Snižte si náklady na vytápění až o 50% Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Za chvíli je tu zima a obzvláště po své polovině se již zdá nekonečně dlouhá. Ovšem vytápět je třeba už na podzim, jakmile se teploty přiblíží k nule, byť zatím jen v podobě výkyvů. A s chladným počasím nám začínají starosti se vzrůstajícími náklady na vytápění. Ovšem snížit náklady za vytápění, a to o zásadní položku, je skutečně reálné. Nečekejte se založenýma rukama, jak vysoké bude vyúčtování ze teplo po zimní sezóně. Se snížením nákladů na vytápění vám může pomoci automatický kotel Hapero na dřevěné pelety.

Pokud si pokládáte otázku, jestli se můžete nějakým způsobem vyhnout vysokým výdajům za vytápění, máme pro vás jednoduchou odpověď: „Ano, je to možné!“ Je však třeba použít zdravý selský rozum: plyn, elektřina, olej a uhlí jsou dotovanými palivy, která navíc distribuuje jen několik málo dodavatelů. A ti se tváří, že vytvářejí konkurenční prostředí. Ovšem opak je pravdou, zdroje těchto paliv jsou omezené a my je nemůžeme jakkoli ovlivnit. Ale co nám zbývá? Dřevo a dřevní produkty, nebo i jiné rostlinné produkty. U rostlinných pelet se uvádí, že jsou dokonce výhřevnější než ty dřevní. Ovšem obilí a alternativní peletky mají svá specifika a není jednoduché je spalovat. Dokáže to jen velmi omezené množství kotlů a jde o poměrně rozměrná a drahá zařízení, která jsou pro současné novostavby či starší domy s malými kotelnami nepoužitelná. Proto se nám nabízí jako nejvýhodnější řešení dřevo a dřevěné pelety!

Ovšem při spalování dřeva se nevyhneme až mnohokrát za den obsluze kotle a zásobu paliva je přitom třeba uskladnit až na několik lete (sezón) předem. Proto vychází z nabídky nejlépe právě dřevěné pelety. A nejdelší tradici a nejpropracovanější technologie ve spalování peletek mají v sousedním Rakousku, odkud také pocházejí kotle HAPERO od renomovaného výrobce.

Kotle na pelety HAPERO

Jde o zcela automatické kotle, které si vše obstarají sami. Čili zajistí si dodávku paliva do kotle, kotel se automaticky zapálí, reguluje si výkon, automatické je i roštování, čištění hořáku, čištění výměníku, ale i odpopelnění. Na provoz těchto kotlů už jen dohlížíte a prakticky vůbec do něj nemusíme zasahovat. Provoz je přitom hospodárný a spotřeba paliva nízká. 
Dřevní peletky
Dřevní peletky
Automatické kotle na peletky Hapero - HAPERO HP02/W (provedení pro interiéry), HAPERO HP02/K (provedení pro sklepy), HAPERO HP03 a 04
Automatické kotle na peletky Hapero - HAPERO HP02/W (provedení pro interiéry), HAPERO HP02/K (provedení pro sklepy), HAPERO HP03 a 04

Výkonnostní řady kotlů HAPERO

Kotle HAPERO jsou nabízené v základní výkonnostní řadě 4-15; 7,5-25 a 7,5-35 kW. Kotle o nejmenším výkonu jsou vyráběné v interiérovém provedení, ale i pro kotelny. Kotle 25 a 35 kW jsou určené pouze do kotelny. Peletky přitom můžete skladovat v zásobníku vzdáleném až 20 metrů od kotle. Kotel si čerpá pelety podle potřeby pneumatickou dopravou do svého denního zásobníku. A stačí propojit obě zařízení dvěma hadicemi o průměru cca 50 mm. Externí zásobník může být velký podle stavebních možností daného objektu a pozemku. Může v něm být zásoba paliva na 1 až 2 týdny (80x90x130cm), ale i na celou sezónu.

Regulace kotlů HAPERO

Regulace kotle probíhá při nejjednodušším zapojení pomocí prostorového termostatu, který dovede automaticky ovládat až 3 topné větve se směšováním vody na konkrétní teplotu. Můžeme tak získat teplo pro trojpodlažní dům. Ovšem každá topná větev může mít i samostatné termostaty. Schopností ovládat směšovací ventily a plynule modulovat výkon se tak vyhneme použití akumulační nádoby, aniž bychom ohrozili hospodárný provoz topné soustavy. Dalším samostatným okruhem umí kotel HAPERO ohřívat TUV (teplou užitkovou vodu). Jelikož má rakouský výrobce promyšlený každý detail a šetří náklady na provoz skutečně všude, kde to jen lze, můžeme při ohřívání TUV regulovat teplotu vody v závislosti na čase. A kotle HOPERO dovedou vše s hodinovou spotřebou 37 až 47 W (dle typu)! Popelník přitom vynášíme při výkonu kotle 15 kW až po spálení cca 3/4 tun pelet. V případě velkých kotlů až po spálení cca čtyř tun pelet.
Automatický kotel na peletky HAPERO HP 02/W určený do interiérů, výkon 14,9 kW, účinnost 97,1 %
Automatický kotel na peletky HAPERO HP 02/W určený do interiérů, výkon 14,9 kW, účinnost 97,1 %
Kotle na pelety HAPERO jsou vybavené dálkovým ovládáním
Kotle na pelety HAPERO jsou vybavené dálkovým ovládáním

Účinnost kotlů na pelety HAPERO

Účinnost plně automatických kotlů HAPERO se pohybuje od 95 do 97%. Jde o nejúspornější kotle na trhu. Budovu dovede takový kotel vytápět za srovnatelné náklady jako při topení uhlím, o 1/3 levněji v porovnání se zemním plynem a o více jak polovinu levněji než elektřinou, ovšem za srovnatelného komfortu.

Kotle HAPERO jsou v seznamu výrobků dotačního programu Nová zelená úsporám

Vybrat si můžete kotel v interiérovém provedení, nebo v tradičním provedení určeném do sklepa. Svými nízkými emisemi jsou tyto kotle řazené mezi výrobky šetrné k životnímu prostředí. Proto také byly zařazené do seznamu výrobků programu „Nová zelená úsporám.“ Kvalitní komponenty kotlů HAPERO navíc zaručují dlouhou životnost a spolehlivý provoz.
Zdroj: www.czhapero.cz
1 - zasobník na peletky, 2 - peletkový kotel, 3 - sací zařízení pro dopravu peletek
1 - zasobník na peletky, 2 - peletkový kotel, 3 - sací zařízení pro dopravu peletek
Kamna, kotle - HOSTOMSKÝ Poslat poptávku