Nebetonujte zbytečně, zavrtejte to do země! Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

O zemních vrutech se toho již napsalo opravdu mnoho. Novinkou v srotimentu je však nastavitelný zemní vrut. Jednou z velkých výhod nastavování vrutů je i snadná manipulace. Do kufru osobního auta je pohodloně uložíte bez skládání sedaček, vejdou se do bedýnky, pracovního kolečka… jsou prostě skladné. Ale nejvíc nastavitelnost oceníte při samotné montáži, jelikož při vrtání i hlubších základů vždy pracujete s kusem max 60 cm dlouhým. Máte tak vrtací zařízení stále v pohodlné výšce a není nutné lézt na štafle.

Využití nastavitelných zemních vrutů
Využití nastavitelných zemních vrutů

Sortiment značky BAYO.S se dělí na základní tři skupiny:

A - vruty 50 a 60 cm. Obecně platí, že základní vruty (A) použijete zejména u staveb plotů, zábradlí, sušáků, slunečníků.
B - prodloužení 25cm využijete hlavně na místech s měkkou zeminou, kde nestačí vrtat jen 60 cm do země. Potom ve svažitém terénu, který tak můžete vyrovnat.
C - koncové patky pro usazení různých typů konstrukcí. Koncové patky jsou určeny k usazení konstrukcí z trubek, trámů, desek a jiných profilů.
Využití nastavitelných zemních vrutů
Využití nastavitelných zemních vrutů

Montáž zvládnete sami!

Vrtat můžete roxorem-tyčí nebo ručním křížem. Roxorem 12 mm se vrtá tak, že na vrut nasadíte jednu z koncových patek, tou protáhnete tyč a na vytyčené místo instalujete vrut otáčením.
Ruční kříž si můžete zapůjčit na prodejním místě, třeba v železážství. Je to praktický pomocník, když musíte postavit třeba 30 plotových sloupků.
Montáž nastavitelných zemních vrutů
Montáž nastavitelných zemních vrutů
Jak použít zemní vruty
Jak použít zemní vruty