Ohřejte se s krbovou vložkou Zobrazit fotky zobrazit 16 fotek

Využitím krbu s krbovou vložkou získáme nejen komfort příjemné atmosféry z otevřeného ohně, ale i dokonale vyhřátý interiér během krátké doby. Před investováním do nové krbové vložky a její obestavby či do krbových kamen je třeba pečlivě zvážit, jaký typ, výkon a design budou nejvhodnější právě pro váš domov. Představujeme krbové vložky značek STUV a BeF?

Proč zvolit krbovou vložku?

Otevřený oheň má jistě své kouzlo, avšak otevřený krb má i své jasné nevýhody, mezi které patří nízká účinnost vytápění (5 až 10%), bezpečnostní rizika, především možnost přeskočení jiskry a následný požár, a v neposlední řadě také znečištění bezprostředního okolí krbu. Nechcete-li se vzdát příjemné atmosféry, kterou oheň v interiéru vytváří, je řešením krbová vložka. Ta oheň uzavře a oddělí sklem. Účinnost vytápění navíc stoupne až na 80%. Místnost se díky proudícímu vzduchu okamžitě vyhřeje a vzduch je možné rozvádět i do ostatních místností, čímž můžeme dosáhnout výrazných úspor za vytápění.

Co zvážit před koupí krbové vložky?

Prvním bodem, který musíme zvážit před výběrem krbové vložky, je její budoucí funkce. Zda ji využijeme jako hlavní zdroj tepla, nebo zdroj doplňkový, nebo jen topení příležitostné a příjemnou dekoraci. Dalším bodem je výkon. Ten je dimenzován podle velikosti vytápěného prostoru. O výkonu také rozhoduje správná funkčnost komína, tedy jeho dostatečný průměr, tvar a délka, ale také velikost topeniště. Posledním podstatným bodem je design krbu, od kterého se bude odvíjet i jeho umístění. 
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: STUV
Foto: STUV
Foto: STUV
Foto: STUV
Foto: STUV
Foto: STUV
Foto: STUV
Foto: STUV

Krbová vložka s elegancí

Současní výrobci moderních krbových vložek se snaží nejen o její dokonalou funkci, ale také perfektní design, který zapadne i do luxusních interiérů. Mezi tyto výrobce patří i specialista STUV, jehož krbové vložky se vyznačují širokou variabilitou ve tvarech a provedení vložek. Produktová řada STUV 21 nabízí krbové vložky s výsuvnými dvířky s pojezdovým mechanismem pro snadnější ovládání. Je možné vybírat z široké palety rozměrů a pohledových variant, čímž zákazník získá jedinečnou možnost individuálního umístění v interiéru. 
Vložka je vybavena kanály pro přísun spalovacího vzduchu, oplachem skla a spalinovými deflektory. Vložku je možné doplnit jednostranným nebo oboustranným prosklením a originálním obložením asymetrických tvarů a v několika barevných provedeních. U některých typů je za obložením, nebo při oboustranném prosklení mezi obložením, možné získat praktický prostor pro ukládání topiva.

Bezpečné litinové vložky

Litina je ideálním materiálem pro krbové vložky, protože přirozeně akumuluje teplo a ještě několik hodin po uhasnutí okně z ní příjemně sálá teplo. Vysokým žárem nemění své vlastnosti a ani se nedeformuje. Litina je navíc chráněna nástřikem ze žáruvzdorného laku, který zaručuje její dlouhou životnost. Pro dokonalou ochranu před nebezpečím požáru je topeniště uzavřeno litinovými dvířky s keramickým sklem. Dvířka lze otvírat do strany nebo zvedat nahoru. Tyto litinové vložky značky BeF mohou být opět doplněny originálním obložením. 
Foto: STUV
Foto: STUV
Foto: STUV
Foto: STUV
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF

Nová technologie – trojité spalování

Pro dokonalejší hoření v litinových krbových vložkách byl vyvinut systém řízeného trojitého spalování, díky kterému je dosaženo pomalého a čistého spalování. Důležité pro toto dokonalé spalování je úplné utěsnění spalovací komory včetně čelního skla. Řízeným startovacím vzduchem a horním spalovacím vzduchem dochází k omývání a čištění skla a současně regulaci odvodu spalin. Tato technologie vylučuje používání komínových klapek u krbových vložek.

Krbové vložky nestandardních rozměrů 

Exkluzivní produktová řada Extra line od značky BeF nabízí litinové krbové vložky nestandardních rozměrů, které se stanou estetickou dominantou interiéru. Proud vzduchu je zde přiváděn s cílem co nejdokonalejšího spalování. Vložky jsou vybaveny moderní technologií čištění skla a díky tomu je při všech fázích hoření docíleno jeho maximální čistoty. Dvířka vložky se dají velmi jednoduše otvírat a zavírat díky důmyslnému výsuvnému mechanismu. Vložky mají moderní širokoúhlý formát s kombinovaným designem ocele a šamotu. Je možné volit mezi roštovým a bezroštovým topeništěm, určeným pro velikost polen od 35 do 95 cm.
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF
Foto: BeF