Mohlo by se zdát, že sprchová tyč je prvkem, který při sprchování nehraje podstatnou roli, opak je však pravdou. Spolu s dalšími součástmi sprchové sady sprchování velmi usnadňuje a zároveň je i elegantním doplňkem. K jakému účely tedy sprchovou tyč můžeme využít a jaké typy sprchových tyčí existují? Jaké jsou další doplňky využívané ve sprchovém koutu?

Sprchová tyč jako praktický držák

Sprchování je oblíbená forma hygieny pro celou rodinu. Sprchová tyč je praktickým držákem na sprchu, díky němuž je možné sprchu nastavit do libovolné výšky a správného úhlu sklonu sprchové hlavice. Ve sprše se tak snadno osprchují velcí i malí členové rodiny.

Na sprchovou tyč je také možné nasadit další doplňky, jako jsou závěsné mýdelníky či držáky hadice. Můžeme na ni zavěsit žínky i další potřeby pro sprchování, máme tak vše nezbytné po ruce.

Sprchová tyč jako elegantní doplněk i masážní pomocník

Sprchové tyče SAGITTARIUS jsou vyráběné v několika provedeních. Základem jsou sprchové tyče plastové či celokovové. Průměr tyče je v rozmezí 18 až 25 mm, kovové tyče se čtvercovým průřezem mohou být velikost 20 x 20 mm. Délka tyče může být od 60 do 85 cm. Výběr nalezneme i v barevném provedení sprchových tyčí, nabízené jsou tyče bílé, chromové či zlaté.
Foto: INTERCOM, celokovové sprchové tyče
Foto: INTERCOM, celokovové sprchové tyče
Pro náročnějšího zákazníka seznam zahrnuje také luxusní sprchovou tyč s masážními tryskami. Tato tyč je určena pro upevnění k podomítkové baterii, díky které do tyče proudí voda. Tyč je celokovová, otočná a její délka je 135 cm. Celý segment s tryskami je posuvný po celé délce tyče.

Sprchová tyč jako součást sprchové soupravy

Sprchovou tyč můžeme zakoupit samostatně, nebo jako součást sprchové soupravy. Ve sprchové soupravě vždy nalezneme sprchovou hadici s hlavicí a sprchovou tyč. Výhodou je, že všechny části jsou vzájemně kompatibilní (ve stejném provedení). Máte tak jistotu, že bude všechno dobře sedět. Sprchové soupravy nabízí značka SAGITTARIUS v nejrůznějších provedeních, od klasických sprch, až po sprchy vysoce elegantní či retro. Sprchová hlavice může být 1 polohová, ale v nabídce najdeme hlavice až 8 polohové, kde si můžeme nastavit průtok vody od jemného proudu až po masážní silný proud. Při přepnutí do masážního režimu se ve sprchové hlavici roztočí speciální vrtulka, která proud vytékající vody periodicky přerušuje, čímž vzniká požadovaný masážní efekt.

K soupravám jsou k dispozici nejrůznější praktické doplňky, ke kterým patří již zmiňovaný mýdelník, držáky na sprchu a hadici a jezdce na sprchu uzpůsobené pro všechny typy sprchových tyčí a také podpůrné úchyty na hadici, aby nedocházelo k jejímu prověšování.
Foto: INTERCOM, plastové sprchové tyče
Foto: INTERCOM, plastové sprchové tyče
Pokud se chystáte umístit tyč na místo, kde by byl jeden úchyt na obkladu a jeden na omítce, jsou některé typy tyčí vybaveny vyrovnávací distanční podložkou. Ta zabrání nežádoucímu sklonu tyče vůči stěně. Velmi praktické jsou tyče s posuvnými úchyty, kdy se při výměně rozteč tyče nové přizpůsobí starým otvorům a nedochází tak k dalšímu zbytečnému vrtání do zdi.

Doplněk, který šetří za vás

Voda není jistě levná záležitost, proto se každý snaží o nejrůznější úsporná opatření, díky kterým nedochází k jejímu zbytečnému plýtvání. Jedním z těchto opatření je další doplněk sprchových sad, kterým je stop ventil. Stop ventil se umístí mezi sprchovou hadici a její napojení na vodovodní baterii nebo výtokový ventil. Nikdy ne naopak, protože tím by sprchová hadice byla trvale vystavena tlaku a mohlo by dojít k narušení její těsnosti. Stop ventil tedy slouží k dočasnému zastavení průtoku vody do hadice, například když si čistíte zuby či mydlíte vlasy. Stačí ventil lehce zamáčknout. Výrobci garantují úsporu okolo 200,- Kč měsíčně.

Značka SAGITTARIUS je zárukou kvalitních produktů pro běžného i náročnějšího zákazníka. Vedle již zmíněných výrobků nabízí i další součásti pro WC a do koupelen. Součástí nabídky je i topenářský, vodoinstalační a plynoinstalační materiál.
Foto: INTERCOM, sprchové soupravy a luxusní sprchová tyč PARADISE
Foto: INTERCOM, sprchové soupravy a luxusní sprchová tyč PARADISE
INTERCOM BOHEMIA s.r.o. Poslat poptávku