Novou koupelnu udělejte celou znova Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Chcete novou koupelnu? Ať už se bude jednat o kompletní rekonstrukci staré koupelny, nebo půjde o realizaci zcela nové koupelny, rozhodně počítejte s velkým zásahem. Nová koupelna by se neměla pyšnit pouze novou dlažbou a obkladačkami, ale také musí mít kvalitně provedené veškeré rozvody a topení. V panelových bytových domech se mění celé jádro a důležitá je i rekonstrukce stoupaček. Pokud chcete zcela novou koupelnu a nechcete se trápit s náročnou koordinací různých řemesel, vyberte si realizaci nové koupelny na klíč.

Dílčí i komplexní zásahy v koupelně mají jedno společné: vyžadují profesionální zásah.

Funkční koupelna

Aby byla koupelna nejen krásná, ale také funkční, musíme mít v pořádku rozvody vody, kanalizace a topení. Důvodem k rekonstrukci rozvodů ve starých koupelná bývá často havarijní stav dříve používaných materiálů a spojů. V současnosti je nahradí moderní materiály s dlouhou životností. Často se používají lehké plasty, které jsou finančně dostupné, snadno se s nimi manipuluje, jsou odolné a nerezaví. Spoje jednotlivých plastových trubek jsou dokonale těsné. Používají se elastické – flexibilní spoje, nebo je plast spojován svařováním.

I nové topení počítá s novými rozvody, ale mnohdy také se zabudováním nového kotle. Při rekonstrukci tak odborníci zapojí nový spotřebič, který má často vyšší účinnost a nižší spotřebu i hlučnost, než staré kotle.
Rozvody vody a odpadů
Rozvody vody a odpadů

Praktická koupelna

Ať už si přejeme koupelnu luxusní, vybavenou výrobky navrženými známými designéry, nebo spíše cenově dostupnou, na prvním místě by měla být její praktičnost. Své denní rituály v koupelně začínáme a končíme v ní každý pracovní i sváteční den. Přitom se zde vystřídají všichni členové rodiny. Praktičnost je tedy hlavní podmínkou.

Základními prvky jsou vana, umyvadlo a sprchový kout, případně toaleta a bidet, ideální je však oddělit koupelnu a WC. Tyto prvky můžeme buď nakombinovat podle vkusu či ceny, nebo můžeme zvolit ucelenou sérii výrobků.

Podle individuálních dispozic místnosti volíme také obklady a dlažbu. Důležitá je nejen volba barvy a vzoru, ale také formátu dlaždic a obkladů, které mohou opticky zvětšit nebo naopak zmenšit prostor.

Důležitou roli hrají koupelnové doplňky. Nezapomeneme na zrcadla, osvětlení a další doplňky, které pomohou navodit relaxační atmosféru.
Nová koupelna
Nová koupelna

Koupelna svépomocí?

Jistěže se můžeme do nové koupelny pustit svépomocí, ale stejně se nevyhneme pracím, které vyžadují odbornost a zkušenosti. Neobejdeme se také bez některých nástrojů a nářadí, které zřejmě nebudeme mít ve svém hobby kufříku. Hlavní překážkou práce svépomocí bývá nezkušenost a také to, že práce probíhají pomalu – což je v případě koupelny velice nežádoucí kombinace.

Odborníci nám pomohou zorientovat se v současných technologiích a mají zkušenosti s prací s moderními materiály. Nakoupené zboží mají realizační firmy často se slevou, ke které se koncový zákazník mnohdy nedostane. Realizace koupelny na klíč proběhne profesionálně a hlavně rychle.

Zdroj: František Schönwald
Nová koupelna
Nová koupelna
Nová koupelna
Nová koupelna
Nová koupelna
Nová koupelna
Nová koupelna
Nová koupelna
František Schönwald
Poslat poptávku