Proč foukanou minerální izolaci Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Foukaná minerální vata je jedním z typů foukaných izolací. Izoluje účinně nejen teplo, ale i hluk, provedení foukané izolace je rychlé a izolovaný prostor je minerální vatou vyplněn dokonale – materiál se dostane do každé skuliny. Tato izolace je ideální například pro dutiny trámových stropů, izolace pod pultovou střechou, izolace vazníkových konstrukcí a izolace jiných těžko přístupných míst. Hodí se především k zateplování starších domů, kde by se musely střešní konstrukce při zateplování složitě rozebírat, ovšem foukanou izolací zateplíme i střechy a stropy novostaveb, hal, administrativních a jiných budov. 

Vlastnosti minerální vlny

Minerální vlna je vyráběna z vláken minerálního původu a podle hlavní suroviny, ze které se vyrábí, můžeme zateplovat minerální vlnou kamennou a nebo skelnou. Kamenná minerální vlna je sopečného původu – vyrábí se z čediče (+ z diabasu a vysokopecní strusky, které se smíchávají s připraveným recyklátem z minerálních vláken pojeným cementovým pojivem) a proto se také používá výraz čedičová izolace (případně kamenná vata a kamenná vlna). Minerální izolace je nehořlavá, nenasákavá, odolává hlodavcům (nechutná jim), ale i hnilobám a plísním a neslehává. Zateplování foukanou minerální vlnou je rychlé a levné a nevzniká při něm odpad. Materiál je lehký a prodyšný, propouští vlhkost z domu, je zdravotně nezávadný a minimálně zatěžuje stavební konstrukce. K výrobě skelné minerální izolace se pro změnu používá písek a sklo. Podíl recyklovaného skla se stále zvyšuje a výrobci dnes běžně uvádějí až 80% podíl střepů.

Vyrobená minerální vlna se nakonec upravuje na požadované rozměry a vzniklé desky nebo role se balí. Pro potřeby foukané minerální izolace se však materiál rozmělňuje.
Aplikace foukané minerální izolace
Aplikace foukané minerální izolace
Foukaná minerální izolace
Foukaná minerální izolace
Foukaná minerální izolace
Foukaná minerální izolace
Foukaná minerální izolace
Foukaná minerální izolace

Hlavní výhody foukané minerální izolace

  • Nehořlavá izolace
  • Nesléhává
  • Nenasáká vodu
  • Izolace odolná vůči hlodavcům, hnilobám a plísním
  • Rychlá realizace izolace
  • Dokonalé pokrytí celé plochy
  • Bezodpadová technologie
  • Nejlepší cena

Aplikace foukané minerální izolace

Foukaná izolace je aplikována na místo určení (do dutin či na volné plochy) tlakovým 'foukáním' pomocí foukacího stroje, čili pneumaticky. Materiál se aplikuje v rozmělněném stavu, čímž dochází k výbornému krytí na všech místech, vyplní se všechny dutiny a vznikne kompaktní tvar nafoukané izolace jako celku. K přístupu přitom stačí jen malý otvor a foukají-li se dutiny, není ani třeba vyklízet půdu. Doporučuje se použít foukanou minerální izolaci v tloušťce 18 až 25 cm pro izolace stropů, někdy je ale třeba i tloušťka 30 cm a více. Na úsporách za vytápění se investice do tohoto izolantu vrátí již za 4 až 5 let.
Izolace je dopravována na místo určení pneumaticky přímo z automobilu
Izolace je dopravována na místo určení pneumaticky přímo z automobilu

Foukaná minerální izolace IZOSPOL Granulát

Systém IZOSPOL Granulát nepředstavuje jen minerální izolaci, ale i odborné poradenství a další služby. Minerální izolace je foukaná hadicí přímo z nákladního vozu na místo určení. Systém IZOSPOL Granulát zahrnuje odbornou prohlídku objektu, kontrolu stávajícího zateplení a návrh zateplení objektu foukanou izolací. Minerální izolace IZOSPOL Granulát je vyráběna jen z kvalitního materiálu, izolace se na místě určení provádí za plného provozu a obvykle netrvá déle jak 5 - 6 hodin. Nevzniká přitom žádný odpad a nepořádek.
  • Léty prověřený produkt (12 let praxe a více jak 3000 zateplených objektů)
  • Rychlá návratnost investice do izolace (4-5 let)
  • Realizace obvykle netrvá déle než 4-6 hodin
  • Izolujeme za plného chodu domácnosti a po realizaci zůstává objekt čistý
  • Půdu není třeba vyklízet, k realizaci postačí několik otvorů napříč trámy
  • IZOSPOL Granulát lze foukat i na volnou plochu s možností montáže nové pochozí podlahy (z OSB desek, dřevěných prken atd.)
  • Izolaci lze foukat do vzdáleností až 130 m od stroje a do výšky více jak 28 m
Foukání minerální izolace do dutiny
Foukání minerální izolace do dutiny

Foukaná minerální izolace IZOSPOL Granulát ECO

IZOSPOL Granulát ECO je nová minerální izolace, která je vyráběna s důrazem na ekologii. Celý systém izolování byl zdokonalen s ohledem na nové poznatky v oblasti ekologie, proto upozorňuje označení ECO na vysoký ekologický standard - ekologickou výrobu, nižší prašnost a eliminaci zápachu. Při výrobě izolace IZOSPOL Granulát ECO je dosahováno nízké energetické náročnosti a prašnosti. Tato izolace je též příjemnější na dotyk.

Aktuální zimní AKCE: Při objednání minerální izolace IZOSPOL do konce března získáte na materiál záruku 10 let.