosti. Proto je důležité, abychom výběru věnovali maximální péči. Patříte mezi ty, kteří se v nabídce trezorů vůbec neorientují? Podívejte se s námi na základní rozdělení.

Jestliže jste se už rozhodli investovat do ochrany svých dokumentů a cenin, je dobré si v první řadě uvědomit, co všechno hodláte v trezoru uchovávat. Trezory se totiž vyrábějí v mnoha různých velikostech a je zbytečné kupovat příliš velký pro několik drobností. A naopak – koupíte-li levnější (a tedy i menší) model budete se při každém ukládání dokumentů cítit jako při stavění puzzle.

Nábytkové trezory

Nábytkové trezory získaly své jméno díky tomu, že je samotné ukládáme do dalšího nábytku – především do skříní či velkých stolních zásuvek. Už z principu se jedná o trezory menší velikosti, vhodné k uložení několika šanonů či cenností. Zamykání může být jak mechanické, tak elektronické na číselný kód.
Nábytkový trezor
Nábytkový trezor

Trezory do zdi

Tento typ trezorů je uzpůsoben k tomu, aby byl přímo vestavěn do zdi. Jednotlivé kusy opět mohou mít různé velikosti a různé způsoby zamykání. Nespornou výhodou těchto trezorů je, že není jednoduché je ze zdi vyjmout a celé odnést. Trezory do zdi jsou proto oblíbené také v hotelech a mnoha dalších zařízeních.

Podlahové trezory

Podlahové trezory jsou vlastně speciálním případem trezorů do zdi. Jen se umísťují do podlahy, čemuž je uzpůsobeno otevírání – dvířka nejsou na boku, nýbrž na vršku celého trezoru. Výhoda samozřejmě spočívá v dalším stupni ochrany – případné zloději by nejdříve muselo napadnout pátrat po cennostech také na podlaze.
Podlahový trezor
Podlahový trezor

Trezory na zbraně

Pokud vlastníte nějakou zbraň, ukládá vám zákon, abyste ji uchovávali v bezpečí. Nejvhodnějším místem pro uložení zbraní jsou speciální trezory na zbraně. Podle délky (střelné) zbraně si pak jednoduše vyberete velikost trezoru. Ty největší hravě uschovají i velmi dlouhé či robustní zbraně. Vyrábějí se jak samostatné skříně, tak klasické trezory, které můžete uložit do obyčejné skříně či schovat jiným způsobem.
Trezor na zbraně
Trezor na zbraně
Trezor na zbraně
Trezor na zbraně
Trezor na zbraně
Trezor na zbraně