Jaké změny potřebuje dětský pokoj pro školáka? Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Tentýž dětský pokoj, jen se v něm cosi změnilo. Z jeho malého obyvatele už je školák! Proto potřebuje dětský pokoj nový nábytek, nové doplňky a možná i maličko jiné uspořádání. Pokud vás zařizování dětského pokoje pro školáka letos nemine, inspirujte se na následujících řádkách. 

Vybavení dětského pokoje
Vybavení dětského pokoje

Psací stůl je základ, jaký vybrat?

Školákův pokojíček se může od toho předešlého změnit jenom v tom, že v něm přibude nový dětský nábytek v podobě psacího stolu. Ten je základem a jeho výběr byste neměli podceňovat. Jaké vlastnosti má kvalitní a plně vyhovující dětský psací stůl?
  • Je stabilní - to znamená, že se nekýve když na něm děti pracují.
  • Má velkou pracovní plochu - tak aby si na ni dítě položilo sešit a učebnice, mělo pohodlně položené ruce při psaní a ještě zbylo nějaké to odkládací místo.
  • Má bohatý úložný prostor - při psaní domácích úkolů děti pořád něco potřebují - strouhátko, kružítko, pravítko apod. Pro jejich uschování je zapotřebí spoustu úložného prostoru, který by měl být součástí psacího stolu - tedy hlavně šuplíky a úložné skříňky pod pracovní deskou.
  • Má hezký design - v neposlední řadě se dětský stůl musí dětem líbit. Musí jim být motivací pro napsání domácích úkolů, případně dětem nabídnout něco navíc, a to zajistí hlavně povedený design stolu.
Dětský psací stůl Nody - dub flinstone
Dětský psací stůl Nody - dub flinstone

Správný výběr psacího stolu podpoří ergonomická dětská židle

Můžete do dětského pokoje vybrat sebelepší psací stůl, přesto mu bude něco chybět, pokud k němu nevyberete i vhodnou židli. Dětská židle k psacímu stolu má být:
  • ergonomicky tvarovaná
  • pohodlná
  • výškově nastavitelná
  • s kolečky (i když kolečka mnohdy odvádí dětskou pozornost jinam)
  • designová
Dětský psací stůl Lobete - šedá/bílá/fialová
Dětský psací stůl Lobete - šedá/bílá/fialová

Správné osvětlení dětského pokoje se musí vyřešit dřív, než dítě nastoupí do školy

Psací stůl a dětskou židli máte, co dětskému pokojíčku chybí pak? Samozřejmě, je to osvětlení. Pro pohodu dítěte by měl být pokojíček dostatečně osvětlen denním světlem - rolety a žaluzie pak poslouží k jeho regulaci. Chybět však nesmí ani stropní osvětlení s dostatečným svítivým efektem a samozřejmostí je i lampička na dětský psací stůl. Ta umožní pracovat nad úkoly i v pozdním odpoledni.
Psací stůl ROKA - set 3 ks - bílo/šedá
Psací stůl ROKA - set 3 ks - bílo/šedá
Nástup do školy je jedinečnou událostí pro dítě i jejich rodiče. Zařízení pokojíčku pro školáka patří k přípravám na tento den. Co můžete v pokojíčku ještě změnit? Co takhle nově vymalovat, nalepit tapety nebo vyměnit dětskou matraci? Co pokojíček prozářit hravými a zároveň praktickými doplňky jako jsou koš na odpadky, obrázky na stěnu, záclony s dětským motivem? Změna je jen na vás a na dětech! Přijďte se inspirovat například na www.nabytek-harmonia.cz.
Nábytek Harmonia s.r.o. Poslat poptávku