Koupelny nejen pro dospělé: Děti se také chtějí mýt Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Ve své koupelně by děti měly najít příjemné a bezpečné prostředí, které si budou samostatně užívat. Jak na to? Rady vám nabízejí specialisté z firmy Sanitec. Děti se v „dospělácké“ koupelně mohou cítit jako Alenka v říši divů nebo Paleček ve světě obrů. Je pro ně nesnadné používat toaletu bez speciálního sedátka a ani si neumyjí pohodlně ruce, nemají-li k dispozici přístavný schůdek. Všechny tyto obtíže ale můžete vyřešit díky koupelnovému vybavení navrženému na míru potřebám i těch nejmladších uživatelů.

Pro dítě v raném věku je velmi obtížné odolávat novým výzvám a touze po jejich zvládnutí. A to i v koupelně. Klasicky vybavená koupelna ale není zrovna nejpřívětivějším místem pro ty nejmenší, ale ani pro jejich starší sourozence. I proto hraje důležitou roli snaha o přizpůsobení koupelnového interiéru všem dětským nárokům na samostatné a pohodlné užívání spojené s rozvojem soběstačnosti a nezávislosti. Dobrým začátkem mohou být pestrobarevné doplňky, kterými už dávno nejsou pouze gumové hračky nebo protiskluzové vanové podložky. Každé dítě určitě ocení svůj vlastní barevný věšáček umístěný v  ideální výšce, ručník se zajímavým vzorem nebo kelímek na zubní kartáček a pastu s oblíbeným komiksovým hrdinou. Děti rády napodobují dospělé, a tak pro ně může být čas strávený v koupelně zábavný, zvlášť pokud mají vlastní mýdlo nebo žínku. Rodiče ovšem mohou jít ještě dál a pořídit sprchový závěs s dětskými motivy nebo natřít zdi koupelny jásavými barvami.

Doplňky jako takové jsou dobrý začátek, avšak pro ideální uzpůsobení koupelny dětským požadavkům je třeba postarat se i o kvalitně zpracovanou keramiku, která není navržena jen pro pohodlné, ale i pro bezpečné užívání. Moderní řada koupelnového vybavení jako například Nova Top Pico od firmy Sanitec takové možnosti poskytuje. Nabízí jak malá umyvadla umožňující dosáhnout dítěti na mýdlo a vodovodní baterii, tak záchodové mísy, které jsou svou výškou pouhých 33 centimetrů dětem snadno přístupné a díky speciálnímu designu také eliminují riziko propadnutí.

„Aby bylo možné maximálně přizpůsobit vybavení koupelny vkusu i těch nejmenších, máme v nabídce například i červené komponenty jako záchodové sedátko nebo spodní kryt umyvadla, které si lze u nás vybrat ze série Nova Top Pico značky KOLO nebo ze série Kind od Keramagu,“ upřesňuje Veronika Menšíková, marketingová a projektová manažerka společnosti Sanitec.

Více na www.sanitec.cz
Dětská koupelna
Dětská koupelna
Dětská koupelna
Dětská koupelna
Dětské WC
Dětské WC
Dětské WC
Dětské WC
Dětské WC
Dětské WC