Od výkopu až po odvoz suti a dopravu sypkého materiálu Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Pokud se potřebujete zbavit stavební suti z demolice či při rekonstrukci, hlušiny, odpadu z vyklízené půdy či sklepa, budov, hal, skladů, je nejvhodnějším způsobem přistavení kontejneru, jeho složení, naložení a odvoz. Kontejner je možné nechat na místě tak dlouho, jak je třeba. Ovšem nejen odvoz odpadu a suti souvisí s hrubými stavebními pracemi.

Nákladní vůz + minibagr

Pokud je třeba upravit terén pozemku, vyhloubit základy, vyhloubit výkop pro bazén či jezírko, zavlažovací systém, oplocení a podobně, je nutné využít služeb těžké techniky. Ovšem právě minibagr napáchá na pozemku nejméně škody, navíc by měl být vykázán jen do té části pozemku, kde má co dělat a kde se musí pohybovat. Velmi praktickým řešením je naložení minibagru na korpbu nákladního automobilu. Obsluha sjede s minibagrem z korby, naplní ji určeným materiálem a odpad je odvezen na určené místo. Takto se cyklus opakuje až do ukončení prací. Poté je minibagr nákladním automobilem opět odvezen. Pokud si ale chce majitel objektu odstranit odpadní materiál sám, je vhodné přistavit na místo kontejner či více kontejnerů. A dohodnout se na době, za kterou bude naplněn a odvezen.
Terénní a výkopové práce
Terénní a výkopové práce

Rychlý a praktický kontejnerový odvoz odpadu

Kontejner je na místo přistaven na dohodnutou dobu. Po naplnění je odpad odvezen na skládku či na jiné požadované místo. Zákazník se již nemusí starat o to, jak bude s odpadem naloženo, ovšem ten je vždy zlikvidován legálně a v případě potřeby projde i tříděním. Kontejnerový odvoz odpadu je velmi rychlý a ceny jsou v tomto případě výhodné. Kdybychom měli platit prostoje nakládaného automobilu, byla by cena vyšší.

Služeb profesionální firmy, která se zabývá odvozem odpadů, můžete využít při kompletním úklidu bytu, firmy nebo domu, při jeho rekonstrukci, bouracích a výkopových pracích, úpravách terénu, nebo pokud potřebujete odvézt starý nábytek či vysloužilé spotřebiče. Tedy vždy, když potřebujete odvézt cokoli nepotřebného, především však stavební suť, hlušinu, štěrk, kamení, beton, cihly, starou střešní krytinu a další odpad, který by jinak zatěžoval dům či pozemek.

Firma zajistí kompletní práce včetně třídění a ručního či strojového nakládání do přistavených kontejnerů, odvozu odpadu na skládku a vyřízení potřebných formalit při jeho likvidaci.
Složení kontejneru
Složení kontejneru
Naplněný kontejner
Naplněný kontejner

Doprava stavebního materiálu

V zásadě platí, že co se ze stavby při rekonstrukci odveze, vrátí se zase zpět v podobě nového stavebního materiálu. A právě ten je také třeba na místo dopravit včetně písku, štěrku, ale i zeminy.

Cena za odvoz a likvidaci odpadu

Cena za odvoz odpadu se u různých firem liší. Podmínky lze přitom vždy individuálně dohodnout podle konkrétní situace. Sleva může být například za odvoz nenaplněného kontejneru (v ceně je i cena za likvidaci odpadu a ta je v tomto případě nižší) a do ceny se promítne i průběh nakládky a dostupnost místa, ze kterého se odpad likviduje. Vyplatí se tedy zajisti co nejpohodlnější přístup techniky a co nejblíže. Cena za likvidaci odpadu je vždy závislá na druhu a množství likvidovaného materiálu, ceníku konkrétní skládky a vzdálenosti ke skládce. Pokud nejde o nebezpečný odpad a příslušná obec má kapacity k jeho uskladnění (například zavezení staré silážní jámy), opět můžeme ušetřit po dohodě se zastupiteli obce.

Zemní práce strojem CAT 301.8 a 303C CR:

  • úpravy a modelování zahrad a terénu dle projektu
  • čištění příkopů a vodních toků
  • výkopy pro přípojky (voda, plyn, elektro)
  • hloubení základů pro stavby
  • hloubení a příprava pro ČOV
  • přípravy pro bazény a jezírka
  • hloubení základů pro oplocení pozemků
  • zahrnování
  • příprava podkladu pro zámkovou a jinou dlažbu
  • výkopy pro realizaci zavlažovacího systému

Zdroj: Miloslav Krejčí - BADOK

Terénní a výkopové práce
Terénní a výkopové práce
Miloslav Krejčí
Poslat poptávku