Laminátové podlahy získávají velkou oblibu Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek Bez nadsázky se dá konstatovat, že laminátové plovoucí podlahy zaplavily české domácnosti. Jsou moderní, praktické a z jejich široké nabídky si vybere snad každý. Technologický pokrok při jejich výrobě stále více sbližuje vzhled takzvaně umělých a přírodních materiálů. Nutno však podotknout, že laminátová podlaha není z umělé hmoty, je vyráběna ze slisovaných dřevěných vláken. Je odolná vůči poškrabání, má vysokou životnost, je stálobarevná a její poměr ceny a kvality je velice příznivý. Jediné, co laminátová podlaha nesnáší, je voda.

Vybírejte obezřetně

Laminátové plovoucí podlahy se liší tloušťkou lamely, skladbou jednotlivých vrstev, kvalitou, délkou záruky a v neposlední řadě i cenou. Odolnější, a tím pádem i dražší podlahy jsou vyrobené z vysokotlakého laminátu. Levnější a méně odolné se vyrábějí z přímých laminátů, to také předurčuje použití těchto podlah do méně namáhaných prostor.

Na první pohled mezi těmito dvěma typy laminátových podlah nenajdete žádný rozdíl. Ten je patrný na řezu. U vysokotlakých laminátů musí být patrná tmavá milimetrová vrstva. Špičkové podlahy mívají i dvě takové vrstvy. Melaminové podlahy nemají tak silnou vrstvu, skládají se z papíru, který je pouze pokryt slabou laminovou vrstvičkou. Je mylné se domnívat, že se tyto podlahy liší svou celkovou tloušťkou.
Foto: Havel - Podlahové centrum
Foto: Havel - Podlahové centrum
Rozlišují se však označením, ty nejlevnější a nejméně odolné podlahy z melaminu se označují DPL. Druhým typem je jednostupňová vícevrstvá laminace, která podlaze zajistí pružnost a pevnost. Třetím a nejkvalitnějším typem podlahy je už zmíněný vysokotlaký laminát, označující se jako HPL.

Základní vrstvy mohou být doplněné protihlukovou či parotěsnou vrstvou či ochranou hran proti oděru a také absorpcí vlhkosti. U vyšších tříd podlah se jejich kvalita zvyšuje speciálními lakovanými vrstvami. Musíte však počítat s tím, že tyto výhody se promítají do ceny takových podlah.

Alloc je sázka na jistotu

Kdo sází na kvalitu, rozhodně nebude litovat této volby. Podlahy renomovaného norského výrobce Alloc nabízejí nesrovnatelně vyšší kvalitu a užitnou hodnotu, než běžná konkurence, o nabídkách akčních podlah v supermarketech nemluvě. Podlahové kolekce Alloc Original, Trend, Universal, Commercial, Stone a Chateau z vysokotlakého laminátu u nás představují absolutní špičku. Alloc Comercial představuje skutečnou špičku ledovce, řadí se do třídy 34.
Foto: Havel - Podlahové centrum
Foto: Havel - Podlahové centrum
Alloc dál nabízí speciální protihlukové podložky a nejpevnější zámky, garantující velice pevný spoj. Tím však nabídka zdaleka nekončí. Na své si přijdou i ti skutečně nejnáročnější zákazníci.

Chcete mít skutečný unikát? Potom si nechte nalaminovat vlastní dekor podle svých představ. Tato služba je pro ty nejnáročnější a provádí se pouze v rámci kolekce Alloc Commercial. V nabídce Alloc Heating Systém najdete podlahu s integrovaným podlahovým vytápěním. Zamýšlíte se nad pokládkou laminátové podlahy do vlhkých prostor, například do koupelny a někdo vás od vašeho rozhodnutí zrazuje? Nedejte se. I pro vás nabízíme řešení v podobě Alloc Wall&Water.

Jste prozatím v nájmu a zdá se vám cena za Alloc podlahy vysoká? Nezoufejte. Podlahu Alloc jednoduše rozeberete jako lego a při stěhování si ji vezmete s sebou. Tyto podlahy se velmi snadno a rychle pokládají a není problém je opakovaně rozebírat.
Foto: Havel - Podlahové centrum
Foto: Havel - Podlahové centrum
Zásadní je i barva a design

Lidské oko vnímá podlahu jako základní pilíř celého prostoru, proto obecně platí, že celoplošné podlahové krytiny by měly mít spíše klidné a neutrální barvy. Obezřetnost a střídmost se vyplácí i při volbě vzoru, drobným a nevýrazným vzorem nic nepokazíte. Je daleko jednoduší zvýraznit interiér výrazným kusovým kobercem, umístěným na světlé podlaze bez dekoru, než naopak. V úvahu je nutné brát i fakt a pravidla optického zmenšování či zvětšování podlahy. Laminát spolehlivě odráží UV paprsky, proto se nemusíte obávat vyblednutí míst, kam převážnou část dne svítí sluníčko.

Snadná údržba

Údržba je velmi jednoduchá. Stejně jako dřevu, ani laminu neprospívá přílišná vlhkost. Rozhodně se vyvarujte kalužím. Na běžnou údržbu stačí časté vysávání a občasné vytření mopem, namočeným v šetrném čisticím prostředku, bez přítomnosti abrazivních a agresivních látek. Rozhodně nepoužívejte vosky či leštidla, určená pro údržbu dřevěných parket. Laminátové podlahy ocení alergici či astmatici a také majitelé čtyřnohých mazlíčků.
Foto: Havel - Podlahové centrum
Foto: Havel - Podlahové centrum
Havel - Podlahové centrum s.r.o. Poslat poptávku