Postavte strop rychle se stropními panely Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Kvalita a typ stropu mimo jiné rozhodují o tepelné a zvukové pohodě v místnostech pod ním. Strop cihlový nezatíží stavbu tolik jako betonový a může v sobě obsahovat i kapiláry.

Velkou výhodou je pro klienta i stavební firmu, když se s instalací stropu nemusí čekat na příznivé počasí. A tento požadavek strop z cihlového materiálu splňuje. Také však dobře akumuluje teplo a je zdravotně naprosto nezávadný.

Zdravotní nezávadnost

Některé stropy mají v sobě zabudované kapiláry s vodou. Mají tedy ochlazovací schopnost. Teplotu v místnosti dokážou udržet 20 až 24 oC. Je to neporovnatelně levnější alternativa ke klimatizaci, která se osvědčila například v arabských pouštích.

Zvuková a tepelná izolace

Keramický panel je žádaný pro své zvukově a tepelně izolační vlastnosti. Jde o výrobek z osvědčené přírodní suroviny. Jeho klasické vlastnosti nezklamou podobně jako je tomu u cihel. Použitelný je pro rodinné i bytové domy. Při vyšším statickém zatížení je třeba vyztužit konstrukci. V panelu lze snadno vytvořit různé prostupy. Rovněž není problém zaříznout panel na obvodu a to jak do úhlu, tak do oblouku. Příslušný tvar však lze objednat na míru.
Položené keramické stropní panely
Položené keramické stropní panely
Keramický stropní panel
Keramický stropní panel

Pokládka a samonosnost

Pokládka je oproti vložkovým stropům jednodušší. Nejsou nutné předem usazené nosné prvky - nosníky, trámce. S pomocí autojeřábu je pokládka velmi rychlá.

Tento typ samonosného stropního panelu můžete hned po uložení ze 75% zatížit (vychází se z nosnosti dané tabulkami). Stavba pokračuje s tím, že po keramickém panelu je možné chodit a používat jej jako pevnou podlahovou plochu pro účely stavby) - stropní panel je samonosný a již pouhým uložením má 75% udávané tabulkové nosnosti.
Pokládka keramického stropního panelu
Pokládka keramického stropního panelu

Keramická stropní panely CZ-JW 190 a 240

Stropní keramické panely jsou výhodné pro výstavbu bytových i rodinných domů – s užitným statickým zatížením od 3,00 kN/m2 do 10,00 kN/m2 (v závislosti na rozpětí a vyztužení). Stropní panely lze použít pro veškeré běžné stropní konstrukce. Velmi jednoduše je uložíme na skryté průvlaky a překlady, jednoduché je i vytváření komínových výměn a větších prostupů.

Přednosti keramických stropních panelů CZ-JW

  • jsou složené z klasické přírodní cihlářské suroviny s dobrými zvukově a tepelně izolačními vlastnostmi
  • stropní panely je možné vyrobit na míru podle projektové dokumentace (zářezy do různých úhlů a oblouků nejsou taktéž problémem)
  • je možné atypické ukončení prefabrikátu podle požadavku projektu pro různé typy technických otvorů (komínová výměna, prostupy instalací), ani při montáži se již nemusí jiným způsobem upravovat na rozdíl od ostatních stropů
  • nejsou třeba předem přesně usazené nosné prvky (např. ocelové I nosníky, keramobetonové trámce, …) jako při pokládce vložkových stropů
  • vysoká rychlost pokládky (za 8 hodin práce se čtyřmi pracovníky lze pomocí autojeřábu položit cca 250 až 500 m2 plochy)
  • stropní panel je samonosný a již pouhým uložením má 75% udávané tabulkové nosnosti (můžeme po něm chodit a používat jej jako pevnou podlahovou plochu pro účely stavby)
  • stropy se ukládají přímo na zdivo a betonáž věnce probíhá zároveň se zabetonováním žeber mezi stropními dílci, dále již konstrukce nevyžaduje žádnou další betonáž zpevňující desky
  • po spojení armatury panelů a ztužujícího věnce dochází po zabetonování k vytvoření kompaktní stropní konstrukce, která velmi příznivě ovlivňuje statiku celé stavby
  • rovněž dochází k úspoře betonu, protože postačuje minimální šířka věnce (vzhledem ke spojení protilehlých stěn prostřednictvím armatury panelů)
  • položení stropních dílců vyžaduje minimální zatížení staveniště a při ukládání panelu přímo z dopravního prostředku nevyžaduje žádné skladovací nároky

Zdroj: www.czp-stropy.cz

Montážní pokyny a technické údaje najdete ZDE.

Panely mají hned po položení 75 % udávané tebulkové nosnosti
Panely mají hned po položení 75 % udávané tebulkové nosnosti
Keramické stropní panely lze použít i na šikminy šikmých střech
Keramické stropní panely lze použít i na šikminy šikmých střech
CZP STROPY, s.r.o. Poslat poptávku