Poznejte novinky v termoprádle Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Pod výrazem termo si můžete představit pohodlí, které takto označovaný výrobek svému uživateli poskytuje. Přináší tepelnou pohodu v horku i v zimě. V tomto oblečení můžete provozovat i dosti náročné činnosti, při kterých se člověk zdravě zapotí. Vyhnete se však obvyklému nepříjemně chladivému pocitu na kůži, který způsobuje váš vlastní pot. Ten je totiž u tohoto typu oblečení odpuzován polypropylenovými vlákny pryč směrem od těla do druhé vrstvy oblečení, nebo u dvouvrstvého prádla (50% polypropylen a 50% bavlna, k tělu je natkán polypropylen a od těla bavlna ) z jedné strany na druhou - od těla , bavlna je savá. Tím se cítíme příjemně a pohodlně.

Promyšlená technologie

Při vývoji termomateriálu na výrobu oblečení se výrobce snaží dosáhnout všech příznivých vlastností různých materiálů v jednom. Jeho základem je polypropylen, přidávají se také různé antibakteriální látky, ve kterých se nedaří mikroorganismům. V poslední době se dobře uplatňují také látky s ionty stříbra, které působí i proti plísním.

Termoprádlo je velmi lehké, antialergenní, lidská pokožka jej výborně snáší. I při dlouhém pobytu v přírodě vás ochrání proti účinkům UV záření. Nezatěžuje navíc nadměrně životní prostředí, protože je recyklovatelné.

Aby prádlo splnilo svůj účel

Když se člověk chystá na aktivity v přírodě a v terénu, měl by spoléhat na vrstevnatost oblečení. V termoprádle jsou již dvě vrstvy obsaženy. Blíž pokožce je ta, která odpuzuje vlhkost do druhé. Říká se tomu knotový efekt a o prádle jako takovém říkáme, že je aktivní. Transportuje vlhkost a tím aktivně zajišťuje nositeli tepelný komfort. Pod tuto první vrstvu neoblékejte už nic, dokonce ani nátělník – vytvořil by bariéru, která by kýžený efekt zničila.

Druhá vrstva vás má zahřát, tělesné teplo nepustí pryč, ale je dobře propustná pro vlhkost, která je do ní odpuzována směrem od těla. Takto vrstvený kus oblečení můžeme zvolit do sychravého počasí pod pláštěnku, větrovku či jiné voděodolné ale neprodyšné svrchní oblečení.

Když se potřebujeme chránit spíš proti mrazu než proti dešti, volíme termoprádlo s vyčesaným vlasem ze strany přiléhající k tělu. Je velmi hřejivé.

Byla by chyba představovat si pod pojmem termoprádlo jen trička a mikiny. V nabídce obchodníků jsou kalhoty, spodky, boxerky včetně tzv. riban, která používají hokejisté, body pro dámy, ponožky, vložky do ponožek, nadkoleníky, rukavice, nákrčníky a šátky. Zejména oblíbené je provedení, které se dá uvázat ,,na piráta.“ A pro opravdu chladné dny se hodí třeba kukly a ledvinové pásy,vhodné pro lyžaře a motocyklisty.
Termoprádlo
Termoprádlo

Při šetrné péči dlouho vydrží

Speciální látka logicky vyžaduje zvláštní zacházení. Nejde však o nic složitého. Řiďte se prostě symboly na etiketě jako u jiných výrobků. Můžete se těšit na úsporu na avivážních prostředcích, protože ty by beztak jen zbytečně narušily strukturu vláken a snížily užitnou hodnotu tohoto prádla. Příjemně vás překvapí, jak rychle oblečení schne. V pračce se odolná vlákna neobarví od jiného oblečení a ani po mnoha pracích cyklech nevyblednou.

Vývoj jde stále dopředu

Určitě se do budoucna dočkáme ještě zajímavějšího oblečení. Už dnes jsou k dostání patentované materiály pro náročné s opravdu výjimečnými vlastnostmi. Například termoprádlo určené pro fitness aktivity, jež je natolik elastické, že poskytuje účinnou podporu svalům a snižuje svalový třes. Zejména cyklisty je oblíbená dvouvrstvá látka připomínající sendvič. Spodní pletenina tvoří úplně hladkou a stále suchou vrstvu. Pak následuje vzduchová vrstva a na ní hutná vrchní část. Sportovec je tak chráněn proti náporu větru.

Více informací najdete na stránkách www.jpalicka.cz
Termoprádlo
Termoprádlo
Jiří Palička s.r.o. - nákup, výroba a prodej ochranných pomůcek a oděvů Poslat poptávku