Proč se pustit do rekonstrukce bytu? Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Nevyhovuje už váš byt vašim představám o pohodlném a kvalitním bydlení? Chcete jej vylepšit, zmodernizovat nebo dispozičně změnit? Pusťte se do jeho rekonstrukce. Rekonstrukcí bytu získáte nejen komfortnější bydlení pro vás a vaši rodinu, ale výrazně navýšíte i jeho tržní hodnotu.

Proč rekonstruovat bytové jádro?

Původní umakartová jádra v panelových bytech už obvykle neslouží jak by měla a nevyhovují nám ani dispozičně. Strop se prohýbá, stěny se rozpadají, příslušenství je zašlé a odvětrávání nefunguje. Taková koupelna je zdrojem nebezpečných plísní, které ohrožují zdraví všech obyvatel bytu. Řešením a mnohdy i nezbytností je provedení rekonstrukce bytového jádra. Rekonstrukce je žádoucí i v případě mladých rodin, které potřebují čistou prostornou koupelnu či v domácnosti se zdravotně hendikepovaným členem rodiny nebo seniorem.

Co rekonstrukcí jádra získáme?

Rekonstrukcí bytového jádra získáme nejen novou krásnou koupelnu, která bude splňovat naše estetické i hygienické požadavky. Při vhodně navrženém řešení vycházejícím z potřeb všech členů domácnosti a efektivním využití prostoru, nám poskytne i více místa, komfortu a úložných prostor. Nové stavební řešení nám současně umožní vyměnit staré rozvody vody, odpadů a elektroinstalace a zajistit vhodné osvětlení a odvětrávání.

Rekonstrukce bytu

Součástí rekonstrukce bytového jádra často bývá i změna dispozic kuchyně nebo předsíně. Je nutné si dobře promyslet, co vše hodláme rekonstruovat, protože další dodatečné změny znamenají další finanční výdaje, starosti, nepořádek a časovou ztrátu. Plánujete-li v budoucnu rekonstrukci těchto místností nebo celého bytu, a umožňuje-li to vaše finanční situace, je dobré zvážit, zda rovnou neprovést i tyto úpravy. Rekonstrukcí interiéru získáte pohodlnější, estetičtější, praktičtější a bezpečnější bydlení, které odpovídá našemu životnímu stylu a potřebám. Při kompletní rekonstrukci interiéru bývá obvykle obnovována elektroinstalace, rozvody vody, topení a plynu. Opravují se stropy a stěny po instalacích a pokládají se nové podlahy. Mění se okna, dveře, montuje vestavěný nábytek a rekonstruuje kuchyně. Účelem je efektivní využití prostoru a získání komfortního a moderního bydlení.

Zdroj: www.lane.cz

Zdroj použitých fotografií: www.shutterstock.com