Žádná koupelna se neobejde bez koupelnového nábytku, který musí být funkční záležitostí, úložným prostorem a zároveň efektním designovým doplňkem vnášejícím do koupelny toho správného ducha. Moderní koupelnový nábytek nabízí čisté linie, eleganci a hlavně funkčnost. Dřevo je k tomuto účelu jako stvořené a díky moderním povrchovým úpravám a lakům i hygienické a voděodolné, což u koupelnového nábytku oceníte.

Ranní a večerní péči o tělo věnujeme stále více času a pozornosti, proto je důležité si tento čas co nejvíce zpříjemnit. Díky široké nabídce koupelnového nábytku je jeho výběr otázkou nejen vkusu, ale také finančních a prostorových možností. Řešení nalezneme jak pro malé, tak pro větší prostory. Při výběru skříněk a poliček je nutno zvážit možnosti funkčního členění včetně umístění k umyvadlu či vaně.

Řešení pro malé prostory

Toužíte-li vytvořit si koupelnu podle posledních trendů, omezují vás však její rozměry, je dobré mít na paměti, že méně někdy znamená více. Pro malou koupelnu je ideální solitérní skříňka se zabudovaným umyvadlem (nabízí nám poměrně velký prostor).

Koupelnový nábytek do malých prostor „zeštíhlíme“, aby zabral co nejméně plochy, a vše kompenzujeme jeho výškou. Vhodná sestava do malé koupelny je LEPUS PRO. Pro náročnější je tady řada LEPUS PRO AL, která díky hliníkovým rámečkům kombinovanými se sklem působí velice atraktivně a nadčasově. Třešničkou na dortu jsou zakomponované úchyty, které podtrhují eleganci celé sestavy. Pro výrobu tohoto nábytku se používají nejčastěji MDF desky – broušené a leštěné, ošetřené stálobarevnými polyuretanovými laky, díky nimž se stává materiál zcela voděodolným.
Foto EDEN CZ
Foto EDEN CZ
Dostatek prostoru znamená větší komfort

Při výběru nábytku je potřeba předem promyslet využití celého prostoru koupelny pro umístění a zabudování nábytku. Nezapomínejte, že nábytek nesmí být překážkou jednak bezpečného, tak i pohodlného provozu koupelny. Do většího prostoru můžete zvolit skříňky mohutnějších linií a ostrých geometrických tvarů. Doporučujeme koupelnovou řadu LYNX.

Chcete si dopřát dvojumyvadlo? Není problém. Můžete si vybrat umyvadlo Palace od firmy Laufen se šířkou 150 cm, pokračovat můžete až do šíře 180 cm. Vše lze dokombinovat vhodným nábytkem. Moderní jsou zásuvky začleněné s důvtipem do kontejnerů či skříněk.
Foto EDEN CZ
Foto EDEN CZ

Prim hrají jednoduché lakované povrchy, oblíbená je bílá či pastelové odstíny v kombinaci s hliníkovými rámečky. Tato kombinace tvoří stylově čistou kompozici.

Nápadné dekory

Zvolíte-li decentní barvy obkladů a dlažby včetně sanitárního vybavení, můžete si dovolit oživit celkový vzhled nápadnějším koupelnovým nábytkem. Jedním takovým je koupelnová řada VIRGO, která spojuje kombinaci bílé barvy a rámu skříněk z mořeného masivního dřeva.

Dřevu patří v současné době téměř největší pozornost. Jako doplňkový materiál jsou ke dřevu ideální elegantní kov a sklo. Kombinací přírodních materiálů, působících hřejivým dojmem a chladného kovu či skla docílíte velice zajímavého efektu.
Foto EDEN CZ
Foto EDEN CZ
Nepodceňujte volbu umyvadlové desky

Vzhled i té nejpůvabnější koupelny dotváří ruku v ruce deska k umyvadlu. Základním materiálem, který se nejběžněji používá je dýha v různém provedení, např. buk, třešeň či ořech. V oblibě jsou i exotické dřeviny, kterým vlhké koupelnové prostředí nevadí. Nahradit je můžete dýhou Wenge či Zebráno, které jsou levnější variantou. Zapomínat nemůžeme ani na přírodní kámen, který je pro svou chladnost a vysokou cenu stále častěji nahrazován kamenem umělým. Správné rozhodnutí je zásadní, vždyť v koupelně svůj den začínáte a také končíte …

Pokud jste si již sami vybrali nebo stále váháte či potřebujete poradit, kontaktujte odborníky. Díky své kvalitě zaručuje koupelnový nábytek EDEN dlouhou životnost a zároveň nabízí pocit, že nikdy nezevšední.

V případě zájmu je možné zaslání katalogu, který vám jistě usnadní výběr.
Foto EDEN CZ
Foto EDEN CZ