Spolehlivá a kvalitní okna z recyklátu Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek Na rozdíl od zemí více na západ od nás mají Češi stále značnou nedůvěru k výrobkům z recyklovaných materiálů. Zbytečně. Například užívání oken – regenerátů ukazuje, že jsou ve skutečnosti mnohem více než jenom prvkem spojujícím vnitřní a vnější prostředí. Disponují subtilností profilů a progresivní tepelnou izolací, zaručují kvalitu a bezpečnost, funkčnost a životnost, přestože jsou vyrobena právě z recyklovaných plastů.

Foto: www.kbe.cz
Foto: www.kbe.cz
Okenní profily z recyklátu

Okenní profil KBE System 88 mm byl jako novinka uveden na trh v loňském roce a je částečně vyrobený z recyklovaných materiálů. Jaké to přináší přednosti a jakých kvalit tento profil dosahuje?

KBE 88 mm splňuje vysoké požadavky, které jsou dnes od moderního profilového systému vyžadovány. Tato novinka na trhu zaručuje úsporu energie, ochranu životního prostředí, ochranu proti hluku a před vloupáním – aspekty, jimž nebyla dříve věnována zásadní pozornost, dnes však mají nejvyšší prioritu a stávají se standardem.

Ochrana životního prostředí

Důslednost a šetrné zacházení s přírodními zdroji naší planety jsou povinností pro každého, kdo si je vědom své zodpovědnosti vůči dalším generacím. U plastových profilů KBE System 88 mm je to jeden z hlavních úkolů od začátku jejich výroby. Proto bylo jako stabilizátor vyloučeno olovo a nahradila je ekologická kombinace vápníku a zinku (viz označení výrobku logem greenline).

Kromě toho používá značka KBE co možná nejvyšší podíl recyklovaného materiálu s cílem šetřit přírodní suroviny. Výsledkem jsou plastové profily šetrné k životnímu prostředí, které díky svým výborným izolačním vlastnostem přispívají k úsporám nákladů na vytápění a snižují tak tvorbu emisí CO2. Jako zakládající člen iniciativy pro recyklaci oken Rewindo značka KBE garantuje zpětné zhodnocení použitých PVC oken v uzavřeném oběhu surovin.
Foto: www.kbe.cz
Foto: www.kbe.cz
Foto: www.kbe.cz
Foto: www.kbe.cz
Vzhled regenerátu

KBE System 88 mm má moderní design se zkosenými hranami. Pohledově štíhlá a elegantní okna umožňují maximální přístup světla a vytvářejí tak celkový harmonický obraz. Díky vylepšené statice těchto profilů je také možné realizovat obzvláště velká okenní křídla. Tento výrobek také nabízí velkou volnost ve výběru barev, protože je k dostání v široké škále 44 barevných provedení včetně imitací dřeva. Maximální volnost při projektování oken tak uspokojí i náročnější požadavky moderní architektury. Vždy přitom platí, že žádná část profilů z recyklovaného materiálu není po montáži okna při pohledu zvenčí viditelná, protože z recyklovaných materiálů jsou vyrobeny vnitřní části těchto plastových profilů.

Důraz na hospodárnost

Stále rostoucí náklady na energie v posledních letech vyžadují maximální hospodárnost. Investice do okenních profilů s vysokou hodnotou tepelné izolace je proto také investicí, která se vždy vyplatí. Díky dokonalé šestikomorové technologii, širokému spektru možností zasklení, včetně speciálních izolačních skel, dosahují okna profilů KBE 88 mm špičkové hodnoty tepelné izolace. Podstatně tak přispívají k redukci nákladů na energie.

Okna z profilového systému KBE se stavební hloubkou 88 mm jsou otevřená pro světlo a výhled, zároveň ale uzavřená z hlediska tepelné a zvukové izolace a ochrany před prudkým nárazovým deštěm a vloupáním. V popředí je také trvale pečlivé zacházení s přírodními zdroji, a to jak ve výrobě, tak i v jejich využívání.
Foto: www.kbe.cz
Foto: www.kbe.cz
Foto: www.kbe.cz
Foto: www.kbe.cz