Kouzlo sypaných gabionových plotů Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Pokud potřebujete postavit plot rychle a líbí se vám právě gabiony, řešením jsou sypané gabionové ploty. Jejich předností je kromě rychlé a nenáročné výstavby i nižší cena oproti tradičním gabionovým plotům.

Základem sypaných gabionů je gabionová konstrukce (síť), do které se po její instalaci shora nasype kamenivo. Jako síť se používají svařované panely (PILOFOR® SUPER a PILOFOR® SUPER STRONG), ocelové sloupky STONE o šířce 150 mm a výšce 2000 či 2400 mm a gabionové spony STONE délky 150 mm. Rozměry ok sítě jsou 50 x 200 mm a délka jednoho panelu činí 2500 mm. Šířka gabionových stěn je 160 mm.

Toto tenké provedení gabionové stěny je vhodné do prostor, kde nelze použít klasický gabion. Velkou předností jsou jednoduchá konstrukce tohoto gabionu, z něhož lze postavit i velmi dlouhé stěny a ploty. Využít však nelze tyto gabiony pro opěrné stěny. Rychlosti výstavby je dosaženo sestavováním stěn a plotů z velkých montážních celků.
Sypaná gabionová stěna
Sypaná gabionová stěna
Nízké jsou též náklady na pořízení kamene a jeho dopravu, díky malé tloušťce stěn je velmi nízká spotřeba kamene v porovnání s klasickým gabionem, velmi rychlé je též plnění sypáním místo ručního pokládání kamenů.

Takto vytvořenými gabionovými stěnami a ploty dosáhneme výrazného architektonického prvku pozemku a vysoké životnosti gabionové stěny díky povrchové úpravě konstrukčního materiálu. A pokud se použije i kvalitní kámen, je postavená gabionová stěna zárukou dlouhotrvající životnosti a funkčnosti konstrukce. Gabionové stěny a ploty jsou bezúdržbové a jejich životnost dosahuje až 30 let.
Sypané gabiony
Sypané gabiony
Ještě se vraťme ke vzhledu sypaných gabionů. Kombinace svařovaných drátěných panelů a přírodního kameniva vypadá opravdu báječně, originálně. Je přitom neprostupná pro pohledy zvědavců a zajišťuje naše soukromí. Vzhled oplocení je stejný zvenčí i zevnitř, což nebývá u mnoha typů tradičních plotů obvyklé.

Společnost Pilecký nabízí sypané gabionové stěny jako svou NOVINKU.

Zdroj: www.pilecky.cz, www.ploty-pletivo-oploceni.cz
Konstrukce gabionové stěny
Konstrukce gabionové stěny