Představujeme tenkovrstvé lazury ADLER Zobrazit fotky zobrazit 14 fotek

Dřevo je jedinečný přírodní materiál, který pracuje v závislosti na podnebí, vlhkosti a prostředí. A aby nám sloužil (a to nejen svým vzhledem) co nejdéle, vyžaduje pečlivé ošetření. Hledáte účinný způsob ochrany dřeva v exteriérech, a to jak u novostaveb, tak při renovacích dřevěných prvků – například venkovních obkladů, ale i srubů, teras a nebo zahradního nábytku ze dřeva? Představujeme značkové lazury, renovační nátěry a oleje na dřevo značky Adler, jejichž společným jmenovatelem je obchodní název Pullex.

Základní řada materiálů Adler

Základní řadu materiálů Adler tvoří základní impregnace, lazury (ekonomická, univerzální a vysokosušinová) a oleje (Holzöl a Bodenöl).

Základní impregnace Pullex Imprägnier-Grund je bezbarvý impregnační nátěr, který sjednocuje savost podkladu a poskytuje ochranu před dřevokaznými houbami a hmyzem.

Po aplikaci základní impregnace lze použít ekonomickou lazuru Pullex Objekt-Lasur, která netvoří vrstvu a je vhodná například pro fasády kanadských srubů. Umožňuje totiž dřevu vysychat i přes nátěr a zároveň chrání dřevo před modráním a plísněmi. Dalším řešením jsou dva typy univerzální lazury Pullex Plus-Lasur a Pullex Top-Lasur, která je vhodná i pro renovační nátěry a nátěry ploch nad hlavou. Tím nejlepším v nabídce lazur Pullex je lazura Pullex High-Tech – vysoce sušinový materiál, který je šetrný k životnímu prostředí, chrání dřevo před modráním, dřevokaznými houbami a hmyzem a zároveň obsahuje vysoce účinný UV filtr. Lazury Pullex nabízí odstíny vrby, dubu, modřínu, borovice, ořechu, palisandru, kaštanu, sipo, anzelia a wenge, ovšem jsou též dostupné v odstínech barev RAL, NCS apod. pod obchodním názvem Pullex Color. Lazury Pullex zabraňují tvorbě kapek a jsou vynikající ke zpracování. Regulují vlhkost, jsou vysoce difúzní a velmi dobře penetrují do dřevěného podkladu. Dlouhá doba otevřeného schnutí umožňuje natírání bez patrných míst překrývání. Speciální prostředky na ochranu proti světlu zaručují dlouhodobou ochranu před povětrnostními vlivy.

Základní nabídku doplňují oleje – Pullex Bodenöl dovede silně penetrovat vodorovné dřevěné plochy v exteriéru – například terasy, lávky a balkóny, venkovní schodiště. Je optimální ochranou pro exotické dřevo a modřín. Pullex Holzöl je zase vhodný pro dřevostavby, přístřešky, dřevěné obklady, balkóny a ploty. 
Dřevěná terasa
Dřevěná terasa
Lazury Pullex
Lazury Pullex

Vysoce sušinová lazura Pullex High-Tech

Tato lazura je určena pro rozměrově nestálé dřevěné prvky v exteriéru, jako jsou dřevěné domy a domky, přístřešky, obklady, balkóny a jiné. Pokud ji použijeme na některé exotické dřeviny (např. iroko), musíme počítat s delší dobou schnutí. A pokud ji použijeme na dřevo listnatých stromů s hlubokými póry (např. dub), musíme pro změnu počítat se zkrácenými renovačními intervaly. Tato lazura kombinuje kvalitní alkydové pryskyřice a umožňuje vysoký obsah sušiny při nízké vizkozitě. Velice dobře proniká do dřevěného podkladu, kde též nabízí kvalitní filtraci UV záření a ochranu před povětrnostními vlivy. Lazura Pullex High-Tech nevyžaduje základní impregnaci – ve dvou vrstvách nátěru touto lazurou je již zcela vše potřebné a proto je preferována při ošetřování nových dřevěných prvků i při renovacích.
Dřevěná fasáda
Dřevěná fasáda

Materiály Pullex pro renovace venkovních dřevěných ploch

Pro renovace oken a dveří je určena lazura Pullex Fenster Lasur, pro ploty, zábradlí a dřevostavby Pullex Plus Lasur a pro renovace krycím nátěrem barevné lazury Pullex Color. Před použitím jakékoli z těchto lazur je možné aplikovat základní nátěr Pullex Renovier Grund.

Lazury Fenster Lasur a Plus Lasur dovedou dobře zesvětlit tmavé dřeviny, hluboce penetrují, jsou vysoce vydatné a dlouhodobě chrání před UV zářením. Aplikace lazur je jednoduchá a materiál se neodlupuje, přičemž chrání renovované dřevo před dřevokaznými houbami, plísněmi a hmyzem. Pokud se rozhodnete pro barevný krycí nátěr Pullex Color, je možné docílit barev totožných s ostatními částmi exteriéru, nebo naopak necháte renovovanému dřevu vyniknout.

Před aplikací je třeba jemně odškrábnout odlupující se zvětralé nátěry a poté přebrousit staré nátěry brusným papírem zrnitosti 60 a poté papírem zrnitosti 120. 
Renovace dřevěných prvků staveb
Renovace dřevěných prvků staveb
Očištění podkladu
Očištění podkladu
Očištění podkladu
Očištění podkladu
Základní nátěr
Základní nátěr
Aplikace lazury
Aplikace lazury
Očištění podkladu
Očištění podkladu
Základní nátěr
Základní nátěr
Aplikace lazury
Aplikace lazury
Aplikace lazury
Aplikace lazury

Oleje Pullex

Oleje Pullex Bodenöl a Pullex Holzöl nabízí ochranu dřeva před zamodráním, plísněmi, dřevokaznými houbami a hmyzem. Dovedou dřevo hluboce penetrovat a jsou vysoce vydatné, chrání výborně před pronikáním vody do dřeva, fungují jako účinný UV filtr a vytváří přirozené povrchy bez odlupování. Určené jsou pro aplikace na nové dřevěné prvky, i pro renovace. Zajistí barevnou rovnoměrnost a to i exotickým dřevinám.

Dalším zajímavým produktem je olej Pullex Teaköl, který je určen k ochraně zahradního nábytku, ale i dřeva v interiéru a vyloženě se hodí pro ochranu dřeva listnáčů a exotických dřevin, kdy nádherně zvýrazní texturu. Při aplikaci tohoto oleje nemusíme používat fungicidy a tedy se nemusíme bát přímého styku s takto ošetřeným dřevem.
Dřevěná terasa
Dřevěná terasa
Zdroj: www.adlercesko.czwww.dktrade.cz

Tipy a triky, které vám usnadní práci, najdete ZDE.

Praktické videonávody najdete ZDE.