Když stavět, tak rychle - když bydlet, tak zdravě Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Cílem většiny stavebníků nebo majitelů domů je rychlá výstavba. Při výběru stavebního materiálu proto dbají na to, aby byla práce se stavebním materiálem nenáročná, a to nejen na čas, práci, ale v neposlední řadě i na finance. Když má stavební materiál ještě i další výhody, jsou to jisté plusy pro jeho konečné rozhodnutí. Kritérium složení materiálu jako takového nebylo doposud při výběru až tak důležité. Současný trend zdravého bydlení ale dává přednost přírodnímu složení jako záruce pro zdravé mikroklima budoucího domu. 

Stavějte a žijte v souladu s přírodou

Co byste řekli na složení stavebního materiálu, který je vyrobený z křemičitého písku, vápna, cementu a vody? Tyto suroviny jsou čistě přírodního původu a právě z nich vzniká bílý pórobetong Ytong. Tento materiál neobsahuje žádné složky, které by negativně ovlivňovaly zdraví obyvatel při užívání domu, anebo by nějakým způsobem ohrožovaly životní prostředí. Z tohoto důvodu patří Ytong mezi nejčistější a hygienicky nejpříznivější materiály na použití v bytových a občanských stavbách. Miliony uzavřených pórů v jeho struktuře jsou tím nejlepším a nejbezpečnějšími izolantem, díky kterým Ytong šetří v zimě náklady na topení a v létě na klimatizaci, protože se nepřehřívá. Jde o kompletní stavební systém, se kterým můžete dům postavit od sklepa až po střechu, včetně schodiště na míru. 
Pórobeton pod lupou
Pórobeton pod lupou

Lehčí stavba se schodištěm na míru

Jedním z problémů při výstavbě vícepodlažních domů bývá schodiště. Při betonáži schodišťových dílů je potřeba přerušit jinak plynulý průběh výstavby, a to až do vytvrdnutí betonu. Pohyb zedníků i doprava materiálu je proto omezená, ale nemusí to tak být. Schodiště na míru z Ytongu se vyznačuje jednoduchou realizací, která nevyžaduje bednění a výztuž. Díky tomu je možné vytvořit schodiště, na kterém se může okamžitě chodit, a navíc nabízí na výběr z různých tvarů. Díly pro každou stavbu se vyrábějí na míru spolu s kladečským plánem. Navíc jde o nejlevnější masivní a požárně odolné schodiště na trhu – dvojramenné schodiště se dá pořídit za cenu už od 9 000 Kč.

Spokojenost ve všech směrech

Naším cílem bylo bydlet co nejrychleji, a proto jsme vsadili na Ytong. Stavba šla mistrům od ruky, hrubou stavbu postavili za pár dní. Z kompletního systému Ytong jsme využili téměř vše – zdivo na stěny, schody, strop, střechu, zateplení Multipor,“ popisuje svou zkušenost Julie Hájková z Teplíšovic. V domě se nám skvěle bydlí. Příjemné vnitřní mikroklima nám nesmírně vyhovuje a já jako alergička si ho nemohu vynachválit. Kdybychom se měli ještě jednou rozhodovat, z čeho stavět dům, Ytong bychom zvolili znovu,“ chválí si Julie.  
Rodinný dům z tvárnic Ytong
Rodinný dům z tvárnic Ytong
Rodinný dům z tvárnic Ytong
Rodinný dům z tvárnic Ytong
Rodinný dům z tvárnic Ytong
Rodinný dům z tvárnic Ytong
Rodinný dům z tvárnic Ytong
Rodinný dům z tvárnic Ytong