Kdy použít samonivelační cementové stěrky? Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Základním předpokladem pro pokládku podlahových systémů je kvalitní podklad. To v praxi znamená pevný, hladký a především rovný povrch. Pro vyrovnání nedostatečně rovných podkladů či podkladů s poruchami existuje dostupné řešení v podobě samonivelačních stěrek. K nejrozšířenějším patří cementové stěrky, které lze nanášet jako základ na běžné podklady. Jaké typy samonivelačních cementových stěrek se používají?

Samonivelační cementové stěrky se používají pro přípravu a vyrovnání podkladu. Význam kvalitního podkladu bychom nikdy neměli podceňovat, proto se při vybírání v sortimentu stavební chemie vyplatí investovat do osvědčených výrobků známých značek.

Jak správně vybrat?

Existuje mnoho typů vyrovnávacích hmot pro podlahové systémy. S výběrem nám pomohou odborníci. V první řadě záleží na posouzení kvality a druhu stávajícího podkladu. Na běžné betonové plochy, cementové potěry, pro stávající dlažby a další rekonstruované plochy se používají cementové stěrky.
Výběr je závislý na tom, jestli je podklad dostatečně stabilní a jaká tloušťka vyrovnávací vrstvy bude třeba.
Dalším kritériem je budoucí zatížení podlahy. Jiný produkt se používá pro komerční prostory, jiný pro prostory rodinného domu. Naštěstí existují přímo určené výrobky podle stupně zátěže, takže stačí pouze správně zvolit.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)

Dunflex floor

Systémové řešení nabízí značka Dunflex. Dunflex Floor 1 slouží jako podkladní samonivelační stěrka, která vytváří silnou podkladní vrstvu pod plovoucí podlahy, lino, koberec a pod dlažbu. Na tuto podkladní vrstvu se aplikuje jedna z vrchních samonivelačních cementových stěrek, které jsou modifikovány polymerem. Dunflex Floor 2 je stěrka vhodná pro lehké zatížení, Dunflex Floor 3 pro středně těžké zatížení a Dunflex Floor 4 se hodí pro místnosti s těžkým provozem.

Moderní receptura

Pro úspěšnou aplikaci cementových stěrek je nezbytné dodržení všech zásad zpracování, zejména pak musíme dbát na odpovídající klimatické podmínky. Bez dodržení postupu stanoveného výrobcem nebude ani složitá moderní receptura plně fungovat.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
KRUPA stavební materiály, autodoprava, bio hnojiva Poslat poptávku