Nejmenší univerzální pila pro profesionály Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Akumulátorová pila ocaska GSA 10,8 V-LI Professional nabízí rychlý postup prováděných prací díky své kompaktní konstrukci a malému obvodu rukojeti. Je vhodná pro univerzální pracovní řezné operace do dřeva, kovu a plastů. Vybavena je systémem SDS, který zajišťuje jednoduchou výměnu řezných plátků.

Firma Bosch přidává do své řady akumulátorového nářadí 10,8 Voltů další novinku: akumulátorovou pilu ocasku GSA 10,8 V-LI Professional. Její rozměry jsou pouhých 285 x 58 x 132.5 mm a její hmotnost je pouhých 1,2 kg, což z ní činí jednu z nejkompaktnějších univerzálních pil ve své třídě. Je konstruována tak, aby prořezávala běžné materiály, jako je kov, plast anebo dřevo. Mezi její typické pracovní použití patří řezání hranolového dříví, kovových a plastových trubek na délku a zařezávání přečnívajících materiálů na staveništích. S akumulátorovou pilou ocaskou se dají velice rychle vyřezat vyhloubení a výklenky. Toto nářadí zjednodušuje typické druhy prácí, které musí profesionálové v oblasti konečných instalací a dokončovacích řemeslnických prací provádět téměř každý den.

Díky své kompaktnosti a nízké hmotnosti umožňuje akumulátorová pila ocaska GSA 10,8 V-LI Professional pohodlné ovládání, i když se používá při práci nad hlavou a musí se držet jednou rukou. Nářadí také perfektně sedí v ruce díky svému úzkému obvodu rukojeti a svému potažení pro jemné uchopení (softgrip). Frekvence počtu až 3000 zdvihů za minutu poskytuje rychlý postup prováděných řezných prací. Výměna pilových listů se provádí rychle a jednoduše pomocí systému SDS. Dají se upnout veškeré druhy pilových plátků pro řezání kovu, dřeva a plastů. Pokud se to vyžaduje, tak se dají otočit o 180 stupňů. To nabízí, například, výhody při řezání v těžko dostupných pracovních místech: profesionální řemeslník může jednoduše vložit pilový plátek tím, že ho pouze otočí, místo toho, aby kompletně měnil svoji polohu při práci.
Pila ocaska GSA 10,8 V-LI Professional
Pila ocaska GSA 10,8 V-LI Professional
Pila ocaska GSA 10,8 V-LI Professional při řezání dřeva
Pila ocaska GSA 10,8 V-LI Professional při řezání dřeva
Toto akumulátorové nářadí má vyměnitelný akumulátor o napětí 10,8 Voltů, které využívá lithium-iontové technologie. Indikátor stavu dobití akumulátoru, kterým je nářadí vybavené, ukazuje, kolik ještě zbývá energie. Pokud je třeba akumulátor dobít, je to možné za pouhých 30 minut díky své rychlonabíjecí nabíječce. Mezi další výhody patří LED dioda, která osvětluje pracovní prostor, spínač akcelerátoru s nepřetržitě proměnlivou frekvencí zdvihů dle konkrétního druhu řezaného materiálu, automatickou funkci vypnutí, která chrání jak nářadí, tak i profesionálního řemeslníka a pístovou hřídelku s vratným pohybem, která je velice dobře utěsněná, aby odolávala vodě a vlhku, a také systém pro uzamčení pilového plátku, který zajišťuje pohodlnou přepravu pily ocasky.

Akumulátorová pila ocaska GSA 10,8 V-LI Professional je dostupná ve specializovaných maloobchodech v přepravním systému L-Boxx, pilovým listem pro řezání do dřeva a s pilovým listem pro řezání do kovu, rychlonabíječkou a dvěma lithium-iontovými akumulátory za 6290,- Kč včetně DPH.

BOSCH také nabízí jako příslušenství různé druhy pilových plátků.
Zdroj textu a použitých fotografií: www.bosch.cz
Pila ocaska GSA 10,8 V-LI Professional při řezání kovu
Pila ocaska GSA 10,8 V-LI Professional při řezání kovu
Technické údaje:Bosch GSA 10,8 V-LI Professional
Napětí akumulátoru10.8 V
Kapacita akumulátoru1.3 Ah
Doba nabíjení30 min

Frekvence zdvihů

0 - 3,000 m-1
Pila, výška zdvihu14.5 mm
Rozměry (délka x výška x šířka)285 x 132.5 x 58 mm
Hmotnost1.2 kg