Podkrovní ventilátor, který na sebe vydělá Zobrazit fotky zobrazit 11 fotek

Technologicky vyspělé střešní ventilátory fungují na solární pohon. Zařízení se spouští samo pomocí termostatu i vlhkoměru, pracuje tedy až ve chvíli, kdy se v podkroví nahromadí nadměrné teplo nebo vlhkost či obojí zároveň. Nadměrného tepla a vlhka se tak zbavujeme efektivně, pouze v případě potřeby. Šetříme životnost zařízení a v interiéru pomáháme udržovat optimální klima stále a automaticky. Pohon je však díky instalovanému fotovoltaickému panelu zcela zdarma. Nepotřebujeme zařízení připojit k elektrické síti.

Zatočte s nepřáteli svého podkroví!

Kdo je největším nepřítelem podkrovního bydlení? Nadměrné teplo a vlhko. Je však zbytečné vybavovat podkroví drahou klimatizací se značnou spotřebou energie. Možnou prevencí je dokonalá tepelná izolace podkroví v kombinaci se stíněním střešních oken, světlíků či oken v mansardách. V parných letních dnech však ani to mnohdy nestačí a nadměrnou vlhkost třeba v kuchyni beze zbytku nevysaje digestoř. Častým řešením jsou málo účinné ventilační otvory, ty však nezajistí dostatečné proudění vzduchu. 

Technologicky vyspělé ventilátory SOLAR STAR

Představujeme technologicky vyspělé ventilátory na solární pohon značky Solar Star. Vyřeší problémy s nadměrným horkem i vlhkostí naráz. Jsou vybavené termostatem i vlhkoměrem a úspěšně tak konkurují zařízením, která se spouští pouze podle termostatu či vlhkoměru. Úspěšně řeší i okamžik sepnutí. Není vhodné, aby se zařízení spouštělo až ve chvíli, kdy teplota či vlhkost dosáhnou kritického stavu. Definované spouštěcí hodnoty musí být nastavené mnohem níž.

Optimální větrání podkroví dokonce zvyšuje životnost střešní konstrukce a snižuje servisní náklady. Nejen zpříjemňuje pobyt v interiéru. 

Hlavní přednosti ventilátorů Solar Star na sluneční pohon:

  • nulové náklady provozu
  • ochrana konstrukce střechy vlivem nadměrné vlhkosti a tepla
  • montáž jednoho ventilátoru trvá 30 minut
  • žádné elektrické kabely, žádné připojování k zdroji energie
  • záruka 5 let na motor i solární panel
  • záruka 10 let na všechny ostatní komponenty
Obr: SOLATUBE®
Obr: SOLATUBE®
Obr: SOLATUBE®, Kolik ventilátorů potřebujete?
Obr: SOLATUBE®, Kolik ventilátorů potřebujete?

Popis průřezu ventilátorem:

  1. Nerezové montážní vruty
  2. Nerezová vestavěná montážní mřížka
  3. Lehké polymerové lopatky ventilátoru minimalizující odpor motoru a nepodléhající korozi
  4. Extrémně tichý motor
  5. Nepropustné bezešvé lemování z jednoho kusu
  6. Žádné nákladné elektrické zapojení, protože jednotka je poháněna zabudovaným fotovoltaickým zdrojem energie
  7. Redukuje akumulaci tepla a škodlivou kondenzaci vody
  8. Snižuje náklady na klimatizaci
  9. Chrání izolaci střešní konstrukce před pronikáním vody
  10. Bojuje proti plísním a rozkladu
  11. Snižuje náklady na vytápění

Obr: SOLATUBE®, průřez ventilátorem
Obr: SOLATUBE®, průřez ventilátorem

Ventilátory SOLAR STAR tlumí vznik tepla a nadměrného vlhka

Rozehřáté podkroví, to je vlastně jeden ohromný radiátor, který působí negativně jak na střešní konstrukci a vybavení interiéru, tak na nás samotné. Teplo sálá do interiéru a páchá škody. V chladném období zase nadměrné teplo uvnitř, které proniká ven díky nedostatečné tepelné izolaci střechy, rozehřívá sníh a uvolněná voda pak zamrzá v okapech, které ucpává.

Při ventilaci je teplý vzduch nahrazen chladnějším. Ten se do interiéru dostane prostřednictvím nižších ventilačních otvorů pro přívod vzduchu. Čerstvý chladný vzduch má též nižší obsah vlhkosti, která se do interiéru uvolňuje při naprosto běžných denních činnostech - sprchování, praní, vaření, … Následkem nadměrné vlhkosti by vznikaly plísně a na stěnách či oknech by vlhkost kondenzovala. Vlhkost stoupá do podkroví směrem vzhůru - ke střeše. Dostane se do kontaktu s chladnou střešní konstrukcí (zde se tvoří led a námraza), nebo může dokonce vstupovat do izolace. V takovém případě způsobí odlupování nosných materiálů.
Obr: SOLATUBE®, pronikání tepla a vlhkosti
Obr: SOLATUBE®, pronikání tepla a vlhkosti
Pokud ventilační jednotku SOLAR STAR umístíme tam, kde má nejvyšší účinnost - na nejvyšší místo na střeše, zabezpečí optimální cirkulaci vzduchu. Ventilátor je napájen patentovaným 10 wattovým solárním panelem a je dimenzován na maximální možnou životnost.

Střešní ventilátory SOLAR STAR můžeme pořídit v provedení nízkoprofilovém, šikmém i vysokoprofilovém.

Nízkoprofilové provedení je vhodné pro většinu střech, ze střechy příliš nevyčnívá. Šikmé provedení je určené pro ploché střechy či šikmé střechy, kde zvyšuje účinnost solárního panelu. Ideální je i pro střechy břidlicové, kde použijeme přídavnou střešní soupravu (lem). Vysokoprofilové provedení je vhodné do oblastí s nadměrnými sněhovými srážkami. Vhodné je však všude, kde upřednostníme vyšší začlenění do plochy střechy.

Obr: SOLATUBE®, nízkoprofilové provedení
Obr: SOLATUBE®, nízkoprofilové provedení
Obr: SOLATUBE®, šikmé provedení
Obr: SOLATUBE®, šikmé provedení
Obr: SOLATUBE®, vysokoprofilové provedení
Obr: SOLATUBE®, vysokoprofilové provedení

Čelní ventilátor

Ventilátor SOLAR STAR může být umístěn i jako čelní, připojen je na vnitřní stranu k existujícímu čelnímu ventilačnímu otvoru. Opět přitom může být napojen 10 wattovým solárním panelem SOLAR STAR. Nevyžaduje tedy stejně jako střešní ventilátory stejné značky připojení do elektrické sítě. Ušetříme na práci elektrikáře i provozních režijních nákladech.

Přednosti čelního ventilátoru:

  • extrémně tichý motor
  • instalace za méně jak 30 minut
  • napájen kabelem z dálkového fotovoltaického zdroje (umístěným mimo ventilátor) 
Obr: SOLATUBE®, čelní ventilátor
Obr: SOLATUBE®, čelní ventilátor

Potřebujete dodatečný solární panel?

Stejně jako samostatný solární panel napájí čelní ventilátor, je možné použít i dodatečný solární panel, pokud je plocha střechy zastíněna či na ni dopadá sluneční záření jen limitovaně (malou část dne). Montáž přídavného fotovoltaického panelu maximalizuje výkon ventilátoru. Ideální je toto řešení pro střechy s východo - západním sklonem, střechy zastíněné jinou stavbou nebo stromy.  

Více informací najdete ZDE.
Obr: SOLATUBE®
Obr: SOLATUBE®
WT - Windows Tomorrow, s.r.o. Poslat poptávku