Ochranné pracovní oděvy a pomůcky zpříjemní práci a zajistí vaše větší bezpečí

Ochranné pracovní oděvy a pomůcky zpříjemní práci a zajistí vaše větší bezpečí

Zajistit, aby byly nebezpečnější a vyloženě vysoce nebezpečné pracovní úkony zcela bez rizik, to prostě nejde. Ostatně třeba i pouhé řízení automobilu je vysoce nebezpečná činnost, kdy nejsme závislí jen sami na sobě, ale i na jiných účastnících silničního provozu a také jiných okolnostech. Hrozí nečekaná srážka se zvěří, pád větve, stromu či nebezpečných předmětů za silného větru, ale také náledí, na silnici stojící voda atd. Ať již ale musíme dělat při svém povolání cokoli, určitě nám pomohou sofistikovaně navržené a kvalitně vyrobené pracovní oděvy a ochranné pomůcky.

Neobyčejné a nezbytné zahradnické rukavice, jaké jsou ty pravé

Neobyčejné a nezbytné zahradnické rukavice, jaké jsou ty pravé

Při výběru zahradnických rukavic musíme zohlednit materiál, velikost a střih. Některé rukavice pak dokonce můžeme používat i místo malých hrabiček a vydrží. Zahradní rukavice prostě nejsou jen tak ledajakou ochranou, mohou plnit více funkcí. Každopádně je ale jejich prioritou ochrana rukou před špínou, trny, třískami a puchýři, které se bez použití rukavic rády dělají.

Jak zajistit bezpečný pohyb při práci venku v zimě

Jak zajistit bezpečný pohyb při práci venku v zimě

Profesí, které je nutné vykonávat venku i v zimě, je celá řada. Silničáři, zedníci či záchranáři celou pracovní dobu nebo její část tráví na venkovních pracovištích. Právě pro tyto profese je důležitý správný výběr odolných a bezpečných pracovních oděvů do nepříznivého počasí.

Jaké prádlo zvolit pro práci na zahradě?

Jaké prádlo zvolit pro práci na zahradě?

Funkční prádlo odvádí pot z těla a zajišťuje výbornou tepelnou regulaci a izolaci. Kvalitní materiály, ze kterých je prádlo vyrobeno, v zimě hřejí a v létě chladí. Vlastnosti funkčního prádla oceníme především při fyzické práci. Tak proč si nedopřát pohodlí nejenom při sportu, ve svém volném čase, ale také při práci na zahradě či stavbě.

Jak ochránit kutily při práci?

Jak ochránit kutily při práci?

Teplé letní měsíce přímo vybízejí k práci všeho druhu kolem našeho domu. Abychom si však v době dovolených mohli kromě kutilských činností užívat také zaslouženého odpočinku, je třeba myslet při práci na ochranu svého zdraví.
Takovou pomůckou, která nejen výrazně zvýší naši bezpečnost, ale zároveň přispěje k větší efektivitě práce, jsou pracovní ochranné pomůcky všeho druhu. Díky moderním výrobním technologiím a také vzhledem k využití kvalitních materiálů a textilií dnes prodejci nabízejí nepřebernou řadu různých ochranných oděvů či doplňků, které ochrání naše tělo doslova od hlavy až k patě.