Jaký je rozdíl mezi pojmy lino, vinylová podlaha a PVC

Jaký je rozdíl mezi pojmy lino, vinylová podlaha a PVC

Dej si do bytu lino, je to levné, měkké, příjemně se po něm chodí, je na dotek teplé… No jo, ale jaké? Vinyl, linoleum, marmoleum, PVC? Co to vlastně znamená? A proč je pro mnohé právě pojem lino jaksi zprofanován?

Jak správně položit linoleum

Jak správně položit linoleum

Linoleum je oblíbenou finální (povrchovou) vrstvou podlah a co víc – poměrně snadno si můžeme tuto podlahovinu položit sami. Jak?

Koberec nebo lino? A proč ne obojí!

Koberec nebo lino? A proč ne obojí!

Jakou zvolit podlahovou krytinu – koberec nebo linoleum? Pokud položíte na lino kusový koberec, vytvoříte na podlaze teplejší místo pro natažení zad na rovné a tvrdší podložce.

Jak pokládat linoleum

Jak pokládat linoleum

Linoleum je dnes pro svou cenu, praktičnost a estetiku doporučováno mnoha zkušenými podlaháři. Jak můžeme renovovat podlahu pokládkou linolea?

Přírodní linoleum zažívá renesanci

Přírodní linoleum zažívá renesanci

Mnoho z nás se dnes při volbě podlahoviny odvrací od tradičního dřeva k jinému čistě přírodnímu materiálu – linoleu. To tak poslední dobou zažívá skutečnou renesanci, je příjemné, chůze po něm nehlučná a narozdíl od PVC je navíc čistě přírodního původu.

Moderní linoleum nemá nic společného s PVC

Moderní linoleum nemá nic společného s PVC

Tradiční linoleum se do našich interiérů vrací s nebývalou razancí. Nejen nová značka, ale i pestrá nabídka povrchů porazily mýtus o zastaralém materiálu. Mnozí z nás si však pletou linoleum s podlahovými krytinami z PVC. A jaký je mezi nimi skutečný rozdíl?

Dokonalé dezény bytového PVC

Dokonalé dezény bytového PVC

Jak poznáme kvalitní bytové PVC? A jaké jsou nejnovější trendy v oblasti moderních PVC podlah? Nechte se inspirovat tradičním a levným řešením na bázi moderních povrchů.

Marmoleum®

Marmoleum®

Přemýšlíte, jakou si vybrat podlahu? Odhalte nečekané možnosti a vynikající vlastnosti linoleové podlahy. Věděli jste, že linoleum je vyráběno z přírodních, obnovitelných surovin a tím nepoškozuje životní prostředí? Možná toho nevíte více o podlahové krytině Marmoleum®, tak se s ní pojďme seznámit. Je možné, že právě vy mu neodoláte…

Marmoleum versus lino

Marmoleum versus lino

Koupě podlahové krytiny znamená vždy investici, za kterou požadujeme atraktivní vzhled a trvanlivost po celou dobu používání. Současně s tím by mělo jít i o rozumnou cenu i o nízké náklady na čištění a údržbu. Trh dnes nabízí opravdu velký výběr, ale někdy chybí po ruce dobrý rádce, který by nám včas doporučil vhodnou volbu podlahy. Pojďme si porovnat podlahové krytiny nazvané marmoleum a lino.

Linoleové podlahy jak je neznáte

Linoleové podlahy jak je neznáte

Linoleum je čistě přírodní materiál. Základem je lněný olej získaný ze semen lnu. Olej je přidáním kyslíku přeměněn na lněnou fermež, přidá se přírodní pryskyřice, vápenec a moučka ze dřeva. Tato směs se zahřívá a naválcuje na nosný pás z juty. Pak se suší přírodním způsobem a tak vzniká skutečně ekologický produkt.

Renesance PVC podlah

Renesance PVC podlah

Snad každý z nás by mezi přednosti podlah PVC vyjmenoval snadnou údržbu, velkou odolnost a hlavně cenovou dostupnost. Tyto faktory se staly nejčastější příčinou nákupu PVC podlah, nicméně atraktivita nabízených mdlých šedozelených barev známých z jídelen, škol a nemocnic vytvořila určité estetické předsudky. I tento materiál nám může nabídnout pestré, elegantní a kombinovatelé vzory v různých barvách, odstínech a provedení. Například motivy inspirované přírodou – od dřeva, vzhledu korku, přes mramory až ke vzhledu dlažby.