Představujeme traktor velikosti sekačky Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

S postupnou změnou funkce zahrady od užitné k relaxační se mění i volba zahradní techniky. Jen málokdo již dnes seká travní plochu ručně kosou. Času je málo a přiznejme si, kdo by se chtěl pouštět do sečení tímto způsobem? Navíc nemusíme používat ani sekačku. Na trhu se nachází speciální kategorie strojů označovaná jako „rider“. Jedná se o vozidla, která se dostanou téměř všude. Příkladem může být MINIRIDER 60, který díky své šířce záběru projede i brankou. Vymožeností je mnoho, ale měli bychom se držet jednoduchého pravidla – i ten náš „zahradní pomocník“ by měl odpovídat povaze a ploše našeho pozemku.

„Stroje této řady vám za velice příznivou cenu nabídnou všechny zásadní přednosti travních traktorů,“ říká Dalibor Hajský ze společnosti Garland a sděluje další přednosti, „zahradní rider je ve srovnání s rotační sekačkou vybaven několikanásobně větším sběracím košem, širším záběrem sečení a jezdí podstatně vyšší rychlostí. Navíc je vhodný i na velké zahrady a členitý terén. Přitom nezabere o mnoho víc místa než běžná sekačka a řidič rideru má oproti traktoru lepší výhled na pracovní plochu.“

MTD MINIRIDER 60 obsahuje kvalitní motor Briggs&Stratton o výkonu 6 PS a propracovanou přední nápravu, která při otočení volantem nejenom natočí kola do požadovaného směru, ale ještě je lehce sklopí do strany – traktor tak perfektně kopíruje poloměr otáčení i při rychlé jízdě a nedochází k poškození trávníku.

Převodovka AutoDrive využívá patentovaného systému nastavitelného převodového ústrojí a umožňuje rychlost pojezdu až 10 km/h. Pákou převodovky si pouze vyberete směr – dopředu nebo dozadu – a rychlost potom pohodlně regulujete plynovým pedálem. Převodové stupně se pak mění automaticky a obě ruce zůstávají na volantu. Převodovka tak nejvíce připomíná automatickou převodovku v automobilech.

Výhodou je bezúdržbový provoz a díky mechanickému principu i nízké náklady na případné opravy. Mezi další výhody patří výkonný světlomet, kapota motoru s velkým úhlem otevření, ergonomicky rozmístěné ovládací prvky a zesílená ocelová přední náprava.
Minirider 60
Minirider 60

MTD minirider 60

  • Kompaktní a obratný. Bez koše nezabere o mnoho víc místa než běžná sekačka.
  • 160 litrový koš na posekanou trávu, záběr 60 cm
  • Tři funkce v jednom: sběr, výhoz, mulčování
  • Rám bez středového tunelu pro snadné nastupování
  • Min. výška sekání (mm): 25 - 90
  • S pohonem zadních kol
  • Malý poloměr otáčení pro výborné manévrovací schopnosti
  • Motor: Briggs&Stratton, Typ 4T, Převodovka: AutoDriveTM, Počet válců: 1
  • Cena jen 32.990,- Kč
Více informací naleznete na stránkách www.garland.cz.