Kované a kovové oplocení vám dá pocit bezpečí Zobrazit fotky zobrazit 15 fotek

Oplocení pozemku doplní celkový dojem ze stavby na něm a z jeho zahradnického řešení. Stane se konečnou estetickou úpravou. Nejde tedy jen o ochranný prvek, který chrání nemovitost před nežádoucími návštěvníky. Prostě není důležitý pouze pořádek kolem domu a pěkně vyprojektovaná zahrada, ale i provedení samotné stavby domu a všechny související doplňky včetně dřevěné, kamenné či jiné zahradní architektury a právě oplocení.

Vždy jde o nalezení vlastního, jedinečného stylu, stejně jako u jakéhokoli módního prvku. Třeba oblečení. Teprve vhodně oplocený pozemek představuje dokončený celek. Jenže oplocení nám bude sloužit mnohá desetiletí a proto je třeba klást důraz také na životnost zvoleného řešení.

Ze široké nabídky typů oplocení si přitom vybere každý – od jednoduchého oplocení, vhodného pro modernisticky a jednoduše řešené stavby a pozemky, až po bohatě zdobené oplocení, určené pro velkoryseji navržené vily. Představujeme kovové oplocení Pileg®, které splní představy a přání každého majitele nemovitosti.

Proč právě kovové oplocení Pileg®?

Kovové oplocení Pileg® se stane stylovým zabezpečením vašeho pozemku a domu. Vy tak získáte pocit bezpečí, který bude podtržen kvalitním a pohledným provedením plotu s promyšlenými technologickými řešeními. Svůj pozemek tak zároveň zkrášlíte, a to jak při pohledu zvenčí, tak zevnitř. Oplocení bude ladit se stylem domu a jeho okolím, zvýrazní architektonická řešení a dodá prostoru charakteristický elegantní vzhled. Přitom každý najde v široké nabídce kovových plotů Pileg® vhodný styl právě pro svůj životní prostor. Snadný je i nákup oplocení na jednom místě. Nabízené jsou dva základní plotové systémy: ten první je potažen vrstvou zinku a natřen práškovou barvou (tzv. systém duplex) a ten druhý je natřen pouze práškovou barvou.
Oplocení Pileg® 1
Oplocení Pileg® 1
Oplocení Pileg® 4
Oplocení Pileg® 4
Oplocení Pileg® 3
Oplocení Pileg® 3
Oplocení Pileg® 2
Oplocení Pileg® 2

Protikorozní ochrana oplocení Pileg®

Takzvaný systém duplex – dvojitá ochrana kovu pomocí vrstvy zinku a vrstvy práškové barvy – představuje dnes nejúčinnější technologii protikorozní ochrany oceli. Na povrch oceli je nanesena vrstva zinku a ta je následně natřena práškovou barvou. Prodlužuje se tak protikorozní trvanlivost oceli a zvyšuje se odolnost proti mechanickému poškození povrchu. Nezapomeňte, že Zinek je třicátým prvkem v Mendělejevově periodické tabulce chemických prvků, ovšem číslem 1 na seznamu nejtrvanlivější protikorozní ochrany. Zinek vytváří neobvykle odolné a těžce rozpustné krycí povlaky, které vznikají při kontaktu se vzduchem a vodou. Zinkový povlak navíc nevyžaduje žádnou údržbu. Dodatečná vrstva práškové barvy pak odolnost ještě více podtrhuje. Zinek je na povrchy nanášen metodou žárového zinkování, což je difúzní jev spočívající v pronikání atomů zinku do vnější vrstvy oceli při její lázni v roztaveném zinku. Na povrchu oceli se tak vytvoří slitina železo-zinek. Na vnějším povrchu však zůstává vrstva čistého zinku. Zinkový povlak je díky žárovému zinkování pevně spojen s ocelovým podkladem. Nátěr práškovou barvou pak probíhá jako nanášení nabitých částic práškové barvy na vodivý povrch kovu. Barva tak důkladně proniká do podkladu a vytvoří se odolný a trvanlivý povlak. Ocel je tak důkladně chráněna před atmosférickými a chemickými vlivy. Povrch oplocení však navíc získává příjemný vzhled. 
Oplocení Pileg® 5
Oplocení Pileg® 5
Úprava povrchu oplocení
Úprava povrchu oplocení

Technologické přednosti oplocení Pileg®

  • Plotový rám brány a branky získává na vyšší pevnosti zapuštěním latí. Není přitom možné, aby ze svisle postavených latí vytékala rez na podklad rámu.
  • Rámy bran a branek jsou navíc vybavené odtokovými otvory pro odvod vody. Voda, která se bude uvnitř oplocení srážet, může z rámu volně vytékat ven, což snižuje vnitřní rezavění rámu a v zimě zamrzání vody uvnitř rámu.
  • Horní a dolní zástrč brány a závěsy jsou pozinkované a proto také odolnější proti obroušení a korozi.
  • Do sloupků jsou šroubované pozinkované kolínkové závěsy, lze tak regulovat vzdálenost mezi sloupky.
  • Oplocení snadno namontujete svépomocí, můžete však také využít služeb montážní firmy.
  • Oplocení není třeba ke sloupkům navařovat, vystačíte si s pouhým šroubovákem.

Systém Pileg® 9

Systém je navržen pro nízké oplocení obytných usedlostí a zelených ploch. Dobře se osvědčí při ohrazování květinových záhonů a prostranství. Může plnit funkci ochrany zahrady proti zvířatům. Je vybaven brankou, dvoukřídlou nebo posuvnou bránou, může tvořit kompletní oplocení stavební parcely nebo zahrady. Vyznačuje se jednoduchou a rychlou montáží.

Povrchová úprava: zinek + práškový nátěr
Oplocení Pileg® 9
Oplocení Pileg® 9
Oplocení Pileg® 9
Oplocení Pileg® 9

Systém Pileg® 7

Tento systém ve velké míře umožňuje rozměrově přizpůsobit oplocení ke každé usedlosti. Byl navržen k moderním domům s modernistickým vzhledem. Je to patnácti laťkový sytém, který má unikátní řešení připevnění laťky do rovné příčky. Hlavními přednostmi je jednoduchá a estetická montáž, atraktivní cena a protikorozní ochrana dvou vrstev (zinek + práškové lakování).

Povrchová úprava: zinek + práškový nátěr
Oplocení Pileg® 7
Oplocení Pileg® 7
Oplocení Pileg® 7
Oplocení Pileg® 7

Systém Pileg® 6

Jde o vkusný systém, který je kombinací klasického stylu a zajímavé a originální ornamentiky. Tento systém se dobře slaďuje s klasickými domy, dvorky a vilami. Svým originálním a bohatým zdobením nadchne klienty hledající oplocení, která dodají jejich domovům klasický, originální a krásný charakter. Systém byl opatřen protikorozní ochranou tvořenou nanesením zinkového povlaku na vrstvu kovu a nátěrem práškové barvy.

Povrchová úprava: zinek + práškový nátěr
Oplocení Pileg® 6
Oplocení Pileg® 6
Oplocení Pileg® 6
Oplocení Pileg® 6

Systém Pileg® 8

Tento systém se od ostatních typů oplocení Pileg® výrazně liší. Jeho hlavní vlastností je jednoduchost, která nachází své použití v nemovitostech s moderním, urbanistickým stylem. Dobře se komponuje s domy s modernistickou formou, ale nachází též uznání u klientů, kteří hledají oplocení bez zdobení a ornamentiky. Oplocení je natřeno podkladovou barvou a po montáži by mělo být ihned natřeno barvou finální, zajišťující povrchovou protikorozní ochranu.

Povrchová úprava: práškový nátěr

Zdroj: www.pileg.cz
Oplocení Pileg® 8
Oplocení Pileg® 8
Oplocení Pileg® 8
Oplocení Pileg® 8