Křeslo, které o vás pečuje Zobrazit fotky zobrazit 9 fotek

Praktické funkce, maximální přizpůsobení pohodlnému odpočinku především starších lidí, ale i mnoho užitečných pomůcek, které doslova rozvážou nohy a ruce člověku v jakékoli životní svízeli. Přitom krásného vzhledu, který lze přizpůsobit vybavení interiéru. To jsou křesla Gavota, vlajková loď výrobce výjimečného nábytku JECH s.r.o., nábytku, který myslí i na to, co vás hned nenapadne. Gavota je opravdu křeslem, které o vás pečuje!

Nejen úprava bytu starších lidí, ale i nové vybavení

Upravit byt starších lidí jejich aktuálním potřebám je nejen velice užitečné, ale především důležité. Odstraňují se prahy, abychom o ně nezakopávali (což se běžně stane i dětem), a přidávají se do bytu prvky a body, které umožní staršímu člověku chytit se a pevně držet. Obzvláště v místech, kde se pohybuje nejčastěji a nebo kde hrozí uklouznutí. Řešíme schody a úzké dveře, které znesnadňují pohyb. Potřebujeme vyšší plochy pro sezení a ležení, ze kterých se lépe vstává a je třeba odstranit
kluzké povrchy.

Co ale pohodlná relaxace? Posezení? A případně dokonce i pohyb spolu s kolečkovým křeslem, byť to pohybové ústrojí a zdravotní stav vyloženě nevyžadují? Kanceláře běžně vybavujeme kolečkovými křesly a židlemi, přitom pro mladé lidi. Proč by tedy mělo být symbolem stáří křeslo houpací? Ale kdeže, kolečka už dnes mají i „boty.“ Ovšem nejen to, mnoho dalších praktických funkcí a doplňků křesel Gavota ještě více usnadní život a v případě nemoci máme vyhráno! Nemusíme již žádné křeslo kupovat!
Křesla Gavota
Křesla Gavota

I v nemoci buďte nezávislí

Když onemocníme, jsou do bytů z různých zdravotnických zařízení dovážena příšerná, nepraktická a oprýskaná křesla, která pohyb mnohdy zhoršují a nikoli zlepšují. Však také běžně postávají osamocena na chodbách nemocnic. Zato moderní relaxační a polohovací křesla pro seniory (a nejen pro ně) jsou designově velice vyvedená. A co víc, aniž by potřebovala přívlastek „zdravotní,“ ze vteřiny na vteřinu se jimi v případě potřeby stanou. Kéž by byla takovými křesly běžně vybavena i zdravotnická zařízení!

Krásná konstrukce, čalounění a výjimečný komfort

Díky pestré nabídce čalounění si každý vybere křeslo Gavota, které skvěle zapadne do jakéhokoli interiéru. Křesla Gavota prostě nedělají kompromisy mezi funkčností, pohodlím a designem. Ošklivé křeslo na psychické pohodě nepřidá a tělu pak také příliš nepomůže. Prostě se mu vyhýbáme. A pokud nabízí křeslo krásného vzhledu i výjimečný komfort, naopak se vyjasní, sluníčko a čistý vzduch proniknou do bytu spolu s dobrou náladou. Lidé mají rádi pěkné a funkční věci a o stáří to platí dvojnásob. Však si to starší lidé také zaslouží!
Křeslo Gavota
Křeslo Gavota
Křeslo Gavota s opěradlem Comfort
Křeslo Gavota s opěradlem Comfort
Křeslo Gavota se stavitelnou područkou
Křeslo Gavota se stavitelnou područkou
Křeslo Gavota s pevnou područkou
Křeslo Gavota s pevnou područkou

Relaxační polohovatelné křeslo a nebo zdravotní pomůcka?

Polohovatelné křeslo Gavota určitě na první pohled nepřipomíná zdravotní pomůcku. Masivní provedení z bukového dřeva, kvalitní čalounění (látkové či koženkové), pohodlný podhlavník, čalouněné područky… V interiéru tenhle kousek nábytku rozhodně nepůsobí rušivě nebo nepatřičně. A skutečně jde především o příjemnou relaxaci, dobrý pocit, pohodlí. Zároveň ale toto křeslo splňuje všechny nároky, které můžeme mít na speciální zdravotní nábytek. Křeslo Gavota lze vybavit masivními kulovitými rukojeťmi pro snadnější vstávání, pod čalouněním je nepropustný materiál, křeslo je navíc plně polohovatelné. Vybavit je lze i jídelním nebo odkládacím stolkem, držákem na noviny, bočními kapsami, ale třeba i držákem holí.

Prevence proleženin

Ergonomické provedení je samozřejmé u všech typů pečovatelského nábytku. Také jsou téměř všechna zdravotní křesla vybavena či vybavitelná kolečky pro snadnější manipulaci. Snadné je jejich ovládání i údržba. Ovšem provedení křesla, které brání vzniku proleženin? Při výrobě tohoto modelu je používána paměťová pěna (pěna, která si pamatuje), takzvaná líná pěna, jíž vyvinula NASA. Tato pěna se přizpůsobí tvaru těla, zatížení se rovnoměrně rozloží a na nejcitlivější místa je vyvíjený jen minimální bodový tlak. Ještě váháte?
Křeslo Gavota s antidekubitní úpravou
Křeslo Gavota s antidekubitní úpravou
Detail antidekubitní úpravy křesla Gavota
Detail antidekubitní úpravy křesla Gavota

Přednosti polohovatelného křesla Gavota:

  • Polohovatelnost a variabilita
  • Jistota a bezpečnost
  • Opora těla a pohodlí
  • Jednoduché ovládání
  • Snadná údržba
  • Provedení s ochranou proti proleženinám
  • Mnoho doplňků a užitečných funkcí
  • Krásný vzhled
Křeslo Gavota
Křeslo Gavota
JECH CZ s. r. o. Poslat poptávku