Je lepší travní koberec nebo setý trávník? Zobrazit fotky zobrazit 10 fotek

Rozhodujete se mezi živým travním kobercem a vysetím travní plochy? A co třeba kombinace obou variant? Vysetí stejné travní směsi, jaká je použita u travního koberce, umožňuje ekonomicky výhodnou kombinaci obou řešení. Pro tento účel se používá Luxusní rekreační travní směs 6/1

Přírodní travní koberec
Přírodní travní koberec
Přírodní trávník je pro většinu z nás spojený s pocitem pohody, volného času a pěkné zahrady. Pojďme se společně položit na váš nový trávník již zítra, nebo se dívejte, jak vaše zahrada ožívá, a to s pocitem, že vše je tak, jak má být a již brzy se projdete po novém zeleném trávníku.
Přírodní travní koberec
Přírodní travní koberec
Přírodní travní koberec
Přírodní travní koberec

Přírodní travní koberce

K vytvoření ideální směsi okrasného a středně zátěžového typu trávníku používá společnost ČESKÝ TRÁVNÍK s.r.o. výhradně tuzemské osivo směsi "VV-6/1 luxusní rekreační" od firmy OSEVA UNI a.s. Choceň. Tato směs má snížený podíl jílku vytrvalého, který tak po zásevu neomezuje ostatní pomaleji se vyvíjející travní druhy ve směsi a umožňuje tím vytvoření druhově pestrého a plastického travního porostu. Přírodní travní koberce jsou pěstovány na firemních pozemcích o rozloze 6,5 ha.

Tento typ travního koberce je distribuován v pásech o rozměrech 111 x 45 cm stočených do role. 1 m2 je tak možné přepočítat na 2 pásy a hmotnost těchto dvou pásů (tedy i 1 m2) se pohybuje mezi 30 až 32 kg v závislosti na vlhkosti půdy.

V rámci Jihočeského kraje jsou trávníky dodávány 48 hodin od objednávky, dodací lhůty nad rámec Jihočeského kraje jsou sjednávané individuálně. Frima ČESKÝ TRÁVNÍK s.r.o. nabízí dodávku travního koberce včetně jeho pokládky a zprostředkování instalace automatického zavlažovacího systému (www.hochzavlahy.cz).

Kromě položení travního koberce je také možné na zahradě trávu zasít. Nabízen je též kompletní servis stávajících trávníků, kterým je míněna například vertikutace, pískování, hnojení, postřik atd.
Pokládání travního koberce
Pokládání travního koberce
Pokládání travního koberce
Pokládání travního koberce
Přírodní travní koberec
Přírodní travní koberec
Přírodní travní koberec
Přírodní travní koberec

Seté travní povrchy

Seté trávníky jsou zakládané pomocí profesionálního secího stroje ELIET combi 1.000, který provede v jedné operaci předseťovou přípravu podloží (srovná terén, rozdrtí hrudky), zároveň zapraví osivo do půdy a lehce přiválí, čímž obnoví kapilární vzlínavost půdy a zajistí tak ideální podmínky pro vzklíčení osiva.

Trávníky jsou zakládané za použití stejné travní směsi jako při zakládání trávníku určeného pro předpěstované travní koberce. Je tak umožněna nabídka ekonomicky výhodné varianty založení trávníku na vaší zahradě kombinací položených travních koberců a osetím plochy. Je však samozřejmě možné založit setý trávník i z jiných druhů travních směsí - např. hřibové, protierozní, parkové, luční a jiných.
Výsev travní plochy
Výsev travní plochy

Luxusní rekreační směs 6/1

Tato směs má snížený podíl jílku vytrvalého, který tak po výsevu neomezuje ostatní pomaleji se vyvíjející travní druhy ve směsi a umožňuje tím vytvoření druhově pestřejšího a plastického travního porostu.

Složení travní směsi:

  • Jílek vytrvalý (Amadeus 10%, Bareuro 10%)
  • Kostřava červená dlouze výběžkatá Barustic 10%
  • Kostřava červená (Baroyal 5%, Krátce výběžkatá Viktorka 5%, Kostřava červená Barborka 15%, Kostřava trsnatá Barbirdie 5%)
  • Kostřava ovčí (Hardtop 5%, Jana 10%)
  • Lipnice luční (Harmonie 10%, Limousine 15%)

Pokud ale upřednostňujete bezúdržbové plochy a nechcete svůj pozemek zrovna vydláždit, vyberte si z bohaté nabídky umělých travních povrchů ZDEZDE.

Zdroj: www.ceskytravnik.cz

Detail přírodního trávníku
Detail přírodního trávníku
ČESKÝ TRÁVNÍK s.r.o. Poslat poptávku