Jaký vybrat kuchyňský dřez a baterii? Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Německá firma BLANCO je výrobcem širokého sortimentu dřezů, kuchyňských baterií a košových systémů na třídění odpadu určených pro domácnost. Vyrábí též bohaté příslušenství, jako například dávkovače saponátu, krájecí desky, víceúčelové misky, ale i prostředky na čištění a údržbu dřezů. A výhradní zástupce pro ČR ANCOR CZ s.r.o. nabízí kromě prodeje tohoto luxusního zboží též záruční a pozáruční servis včetně náhradních dílů, poradenskou a technickou podporu. Zboží si přitom můžete vybrat v bohatě vybavené vzorkovně.

Dřezy BLANCO

Kuchyně bez dřezu, to je jako koupelna bez umyvadla a wc bez toaletní mísy. K výrobě kvalitních dřezů BLANCO se používá kromě tradiční nerezové oceli též keramika a umělý kámen. Tento patentovaný materiál je vyráběn pod označením SILGRANIT® PuraDur® a je tvořen z 80% rozemletou přírodní křemičitou žulou.

Mezi hlavní přednosti tohoto umělého kamene patří neuvěřitelná odolnost vůči poškrábání a rozbití, teplotní odolnost do 280 °C a stoprocentní hygienická a zdravotní nezávadnost. Povrch dřezu odpuzuje vodu díky přídavkům částic na bázi teflonu a též brání ulpívání nečistot. Je tak zaručena velmi snadná údržba těchto dřezů, nabízeno je přitom 10 barevných variant materiálu SILGRANIT® PuraDur®.

I keramické dřezy si v poslední době získávají u zákazníků stále větší oblibu, přičemž své uplatnění nachází především v kuchyních vybavovaných v rustikálním stylu. Povrch keramických dřezů je opatřen několikanásobnou vrstvou glazury, proto nemají šanci nečistoty ani vodní kámen. Povrch keramických dřezů je díky glazuře navíc dokonale hladký.
Dřez BLANCO ETAGON
Dřez BLANCO ETAGON
Při výrobě dřezů myslí ve firmě BLANCO na fakt, že dřez je samozřejmě středem každé kuchyně, nikoli místem pro pouhé mytí nádobí, jako tomu bylo dříve. Nezávislé studie prokázaly, že až 60% činností souvisejících s přípravou pokrmů v kuchyni probíhá v bezprostřední blízkosti dřezu a tomu pak musí odpovídat i ergonomické řešení. Inovativní vychytávky značky BLANCO zvyšují užitné vlastnosti dřezů a nabízí praktická příslušenství (posuvné krájecí desky, vkládací víceúčelové nerezové misky atd.). Je tak usnadněna a zefektivněna práce v kuchyni.

Důkazem jsou například systémové víceúrovňové – „etážové“ dřezy BLANCO ETAGON, které mají integrovaný „schůdek“ a vkládací pojezdy z nerezové oceli. Dřez je proto možné využívat současně ve třech úrovních. K dispozici jsou tyto dřezy v provedení pro zabudování do roviny a pod pracovní desku. Dřezy BLANCO ETAGON jsou vyráběné z nerezu v hedvábném lesku, ale i v deseti barvách z materiálu SILGRANIT®PuraDur®.

Pokud pro změnu milujete vaření v páře, je právě pro vás ideálním řešením dřez BLANCO ZENAR XL 6 S DampfgarPlus, jehož součástí jsou i děrované nerezové gastronádoby, které lze zavěsit přímo do dřezu. Gastronádoby jsou plně kompatibilní s parními troubami renomovaných značek. Suroviny určené do gastronádob je možné připravovat přímo na dřezu, načež je přeneseme rovnou do parní trouby. Odpadá nám neefektivní přesypávání pokrmů z nádoby do nádoby.
Dřez BLANCO ZENAR XL 6 S DampfgarPlus
Dřez BLANCO ZENAR XL 6 S DampfgarPlus

Dřezové baterie BLANCO

Dřez bez vhodné baterie není vlastně k ničemu a právě firma BLANCO nabízí novou dřezovou baterii se senzorovým ovládáním BLANCO SOLENTA-S Senso. Vyráběna je varianta s ovládací pákou vpravo nebo vlevo, povrchové provedení může být chrom a imitace nerezu. Baterie je vybavena senzorovou technologií Star/Stop, díky které má uživatel možnost ovládat spouštění a vypínání vody, aniž by se musel baterie dotýkat.

Problém s umístěním dřezu před oknem pro změnu řeší sklopná baterie BLANCO LARESSA, která je vybavena jednoduchým kloubovým mechanismem, který umožňuje sklopení baterie a následné otevření okna nad dřezem.

A pokud uvažujete o pořízení domácího filtru na vodu, je právě pro vás určena baterie BLANCO FONTAS. Tato baterie umožňuje připojení na dva nezávislé zdroje vody (buď již zmíněný filtr na vodu nebo alternativní zdroj – třeba na vodu z vlastní studny).
Dřezová baterie se senzorovým ovládáním BLANCO SOLENTA-S Senso
Dřezová baterie se senzorovým ovládáním BLANCO SOLENTA-S Senso
Sklopná baterie BLANCO LARESSA
Sklopná baterie BLANCO LARESSA
Baterie BLANCO FONTAS
Baterie BLANCO FONTAS

Košové systémy pro třídění odpadu

Abyste měli při práci v kuchyni zajištěn co nejvyšší komfort, firma BLANCO vám doporučuje použít do dřezových skříněk některý z košových systémů určených k třídění odpadu. Nabízí se např. systémy BLANCO SELECT a BLANCO FLEXON II. K dispozici jsou košové systémy pro všechny běžně používané velikosti skříněk s možností volby počtu a velikosti jednotlivých nádob.

Výrobky BLANCO si můžete zakoupit v e-shopu.

Zdroj: www.ancor.cz
Košový systém BLANCO SELECT
Košový systém BLANCO SELECT