Keramický nebo vinylový bazén? Zobrazit fotky zobrazit 18 fotek

Pokud jste se rozhodli pro koupi bazénu, je nejprve třeba vybrat vhodný typ, vědět kdo a jak často jej bude užívat a jak jej potřebujeme či můžeme mít velký v závislosti na pozemku. A samozřejmě také, na jak velký bazén a z jakého materiálu finančně vůbec dosáhneme. Přinášíme vám inspiraci bazény keramickými a vinylovými.

Bazén je investicí na dlouhou dobu, tedy pokud se nespokojíme s nevzhlednou a malou nadzemní alternativou, která je vhodná leda tak ke smočení za parných dní. Mnohým lidem však zcela postačí, ale investovat do něj budou opakovaně. Životnost těchto bazénů je nízká.

Pokud se však rozhlédneme po typech bazénů, které se nabízí, utopíme se v šíři nabídek. A my přece chceme vybrat takový bazén, který bude nejlépe splňovat naše představy a potřeby, ale i možnosti.

V každém případě nám bazén vždy umožní aktivně, ale i pasivně odpočívat, stačí se pouze ponořit do jeho vod. Na druhou stranu plavání výrazně zvyšuje naši fyzickou kondici, posiluje především zádové svalstvo a je velice efektivní při snižování tělesné hmotnosti. Bazén je navíc možné doplnit značným množstvím funkčních doplňků – například protiproudem.
Keramický bazén AMAZON 800
Keramický bazén AMAZON 800

Tipy bazénů

Nejlevnějšími bazény jsou výše zmíněné bazény nadzemní. Kdo však touží po opravdovém bazénu, bude je vnímat jako hodně provizorní řešení, jakousi berličku. Navíc toho mnoho nevydrží, mají značné dispozice k poškození a degradaci materiálu, ze kterého byly vyrobeny. Navíc nepůsobí svou nevzhlednou konstrukcí v zahradách dobře a velmi obtížně (a dráž) se zastřešují.

Nejdéle nám vydrží bazény z homogenních kopolymerů a navíc nejsou tak nákladné jako výstavba bazénů železobetonových (jsou o 45 až 60% dražší a též příslušenství vyjde o 15 až 25% dráž). Homogenní kopolymery jsou certifikovány pro pitnou vodu, zaručí bazénu dlouhou životnost, stálobarevnost a odolnost. Tyto bazény jsou zcela zapuštěny do okolního terénu (mohou být zapuštěny i částečně). Vzhledem k jejich ohromné životnosti jsou prostředky vložené do případných oprav zcela minimální. Hovoříme též o takzvaných bazénech skimmerových. Tyto bazény lze také libovolně rozšířit instalací funkčních doplňků (reflektorů, protiproudu, vestavěným schodištěm apod.). Na výběr je i široká škála modelových řad a designů zastřešení.
Keramický bazén ARUBA 850
Keramický bazén ARUBA 850

Luxusní keramické bazény ART POOLS

Luxusní keramické bazény jsou vhodné pro venkovní i vnitřní instalace. Tajemství technologie jejich výroby spočívá v sendvičovém jádře z keramiky v kombinaci s povrchovou laminátovou ochrannou vrstvou, která je mimořádně odolná vůči ultrafialovému záření a mechanickému poškození (Gealcoat) a vinylesterovou vrstvou fungující jako 100% ochrana proti osmóze (pronikání vody přes stěnu bazénu). Navíc jsou v laminátové vrstvě zabudované speciální pigmenty, které dodávají luxusním bazénům ART POOLS překrásný trojrozměrný vzhled. Keramické jádro zajišťuje pevnost a především nepropustnost těchto bazénů. Bazény ART POOLS jsou složené celkem ze 7 unikátních vrstev.

Keramické bazény ART POOLS jsou ručně vyráběné z kvalitních materiálů. Tyto bazény nabízí kvalitu, bezpečnost a dlouhou životnost díky své jedinečné konstrukci, proto je na ně poskytována záruka až 20 let. Keramické bazény ART POOLS vynikají svými nádhernými 3D povrchy, detailním zpracováním, jednoduchou montáží a dvacetiletou zárukou. Jejich povrch je absolutně hladký a bez pórů, což minimalizuje usazování řas a nečistot. Po celém obvodu mají tyto bazény integrovaný schodek usnadňující výstup z bazénu a také zvyšující bezpečnost dětí.
Keramický bazén ATLANTIS 900
Keramický bazén ATLANTIS 900

7 vrstev keramických bazénů

  • Gelcoat – 3D průhledná vrstva s třpytkami a granulátem
  • Gelcoat – 3D základní vrstva
  • Vinylesterová vrstva – viskózní
  • Vinylester + sklokeramická vrstva
  • Keramické jádro
  • Sklolaminátová vrstva
  • Topcoat – vodotěsné laminátové uzavření
Kompozitní keramické bazény ART POOLS jsou vyráběné v provedeních RIO 450, JAMBI 550, SANDY 620, BALI 650, DIAMANT 750, AMAZON 800, ATLANTIS 900, AMAZON 1000, ARUBA 750, ARUBA 850, OLYMPIC 850.
Keramický bazén - průřez
Keramický bazén - průřez
Keramický bazén - výroba
Keramický bazén - výroba
Keramický bazén - výroba
Keramický bazén - výroba
Keramický bazén DIAMANT 750
Keramický bazén DIAMANT 750
Keramický bazén JAMBI 550
Keramický bazén JAMBI 550
Keramický bazén OLYMPIC 850
Keramický bazén OLYMPIC 850
Keramický bazén RIO 450
Keramický bazén RIO 450

Luxusní kompozitní vinylové bazény

Kompozitní vinylové bazény jsou vyráběné unikátní technologií spočívající v nanesení několika vrstev na formu bazénu. Vrchní vrstva je tvořena extracolor systémem pro nádherné 3D barvy, následuje několik epoxy vinylesterových vrstev, které jsou velmi důležité proti zabránění osmózy, výztužné a pevnostní prvky pro dlouhou životnost a finální vrstva s Top Coatem. Všechny bazény je navíc možné doplnit vícesložkovou izolační pěnou, která slouží nejen k zateplení stěn, ale i ke zvýšení pevnosti. Tyto bazény mají vysokou životnost a dlouhou záruku. Jsou vyráběné v pěti modelech a několika barevných provedeních a lze je instalovat do venkovních i vnitřních prostor. Na tyto bazény je poskytována záruka 10 let.

Kompozitní vinylové bazény jsou vyráběné v provedeních NOVELDA, ALTEA, ZENIA, CALPE a TOLEDO.
Vinylový bazén - průřez
Vinylový bazén - průřez
Vinylový bazén NOVELDA
Vinylový bazén NOVELDA
Vinylový bazén TOLEDO
Vinylový bazén TOLEDO
Vinylový bazén ZENIA
Vinylový bazén ZENIA
Vinylový bazén NOVELDA
Vinylový bazén NOVELDA
Vinylový bazén ALTEA
Vinylový bazén ALTEA
Vinylový bazén CALPE
Vinylový bazén CALPE