Podrobný pohled na nový podhled D114L EASE Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Méně je více! Jen málokdy se stává, že dojde k inovaci v něčem tak běžném a osvědčeném jako jsou zavěšené podhledy. Již více než 20 let jsou součástí naší novodobé reality a vše na nich je tak samozřejmé, že jakákoli změna se zdá nelogická. Přesto se tak stalo. Knauf vedle osvědčených podhledů D112 zavádí zcela nový typ podhledu D114 L. 

Základní myšlenou nového podhledu D114 L EASE je maximálně zefektivnit a zjednodušit práci s minimálním počtem prvků a to především tam, kde od podhledu neočekávám jinou než dekorační tedy krycí funkci. A zrovna tak, jak je potřeba pro opravdu kvalitní odhlučnění či  bezpečnou požární odolnost tomu uzpůsobenou konstrukci postavenou na deskách  Diamant resp. RED deskách, úplně stejně se pro podhled bez jiných než estetických požadavků vyplatí navrhnout zcela novou konstrukci včetně zcela nové konstrukce desek. Jen pomocí takového podhledu je možné dosáhnout o 10% vyšší efektivity práce, aniž by z vás kápla jediná kapka potu navíc.
Nový podhled D114L EASE využívá nové konstrukce hlavních profilů (TRAG PROFIL) s integrovanými křížovými závěsy a velmi jednoduchým systémem zavěšení pomocí nově zavedených závěsů. Hlavní profily jsou doplněny okrajovými L profilem zcela nové a patentované konstrukce s podobnou fixační funkcí jako mají UD profily u běžného podhledu D112. Sestavu doplňují zcela nové, prostorově úsporné CD profily se samonaklapávací funkcí na hlavní profily. Celý systém je doplněn sádrokartonovu deskou zcela nové konstrukce optimalizovanou pro snadnou manipulaci i dopravu. Kdo ji jednou uchopí, okamžitě pochopí. Takže vše je nové. No a ?
Nový podhled nabízí díky své unikátní konstrukci zvětšení osových vzdáleností závěsných bodů na 1200 mm a osovou vzdálenost hlavních profilů až 1100 mm. To nebývale snižuje počet závěsů i profilů na 1 m2 a tedy uvolňuje prostor nad podhledem i snižuje množství děr, které montážník musí do nosného stropu vyvrtat. Když to vše zkombinujeme s novou deskou EASE, s kterou se pracuje tak nějak lehčeji, obdržíme recept na již zmíněnou vyšší efektivitu. O prvních dojmech ale nechme raději hovořit Pepu Nováka montéra suchých staveb:

Montér suchých staveb

„Na první pohled to tak nevypadá, ale predstava, že za jediný týden postupne zvednu materiál, který se rovná hmotnosti slona, je pro mne ohromující. Je dobre, že fi rmy, které vyvíjejí stavební materiály, myslí mimo jiné i na nás, zpracovatele. Od té doby, kdy jsem zacal používat systém EASE, jsem v práci méne unavený. Tam, kde nemám jiné požadavky než pouze neco zakrýt, rozdelit ci esteticky dotvorit, jsou desky EASE board pro moji práci požehnáním.'
KNAUF EASE
KNAUF EASE
KNAUF EASE
KNAUF EASE
Určitě si kladete otázku, kde tento podhled využijete především. Jak již bylo řečenou jsou to především podhledy s estetickými požadavky bez dalších nároků. Tam všude vyniknou jeho přednosti Ideální jsou hladké podhledy bez výškových změn a množství okrasných prvků. Ideální jsou byty novostaveb , obchodní či kancelářské plochy, konstrukce podhledů pod podhledem či podobné.
Důležitou otázkou je i dostupnost všech komponentů nových podhledů. Všechny komponenty jsou již nyní skladem a budou v průběhu května 2015 k dispozici u prodejců. Další co vás jistě napadne je možnost kombinace D114L EASE s běžnými deskami – tato kombinace při těchto osových vzdálenostech není možná a je ji třeba důsledně dodržovat.

Pro nový podhled D114L EASE je, jak je již u firmy Knauf standardem, k dispozici technický list, informační prospekt a příloha ceníku se všemi komponenty. 
Lehkost bytí montéra suchých staveb může začít právě podhledem EASE.

Autor: M. Nyč
KNAUF EASE
KNAUF EASE
KNAUF Praha, spol. s r.o. Poslat poptávku