Nové zatravňovací dlaždice a zdící tvárnice Zobrazit fotky zobrazit 11 fotek

Betonové výrobky jsou oblíbené pro svou pevnost, odolnost a cenovou dostupnost. Rozšiřuje se jejich designové provedení, barevnost a díky moderním technologiím mají betonové výrobky širokou škálu využití. Představujeme zástupce ze dvou kategorií: nové zatravňovací dlaždice nového formátu v podobě a tvaru kamene a zdící tvárnice pro ztracené bednění.

Pro realizaci rozmanitých prvků v exteriéru se hodí materiál z přírodních komponentů – beton. Jeho výborné vlastnosti i zajímavé provedení z něj dělají jeden z nejdostupnějších moderních materiálů současnosti.

Zatravňovací (vegetační) dlažba

Betonovou zatravňovací dlažbu používáme všude, kde potřebujeme vytvořit přirozeně působící zpevněnou plochu: parkovací místo, přístupovou cestu k domu nebo ke garáži, lze je použít také ke zpevnění svahů nebo břehů koryt vodotečí.

Základním materiálem pro výrobu zatravňovací dlažby je vibrolisovaný beton. Tento materiál zajišťuje dostatečnou pevnost v tahu, za ohybu i vysokou odolnost proti působení vody a chemických rozmrazovacích látek.

Dlažba se vyrábí v základní přírodní šedé barvě, nebo si můžeme vybrat z nabídky několika barevných odstínů (světlá, okrová, cihlová). Zajímavá je také nabídka formátů: kromě klasických zatravňovacích dlaždic se vyrábí vegetační dlažba s názvem „KÁMEN“, která svým vzhledem opravdu připomíná přírodní oblé kameny. Plochy vytvořené touto dlažbou působí přirozeně, velice esteticky a přitom stoprocentně plní svou funkci. Základním předpokladem je správný způsob pokládky, který ovlivňuje životnost, účelnost i estetiku výsledného díla. Hlavní je důkladná příprava podloží a podkladních vrstev.
Zatravňovací dlažba
Zatravňovací dlažba "KÁMEN"
Zatravňovací dlažba
Zatravňovací dlažba "KÁMEN" a tradiční zatravňovací dlažba
Tradiční betonová zatravňovací dlažba
Tradiční betonová zatravňovací dlažba
Zatravňovací dlažba
Zatravňovací dlažba "KÁMEN"
Zatravňovací dlažba
Zatravňovací dlažba "KÁMEN" - barevné varianty

Ztracené bednění

Jako prvky pro ztracené bednění se označují betonové tvarovky, používané na výstavbu základových pásů, opěrných zdí nebo plotů bez použití tradičního bednění dřevěného. Díky těmto tvarovkám lze rychle zhotovit nosné nezateplené zdivo např. pro garáž, zahradní domek nebo jako základ venkovního krbu.

Opět se využívá všech předností vibrolisovaného betonu. Použití tvárnic je jednoduché. Tvárnice ztraceného bednění se do konstrukce stěny ukládají na sucho nejlépe s předvazbou. Rohy a zakončení stěn se realizují s použitím dělitelných tvárnic. Dělení se provádí stolovou pilou na beton nebo úhlovou bruskou s diamantovým kotoučem.

Tvárnice ztraceného bednění se prolévají kvalitním betonem a armují vodorovnou výztuží. Prolévání stěn se provádí u maximálně čtyř vrstev tvárnic najednou. Nutné jsou také příznivé klimatické podmínky. Dále se nechává beton zatvrdnout minimálně do druhého dne. Nutná je ochrana rozestavěného díla před deštěm.

Další betonové prvky nejen pro zahradu si můžete prohlédnout na stránkách www.dcpraha.cz.
Základy z tvarovek ztraceného bednění
Základy z tvarovek ztraceného bednění
Oplocení z tvarovek ztraceného bednění, oboustranně štípané
Oplocení z tvarovek ztraceného bednění, oboustranně štípané
Tvárnice ztraceného bednění
Tvárnice ztraceného bednění
Štípané tvárnice ztraceného bednění
Štípané tvárnice ztraceného bednění
Svahové tvárnice
Svahové tvárnice
DRUŽSTVO CEMENTÁŘŮ, družstvo Poslat poptávku