Přirozený a přitom zajímavý vzhled střechy Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Stavíte nebo rekonstruujete a řešíte výběr materiálu na střechu? Plechová střešní krytina Satjam Rombo je kvalitní, lehká i zajímavá. A určitě nebude působit okoukaně jako řada střech ve vašem okolí. Čtverce položené na koso, takzvané šablony, poskytnou střešnímu plášti šmrnc a přitom budou dobře vypadat jak na novostavbě, tak na rekonstruované horské chalupě. Tato krytina je lehká, takže například starší střechu zbytečně nezatíží. Unikátní tvarové řešení a tři velikostní formáty umožní i realizaci architektonicky velmi náročných střech. Díky své podobě, velikosti i způsobu montáže je Satjam Rombo navíc skvělou náhradou za starou eternitovou krytinu založenou na bázi cemento-azbestu. Vybírat lze z višňové, hnědé, černé, cihlové nebo může mít střecha barvu grafitové šedi.

Satjam Rombo se vyrábí z vysoce kvalitního ocelového pozinkovaného plechu, který byl dále poplastován. Díky tomu dokáže dlouhodobě odolávat působení atmosférických vlivů, korozi i mechanickému poškození. Zásadním průlomem na trhu je však z pohledu tvarového řešení, neboť jednoduše umožňuje realizovat i architektonicky náročné střešní pláště, přitom poskytne střeše jedinečný půvab. 
Z hlediska rekonstrukcí je Satjam Rombo rozměrově i vizuálně ideální alternativou za původní eternitovou krytinu založenou na bázi cemento-azbestu. Kotví se na systém čtyř zámků na každé šabloně, takže střechu po sundání eternitové krytiny není nutné přelaťovávat a pokud je krov pobitý deskami v pořádku, mohou se šablony umístit přímo na něj. Výsledkem je pevně ukotvená krytina, která na sebe dokonale navazuje, je celistvá a pevná. Protože je lehká, lze ji jednoduše využít i na starší střechy, aniž by to příliš zatížilo jejich konstrukci. 
Střešní krytina Satjam Rombo
Střešní krytina Satjam Rombo
Střešní krytina Satjam Rombo
Střešní krytina Satjam Rombo
Střešní krytina Satjam Rombo
Střešní krytina Satjam Rombo
Střešní krytina Satjam Rombo
Střešní krytina Satjam Rombo
Satjam Rombo zaujme i co do rozměrů a barev. K dispozici jsou čtverce o velikosti 555x555mm, 345x345mm nebo 245x245mm z vysoce jakostního ocelového pozinkovaného plechu s povrchovou úpravou na bázi matného polyuretanu s označením Purmat 50 mikrometrů. K dispozici je i levnější varianta v podobě hrubozrnného satmatu 35 mikrometrů. Lze ji využít na střechy se sklonem od 22o. Z barev je na výběr višňová, hnědá, černá, cihlová nebo grafitová šeď. Spolu s krytinou je možné v jednom designu pořídit i veškeré příslušenství, jako startovací šablony a příponky, startovací okapové lišty, hřebenáče, závětrné lišty, úžlabí, odvětrávací tašky a mnoho dalšího.

Satjam Rombo tak umožňuje jednoduše, snadno a rychle realizovat jak rozsáhlé jednoduché střešní plochy, tak i velmi členité pláště s různými architektonickými prvky, arkýři, vikýři či rizality. Vždy přitom bude vypadat zajímavě a přirozeně zároveň.

Střešní krytinu Satjam Rombo v provedení satmat 35 mikrometrů lze pořídit od 360 Kč/m2, v podobě Purmat 50 mikrometrů od 409 Kč/m2 (ceny jsou uvedeny včetně 21% DPH).

Více informací naleznete na www.satjam.cz
Střešní krytina Satjam Rombo
Střešní krytina Satjam Rombo
Střešní krytina Satjam Rombo - barevné varianty
Střešní krytina Satjam Rombo - barevné varianty